Hello!
Ha unjatok mar az ipari szalonnabol, borkelebol es kulonbozo E betus
anyagokbol osszedaralt bolti pastetomokat, akkor itt van ezek helyett
egy finom es gyors majpastetom recept:
Francia csirkemajpastetom
-------------------------
50 dkg csirkemaj
25 dkg vaj
1 nagy fej osszevagdalt voroshagyma
2 tort fokhagymagerezd
3 evokanal osszevagdalt friss zoldfuszer (majoranna, petrezselyem es
snidling; de szaritottal is finom volt)
2 evokanal Grand Marnier likor (ehelyett en whiskyt tettem bele mert
az volt itthon)
1. A majrol minden hartyat lebontunk. A hagymat 6 dkg vajon
megfonnyasztjuk (elvileg a fokhagymat is bele kell tenni par
pillanatra, aztan kiszedni szurokanallal mielott megeg, de en ezt
kihagytam).
2. A majat a vajba rakva atsutjuk, majd a ketfele hagymaval
turmixoljuk.
3. A tobbi vajat es a zoldfuszereket is a turmixgepbe rakjuk, es az
egeszet habosra verjuk, a Grand Marnier-val izesitjuk.
4. Mely talba toltjuk es megdermedni hagyjuk. A tetejet deritett
vajjal leontjuk.
A deritett vajat ugy kell csinalni, hogy a vajat serpenyoben kis
langon kevergetjuk, hogy a viz elparologjon belole. Vigyazni kell,
nehogy megbarnuljon, csak szep sarga, suru legyen.
Norbi
|
Egy hirdetest olvastam a minap ugygondolom,hogy erdeklodesre tarthat szamot:
" az orszag legfinomabb almaja" targyu hirdetes!
"Az orszag egesz területere helyszinre szallitva elado alma!
Az eladó alma fajtai: idared,jona gold,golden,florina/piros a jonatan es
starking kevereke/ minden mennyisegben es jo minosegben etkezesi alma
elado.
A termek atlagosan 17 kg-os összsulyu ladakban van ennek ara Budapestig
helyszínre szallítva 1600ft, nagy tetelben további alku lehetseges/10 tonna
felett/
A ladak ara plusz 200 Ft.A Dunantulra szallitva a többlet szallitasi
költseg csekely mertekben növeli a fenti alaparat./üzemenyag költseg/
Telefon:36 30 9 655 650"
|