1. |
Re: Rantott tejbegriz (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
Husos karfiol... (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: Tiramisu (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: frissito (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
5. |
toltott pulykamelltekercsek (mind) |
67 sor |
(cikkei) |
6. |
RE: sajt (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
7. |
cheesecake (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
8. |
Tiramisu (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: Rantott tejbegriz (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Fozd meg a tejbegrizt, kicsit kemenyebbre a szokottnal.
> Ha megdermedt, vizes kessel szeleteld kockakra.
En elobb ki szoktam boritani liszttel behintett nyujtodeszkara.
Igy konnyebb szeletelni :))
> Miutan kihult panirozd be es susd ki szep pirosra forro olajban.
> Szord meg egy keves vaniliacukorral.
Probald ki fahejas porcukorral megszorva. Ugy is finom.
Udv,
Sailor
|
+ - | Husos karfiol... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok !
Hozzavalok:
3o dkg daralt hus
8o dkg karfiol
4o dkg burgonya
8 dkg fustolt szalonna
1 zsemle
1 tojas
5 dkg vaj
3 dl tejfol
o,5 dl tej
majoranna
kakukkfu
orolt bors
so.
A daralt hust osszekeverjuk az aprora vagot szalonnaval, a
tejbe aztatott zsemlevel, a tojassal es a tejfol felevel. Megsozzuk
es a fuszerekkel izesitjuk. A karfiolt rozsaira szedjuk, majd sos
vizben megfozzuk. Kisebb tepsit kivajazunk, belerakjuk a
karfiolt, es beboritjuk a hussal. A tetejere karikara vagott fott
burgonyat teszunk. Tejfollel leontjuk es 25-3o percig sutjuk.
(ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | Re: Tiramisu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: sajtos tiramisu? ( 6 sor )
Szia Szundi,
> olvastam egy tirmisu receptet es az volt rajta hogy kell hozza
> mascaroni sajt...
> Ez igaz, vagy csak elirtak???
Igaz :-) De nem mascaroni, hanemmascarpone, egy olasz specialitas. Es
az nem is olyan sajtszeru sajt :-), hanem kremturoszeru, inkabb egy
nagyon suru. kremszeru tejfel, vagy inkabb azt mondanam, tejszinkrem.
A kaloriatartalom ennek megfelelo! De a tiramisu nagyon finom tud
lenni...
Egyebkent miert lenne annyira furcsa, hiszen ott van a turos pite vagy
palacsinta vagy gomboc is.
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | Re: frissito (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szervusztok...
A ginseng tea valoban jo frissito - magam is tanusithatom. A kezdo azonban
vigyazzon vele, mert en olyan ekszatikusan feldobott lettem tole, hogy na... :-
)
Jo, mondjuk ez mar reg volt. Aztan amikor mentem vissza boltba - zalaegerszegi
Herbaria vagy 8-10 eve - akkor megkerdeztem, miert mondtak, hogy delutan harom
utan
ne igyak belole? Hat pont ezert, hogy tudjak aztan nyugodtan is aludni, ne legy
ek
felspannolva tulsagosan... Aztan kiegyeztunk abban, hogy inkabb naponta iszom -
alacsony a vernyomasom, arra is jo - , es nem kuraszeruen naponta kettot es
szunetet tartva.
Szerintem mint minden ilyennel azert vigyazni kell, mert ettol is ugyanolyan
fuggoseg alakulhat ki, mint barmi mastol - akar a feketetol.
A fekete tea helyett en is inkabb a ginsengen kivul a gyumolcs teakat, illetve
a
zold teat javasolnam. Elenkit, tele van csomo asvanyi anyaggal, ami kell a
szervezetnek, segiti az anyagcseret is...
Jo teazast, kellemes hetveget mindenkinek: Ida *** szeretettel
Ps. Orulok, hogy a sajt-sorozatnak sikere volt :-) Norbinak majd megirom, bizto
san
orul majd neki... :-)))
*************************
Csapo Ida
mailto:
http://www.lezlisoft.com/kikelet
*************************
|
+ - | toltott pulykamelltekercsek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok
Ezuton is koszonom a maganba erkezett leveleket, amelyben nehanyotok
aggodasat fejezte ki, hogy mar nem irok a Konyhaba.:-))
Jelentem, ujra itt vagyok.
Nem ertem ra sajnos az utobbi idoben nagyon, de a Konyhat azert
olvasgattam.
Ma kreativ napom volt, es a kovetkezo etelt talaltam ki:
Toltott pulykamelltekercsek gombas-juhturos toltelekkel paradicsomos
martassal
Hozzavalok
pulykamellszeletek lehetoleg jo nagyok, fejenkent kb. 2 db
kb 25 dkg gomba /csiperkebol csinaltam/
egy kis juhsajt/feta/
mazsola
paradicsompulp
reszelt sajt /emmentali/
bazsalikum
borsikafu
so, bors,
fokhagyma
oregano
chayenni bors
egy kis zabpehely
hustu a szeletek osszetuzesehez
A pulykamellszeleteket eloszor is besoztam, kicsit megborsoztam, majd
felretettem.
Megpucoltam a gombat, zoldsegvago gepben aprora vagtam, majd egy kis
olajon
megdinszteltem. Tettem bele sot, borsikafuvet.
A borsikafuvet akkor tettem bele, amikor mar kesz volt.
A pulykamellszeletekre rakentem egy kis gombat, tettem ra 4-5 szem
mazsolat, es
egy keves juhsajtot. Mindezek utan minden egyes pulykamellszeletet
osszegongyoltem, es hustuvel megtuztem.
Forro olajon jol atsutottem oket, hogy szint kapjanak.
Ezt a hirtelen sutest en egy teflonserpenyoben csinaltam.
Amikor mar eleg jonak talaltam, kivettem a pulykamelleket, es attettem
egy kis teflontepsibe. Egymas melle helyeztem a tekercseket
Egy labasba beletettem a paradicsompulpot, megsoztam, tettem bele
oreganot, bazsalikumot, fokhagymat, chayenni borsot,- hogy egy kicsit
eros is legyen, es az
egeszet egy kicsit felfoztem. Nemi zabpelyhet is tettem bele, hogy egy
kicsit suru
legyen, de csak egy teaskanallal. Ezt nem lehet erezni az etelen,
viszont egeszseges
a rosttartalom miatt.
Ezt a szoszt raontottem a tepsiben levo pulykamellekre, majd betettem
a sutobe.
Mikor mar lattam, hogy jol sul, kb 25 perc utan, kivettem a tepsit, es
a pullykamelltekercseket megszortam reszelt sajttal. Ezek utan
visszatettem a sutobe, es 4-5 percig meg sutottem tovabb.
Koretnek rizst csinaltam, es zold salatat ettunk hozza.
Meg talan lehetne tovabbfejleszteni ezt az etelt ugy, hogy egy kis
fustolt szalonnat
teszunk a paradicsomszoszba, vagy a pulykamellszeleteket meg bacon
szalonnaval is kivulrol korbetekerjuk.
De ekkor mar kifejezetten hizokuras etelnek lehetne nevezni.
Udvozlettel
Vica
|
+ - | RE: sajt (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Altalanos informaciokent:
neveznenk.
Samuka
|
+ - | cheesecake (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Egyebkent az USA-ban tenyleg van sajttorta (cheesecake), annak edes sajt
> ize van, szerintem borzaszto, de van aki szereti.
> Hanna
De van am!!!! Szerintem me'g nem ettel valoban jot, azert nyilatkoztal
igy. Az u.n. "New York" style az igazi; az nem is olyan edes. Egy rakas
meggyel (cherry pie filling) vagy "turtle" modon a legjobb.
Udv.,
Martha
|
+ - | Tiramisu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hallo fogyni akaro konyhasok
A tiramisut csinalhatjatok surubb dobozos tejfollel is.
Majdnem ugyanojan jo es kaloriaszegeny,
a penztatrcat is kimeli.
sbajnok
|
|