1. |
Re: szollomag-olaj (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
2. |
szolomag-olaj (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
3. |
levesteszta (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: Tojas es olaj (mind) |
37 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: szollomag-olaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hali!
>Szollomag-olaj. Eleg draga volt, vajon kaphato nalunk is ilyen olaj?
Igen, a Tescokban, saját nevük alatt, tehát "Tesco szőlőmag olaj". Lilás
cimkéje van, szögletes magas üvege, és az olivaolajak közt találni rá. De
láttam már Coraban is :))
Az ára nem olyan vészes, jobb monőségű olivaolajjal azonos szinten van.
Még én se próbáltam, mert nem tudom mire jó... Remélem most majd kiderül :)
----------
Laja
|
+ - | szolomag-olaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>En Nemetorszagban lattam vmi erdekeset: Szollomag-olaj.
>Eleg draga volt, vajon kaphato nalunk is ilyen olaj?
Reform- v. bioboltokban egeszen biztosan. A multkor az Arkad
bevasarlokozpontban lattam egy uj bioboltot, rengeteg "specialis" olajat
lehetett kapni. A dragabb fajtakat 1-2 dl-es uvegben aruljak, ugy kevesbe
tunik magasnak az aruk. ;-)
sziasztok,
Zita
|
+ - | levesteszta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Katalin kerdezte, mire hasznalhato a levesteszta, ha nem levesbe fozzuk bele. N
alunk nagyon nepszeru az Indonez csirkesmetelt.
Hozzavalok:
1/2 kg cernametelt, 40 dkg csirkemell, 40 dkg vegyeszoldseg, 1 nagy porehagyma
, vagy 1 feher hagyma, 2 karika ananaszbefott/v. 0,5 dl ananasz szorp, 1 pupos
evokanal mazsola, 0,5 dl vodka, so, feherbors, curry por 1,5 dl fozotejszin.
A cernameteltet fozd ki es tartsd meleg helyen. Keves olajon feheredesig susd a
csikokra szelt csirkemellet, tedd felre es a visszamarado olajban parold meg a
felszeletelt hagymat, add hozza a vegyeszoldseget (sargarepa, gyoker, pasztina
k, brokkoli, karfiol, cukkini stb. ami van, telen mirelit) sozd, borsozd parold
felpuhara. Ekkor add hozza az ananaszt, v. ananaszszorpot, a mazsolat es borit
sd bele a hust is. Ontsd nyakon a vodkaval es gyujtsd meg a gozet. Amikor a lan
g ellobban keverd bele a curry-port (kb. 1 pupos teaskanallal) es a tejszint. L
assu tuzon melegítsd ossze az egeszet. Ha kell sozd es borsozd ujra es a ragut
keverd ossze a melegen tartott cernametelttel.
Szokatlan, de nagyon finom etel, hatalmas adag.
Jo etvagyat, jo fozocskezeest kivanok. Eva
|
+ - | Re: Tojas es olaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Yura Team irta:
> A tojás fertőzöttsége:
> A megtojás folyamán nem érintkezik a tojás a kloaka falával, a
> környezetből
> rátapadt szennyeződés tartalmaz ugyan baktériumokat, tehát a héj külső
> fertőzöttségével kell csak számolni, amelynek bekerülésétől a
> tojástartalomba - ép tojás esetén - nem kell tartani. Épp ezért
fertőzések
> kisebb mértékben vihetők át emberre tojással, mint más
élelmiszerekkel.
> A tyúktojásban gyakorlatilag nem található emberre veszélyes
Salmonella,
> mert a kaparó-baromfiak betegségei nem terjednek át az emberre.
Hat ez azert bizony megtortenik. Errefele is volt mar tobb szalmonella
fertozes, bizonyitottan tyuktojastol (mellesleg kacsatojas itt
gyakorlatilag ismeretlen), nem is kapirgalo boldog tyukoktol, hanem
ipari termelesbol szarmazo tojasoktol. Mi is megjartuk ezelott par evvel
egy szabin, mindketten egyszerre - ugyanazt az etelt ettuk, hollandi
szosz volt rajta.
Deni:
> keszitenek belole. En Nemetorszagban lattam vmi erdekeset:
Szollomag-olaj.
> Eleg draga volt, vajon kaphato nalunk is ilyen olaj?
Draga, mert gondold el, mennyi szolomag kell hozza, aminek a tisztitasa
sem olyan konnyu. En meg nem vettem, de tudom hogy a legsemlegesebb izu,
"legdiszkretebb" olaj, olyasmire hasznaljak, amiben lehetoleg ne
erzodjon az olaj ize.
Udv
Emilia, Stuttgart
|
|