Szaszika olasz piritosanak mintajara barmilyen szeletelt hussal, majd
sajttal keszithetunk szendvicseket. Pont ma keszitettem ilyesmit! :))
Barmikor sok a regi, szeletelt kenyerem, vagy a regebbi felvagottat akarom
feldolgozni, erre mindig akad vevom! A lenyeg, hogy a kenyerek KIVULROL
legyenek megvajazva. (en egyebkent margarint hasznalok)
Ha pedig marad belole, a jegre teszem, amig valakinek kedve van enni; egy
tanyeron a mikroban gyorsan atmelegitem, s ismet a grillre teszem, mig
ropogos lesz mindket oldalan. Olyan, mint a friss! ;-)
Martha
|
Kedves Zita tegnap-vasarnap leven, volt egy pici idom- szepen komotosan, hossza
n leirtam a dolgokat, valaszomban, azonban nem ment le, de sajnos ki is torlodo
tt az OUT-bol.
Igy emlekezetbol:
A Lambrusco es a Prosecco kozott szerintem az a kulonbseg, hogy a prosecco egy
altalanos habzo borra vonatkozik, mint a Lambrusco pedig egy fajta bornak a nev
e.
Caprese-
Eddig en csak a Mozzarella-paradicsom-bazsalikom, illetve vannak helyek, ahol m
ast tesznek ra, de meg ma sem jutott az eszembe, nem csak tegnap. Otthon is ugy
hivjak kb. es a pizzat szorjak be vele. A kakukkfure hasonlit nagyon.
Margherita-
elnevezest en eddig pedig csak egy Pizza fajtara hallottam, persze ez nem jelen
ti, hogy mashol mashol is nevezhetenek el egy etelt. Olyan nagy Italia, annyi f
ele etkezesi mod van itt is, hogy nem is nagyon lehet eligazodni bennuk.
A Pizza pedig Napolybol ered, amikor a Margherita kiralyno egy nagyon hires pi
zzeriaba ment -ma is megvan- es ott egyszeru pizzat rendelt maganak. Akkor kesz
itettek el eloszor ezt: a tesztara a szokasos aprora vagott Mozzarellat szortak
, ra a paradicsomot, majd a tetejere pedig bazsalikomot. A kiralyno tiszteleter
e igy tudtak presentalni a nemzeti szineket: zold-feher-pirost. A fenseg nagyon
meg volt elegedve nem csak az izzel, finomsaggal, hanem a szinekkel, megjelene
ssel is. Eppen igy ma is ezen a neven nevezik mindenutt az egesz vilagon ezt a
fajta pizzat, tiszteletere. A 4 stagioni (negy evszak) pizzaval egyutt a leghir
esebbek ezek.
Gondolom, hogy Te is szep idoket toltottel Perugiaban, nem rossz hely az, plane
, amikor fiatal meg az ember, es nincs mas gondja, mint hogy tanuljon.
Sok szeretettel puszillak, Minden Kedves Konyhatarsunkkal egyutt:
Izabella
|
Kedves Konyhasok!
Kerem, hogy ha valakinek megvan a KONYHA #578-as szama,
kuldje el nekem maganban. "Elvesztettem", es ez meg
nincs benne az archivumban.
Elore is koszonettel,
gergo
> ----------------------------------------------------------------
Get your free email from AltaVista at http://altavista.iname.com
|