Kedves Zsuzsanna Londonbol es Mindenki!
Van egy nagyon egyszeru es finom langos receptem, ami a kovetkezo:
Hozzavalok: 1 kg liszt, 2 egesz tojas, 3 dkg eleszto (en egy csomag - 9 grammos
- szaraz elesztot szoktam felfuttatni kb.fel deci cukros, langyos tejben), 1 d
oboz (2 dl) tejfol, 4-5 dl tej, so izles szerint
A hozzavalokat osszegyurjuk es kiolajozott nagyobb talba vagy zacskoba rakjuk,
majd 4-5 orat a hutobe tesszuk. Olajban a szokasos modon kisutjuk.
Hutoben 4-5 napig is elall, sot en kis adagokra osztva zacskokba teszem es lefa
gyasztom. Amikor kedvem tamad langost enni, elozo este kiveszem a fagyasztobol
es a hutobe teszem. Masnap kicsit "meggyurkaszom" es ugyanugy olajban kisutom,
mintha akkor kevertem volna be a tesztat. Neha tepsire teve kb. 2 cm vastagra k
ilapitgatom (oliva olajos kezzel), tetejet megsozom egy kis fustolt soval, jol
megszorom oreganoval es szaritott rozmaringgal es sutoben megsutom. Nagyon fino
m!
Mindenkinek Jo Etvagyat!
Adina Montrealbol
|