Hajni:
Ha meg erdekel a kalacs recept, kerlek irjal. Ha kaptal mar, kiprobaltad es jo,
kerlek kuldd el nekem is.
Bori
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 208.145.130.150)
|
Sziasztok!
Orsinak:
> Mennyi kakaot lehet inni egy nap szerintetek? Nincs valamilyen negativ
> elettani hatasa?
Ugy tudom, kicsit elenkit, de sokkal gyengebben mint a kave. Viszont azt
nem ajanlanam, hogy kiprobald, mennyit tudsz inni egy nap - a nap vegere
garantaltan megutalod, meg a tejet is, es ez kar lenne. Nem lehet
egyfolytaban csak kaviarral taplalkozni...
Udv
Emilia, Stuttgart
|
Sziasztok, szia Gerti!
>Azt irjak az olasz es egyeb mediterran receptek, hogy "aszalt-napon
szaritott"
>paradicsom kell a szoszokba. Ez eloallithato akar hazilag?
Bizony, en is igy lattam Del-Olaszorszagban, bizonyos sugokba tettek aszalt
paradicsomot is. Sajnos ott nem sikerult meglesnem, hogy mikor es hogyan
csinaljak, de epp nemreg olvastam errol vmelyik itthoni hetilapban. Most
nem talalom a cikket, de a lenyegre emlekszem. :-)
Lucullus paradicsom a legjobb hozza.
[Ez husosabb, nem olyan vizes, mint a szupermarketekben kaphato uveghazi
(?) "minden szem tok egyforma" paradicsom]
Maganmegjegyzes: az olaszok a San Marzano fajtat szeretik a legjobban,
talan a Lucullus all hozza legkozelebb.
Fel kell szeletelni, lesozni, es pl. pergamen papiron (v vmi hasonlo
alkalmatossagon) meleg helyen, de nem direkt napsutesben kiszaritani. Ha
mar "csorgos", akkor jol zarodo uvegben kell tarolni. Felhasznalas elott be
kell aztatni, igy a rengeteg so is kijon belole, meg nem akad a torkunkon a
szoszban. :-)
Az aszalast illetoen vannak persze egyeb, nem hagyomanyos praktikak is,
mint pl. epp-csak-bemelegitett sutoben 24 oraig szaritani.... De letezik
forro-levegos aszaloberendezes is - gondolom abban is meg lehet csinalni.
Zita
|