Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 779
Copyright (C) HIX
2001-02-15
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: kuszkusz *** HIX KONYHA *** #776 (mind)  8 sor     (cikkei)
2 kuszkusz (mind)  83 sor     (cikkei)

+ - Re: kuszkusz *** HIX KONYHA *** #776 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Csaba, Tib, Bea, Samuka, Bobe es Krisztian!

Koszonom mindannyiotoknak az isteni
recepteket, elmentettem a szakacskonyvembe, sorra ki is probalom majd oket.
Kesobb beszamolok az eredmenyrol.

Udvozlettel:
Marianne
+ - kuszkusz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,
talaltam tegnap en is nehany kuszkuszos
receptet.

Fuszeres marharagu kuszkusszal

4 szemelyre, elokeszites: 25 perc, fozes: 1 ora 45 perc
Hozzavalok:
1 evokanal olivaolaj,
700 g sovany marhahus (lapocka v. labszar)
lezsirozva es kockara vagva,
6 dl marhahus alaple,
3 mokkaskanal orolt fahej,
1 mokkaskanal so,
frissen orolt fekete bors,
 250g nem tul apro szemu kuszkusz,
4 evokanal víz,
250g mogyorohagyma, hej nelkul,
350g sonkatok, meghamozva, a husos resz kis kockara vagva,
3 evokanal balzsam- vagy feherborecet
1 evokanal mez
250 g kimagozott aszalt szilva felbevagva
250g fott csicseri borso lecspegtetve.
Egy nagymeretu fazekban felhevitett olajon piritsuk
5-8 percig a husdarabokat. Ontsuk hozza az alaplet
es izesitsuk a fahejjal, soval es borssal. Miutan felforrt,
mersekeljuk a langot, fedjuk le es fozzuk
csendesen 1 orahosszat.
Kozben a kuszkuszt tegyuk talba es ontsunk ra
hideg vizet, majd hagyjuk 10 percig allni.
A hushoz keverjuk hozza a hagymat, a tokot,
valamint az ecetet es a mezet. Az egyeszet ismet
forraljuk fel, majd mersekeljuk a langot. A kuszkuszt
tegyuk egy nagymeretu de kis lyuku femszurobe es
helyezzuk a husosedeny fole. A szurot fedjuk le,
es az egeszet fozzuk csendesen kb. 30 percig,
amig a hus es a zoldsegek meg nem puhulnka.
A zoldseges hushoz keverjuk hozza az aszalt
szilvat es a csicseriborsot, majd fedo alatt fozzuk
5 percig. Kozben villaval lazitsuk fel a kuszkuszt,
majd tegyuk elomelegitett talra es a husragut rahalmozva talaljuk.

Kapros-citromos nyelvhal cukkinival
4 szemelyre, elokeszites: 20 perc, fozes: 20 perc
Hozzavalok:
1 kozepes fej voroshagyma aprora vagva
2 nagy gerezd zuzott fokhagyma
1 evokanal olivaolaj
400g konzervparadicsom leszurve, feldarabolva
1,5 dl halalaple
? mokkaskanal szaritott kakukkfu
1 mokkaskanal szaritott bazsalikom
frissen orolt fekete bors
220g zold és ua. sarga cukkini, lehamozva es felszeletelve
4 dupla nyelvhal vagy lepenyhal file, kb. 150 g/db
2 kaveskanal citromle
? mokkaskanal so
1 evokanal finomra vagott friss kapor
170 g kuszkusz, megfozve

Keverjuk ossze a hagymat, a fokhagymat es
az olajat lapos hoallo talban. Kb. 4 percig
sussuk a maximumon, amig a hagyma uveges
nem lesz, felidoben keverjuk meg.
Vegyitsuk hozza a paradicsomot, az alaplet, a
kakukkfuvet, a bazsalikomot es egy keves borsot,
majd fedjuk le a talat es 3 percig fozzuk a maximumon;
2 perc utan keverjuk meg egyszer. Adjuk hozza a
cukkinit, fedjuk le es fozzuk 4 percig a maximumon,
felidoben megkeverve.
A halszeletek mindket oldalat hintsuk meg citromlevel
soval es kaporral. Hajtsuk felbe a halszeleteket,
hogy a feje es farka feloli resz talalkozzek, a bore legyen kivul.
Toluk a zoldsegfeleket a tal kozepere, a halszeleteket
rakjuk korejuk ugy, hogy a felbehajtott reszuk nezzen
kifele. Fedjuk le a talat es a maximumon sussuk 4
percig, ekkor a hal husa porhanyossa valik.
Ekkor ovatosan toljuk a halat a tal kozepere es a
kuszkuszt halmozzuk koreje. Fedo nelkul a maximumon
melegitsuk at 30 masodpercig. Lefedve pihentessuk
2-3 percig es talaljuk.

Udv mindenkinek: Ildiko

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS