Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1815
Copyright (C) HIX
2004-07-27
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 proba (mind)  1 sor     (cikkei)
2 Kokusztorta (mind)  6 sor     (cikkei)
3 Re: *** HIX KONYHA *** #1814 (mind)  38 sor     (cikkei)

+ - proba (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

2
+ - Kokusztorta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Tud valaki egy joizu kokusztorta receptet?
Azt szeretnek sutni hetvegen.

Agi
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1814 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A havas hazteto receptje:a netrol vettem le
Hozzávalók: 

a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt 
(púpozottabban mérjük, mint a cukrot), késhegynyi szódabikarbóna 
vagy sütőpor

az egyik töltelékhez (töltelék 1.): 15 dkg darált dióbél, 20 dkg darált 
háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 3-4 evőkanál sárgabarack lekvár, 10 
dkg margarin, 2 evőkanál kakaó (nem cukrozott!), tetszés szerint rum 
vagy 1 doboz rumaroma

a másik töltelékhez (töltelék 2.): 4 dl tej, 3-4 evőkanál liszt, 15 dkg 
margarin, 20 dkg porcukor

a sütemény tetejére: kókuszreszelék, 2 evőkanál tej, 1 csomag vaníliás 
cukor

Elkészítése: 6 tojásból piskótát készítünk. Bár mindenki tudja, hogyan 
kell, én azért leírom: a 6 tojás sárgáját habosra kikeverjük a 
kristálycukorral. A tojásfehérjét felverjük, nagy mozdulatokkal 
hozzákeverjük a sárgájához a fehérjét – lehetőleg ne törjük a habot – 
és a szódabikarbónával elkevert lisztet evőkanalanként ismét nagy 
mozdulatokkal keverjük az eddigiekhez. Majd mikor ügyesen péppé 
törtük a piskótatésztát (sic!), beletesszük egy zsírozott, lisztezett 
25x30 cm-es tepsibe, és előbb közepes, majd alacsony lángon rövid idő 
alatt kisütjük a tésztát. Vigyázat! Ne gyönyörködjünk a szép, sülő 
tésztánkban, mert menthetetlenül összeesik, ha kinyitjuk a sütő 
ajtaját! Tehát, ha piskótánk készen van, és kihűtöttük úgy-ahogy, 
simítsuk el az első tölteléket (dió-keksz stb.) a tésztán. Nem könnyű 
művelet, de kivitelezhető. A második töltelékhez melegítsük a tejet, 
közben tegyük bele a lisztet, és főzzük nagyon sűrű, csomómentes 
krémmé. Ha kihűlt (nagyon fontos, hogy langyos se legyen!), keverjük 
hozzá az előzőleg margarinnal elkevert porcukrot. Ezt simítsuk az első 
töltelék tetejére, majd vastagon szórjunk rá kókuszreszeléket. (Ezért 
havas a háztető…) Azt ajánlom, hogy a kókuszreszeléket, mielőtt a 
tésztára szórjuk, hintsük meg vaníliás cukorral és locsoljuk meg 1-2 
evőkanál tejjel, így nem lesz „fűrészpor” ízű.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS