1. |
Re: Kuglof (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: Must (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
3. |
Vaddiszno (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
4. |
Re:kuglof (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
5. |
kuglof (mind) |
41 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: Kuglof (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Gizi!
Nagyon finom ez a kuglof recept, csak nekem soha nem sikerul olyan magasra, min
t annak, akitol tanultam. Hatha neked sikerul.
Hozzavalok
1 kg liszt (1/3 retes, 2/3 sima) , 3 tojas, so, 1 citromhej, 3 cs vanilia, 1 dl
tejben feloldani 6 dk elesztot, pici cukor, fel liter tejben feloldott 47 db.
poliset tabletta. Mindezt osszegyurjuk.
1/2 csomag margarint habosra keverunk es aprankent belecsurgatunk 1 dl olajat.
Ezzel es 1 cs mazsolaval lazan atgyurjuk a tesztat. Ketfele vesszuk es egyik fe
lebe 3 kanal kakaot es 2-3 evokanal tejet gyurunk.
1 orat kelesztjuk kulon, majd mindkettot kinyujtjuk. Egymasra tesszuk, felcsava
rjuk, mint a beiglit es a rudat "csomora" kotjuk. Zsirozott, lisztezett mely la
basba tesszuk es 1 orat kelesztjuk ujra. A sutot felforrositjuk, majd 10 perc u
tan mersekelt tuznel sutjuk 80-90 percig. Mielott kivesszuk, forro cukros tejje
l meglocsoljuk es par percre visszatoljuk.
Udvozollek
Eva
|
+ - | Re: Must (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> T. Konyhatunderek!
> Hogyan tudok finom mustot eltenni a telre? Eddig csak spriccelo arctorzitot
> sikerult eltennem.
> Elore is koszi a valaszt
> Laci
>
Szia Laci!
A must erjedesenek meggatlasara minden mas, eddig hasznalt szerek kozt a szalic
ilsav a legalkalmasabb. Hatasa oly biztos es tartos, hogy a must egeszen a jovo
szuretig eltarthato oly friss allapotban, mintha csak akkor sajtoltak volna. E
gy liter mustba 2 g. szalicilt teszunk, melyet elozoleg fel dl. tiszta szeszben
feloldottunk.
Udvozollek
Eva
--
|
+ - | Vaddiszno (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [United States]
> Temakor: Re: Tue Oct 3 21:53:09 EDT 2000 KONYHA #672 ( 14 sor )
>Csak egy nagy baj van: nem tudom,
>hol szerezzek vaddisznot! :((
Fogjunk egy darab puskat, ... :-))
Juli
|
+ - | Re:kuglof (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Gizi es Mindenki!
Ime egy kuglof recept:
Hozzavalok: 5 tojas, 30 dkg liszt, 30 dkg
porcukor, 30 dkg vaj, fel csom. (1 gr ?)
sutopor, 2 citrom leve es reszelt heja,
1-3 evokanal rum, 20 dkg mazsola (nagyon
jo, ha elotte beaztatjuk rumba), 4-5 gr
vanilias cukor, v. helyette keves aroma,
10 dkg keserucsokolade (el is maradhat).
Elkeszites: a tojassargakat feheredesig keverjuk
a cukorral, majd az elozoleg habosra kevert
vajjal. Ezutan jon a sutoporral elkevert liszt,
a citromok reszelt heja es leve, vanilias cukor,
rum, a lecsopogtetett mazsola es a keseru
csoki feldarabolva, osszekeverjuk.
A tojasok habjat felverjuk es kanalankent
gyengeden osszekeverjuk a masszaval.
Vajazott-lisztezett, vagy sutopapiros kuglof-
formaban elomelegitett sutoben kb. 160 C
fokon megsutjuk. Nem tevedes, ELESZTO
nincs benne! Ez egy jokora adag.
Ha erdekel valakit, legkozelebb leirom ennyi
edesseg utan pacolt sajt receptemet.
Udv.
Marianne
|
+ - | kuglof (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
A sokszor emlegetett feketeafonyarol nekem Csernobil jut
az eszembe, mert oroszul feketeafonyat jelent. Innen mar
nalam nem nagyon nyero a dolog. :-)
Gizi irta:
>Felado : [International]
>Temakor: recept ( 3 sor )
>Van valaki koztetek aki el tudna kuldeni egy kuglof receptet,meg
koszonnem
>gizi
Miutan nem derul ki, hogy kelt kuglofot akarsz-e, vagy masik fajtat,
ezert en a nem kelt valtozatok kozul kuldok egy leirast. Nalunk
szokasost.;-)
Mazsolas kuglof
4 tojas, 14 dkg porcukor, 12 dkg retesliszt, 1 csomag vanilias cukor,
5 dkg mazsola, vaj a kikeneshez
3 tojas sargajat, 1 egesz tojast 14 dkg porcukorral es a vanilias
cukorral
habosra keverunk. A mazsolat szurokanalban megmossuk es lisztbe
forgatjuk, mert igy nem szall le a teszta aljara. (Legalabb is
kevesbe :-).)
A tojasfeherjebol kemany habot verunk es a liszttel egyutt ovatosan a
tesztaba keverjuk, hogy ne torjon ossze a hab. Vajjal kikent
kuglofformaba
ontjuk, es bemelegitett sutoben, nem hirtelen megsutjuk, hogy a
belseje
is atsuljon. A tetejet egy sutopapirral lefedjuk, hogy ne egjen meg
nagyon.
(Beszorhatod vanilias porcukorral vegul, de mi ugyis vaniliasodoval
szoktuk enni, igy teljesen felelsleges.)
A kuglofformaba a vajas kikenes utan lehet esetleg egy kis prezlit is
szorni, esetleg kristalycukrot, hogy konnyebben kijojjon, de nem
letkerdes.
Szeretettel J. Zsoka
|
|