Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 167
Copyright (C) HIX
1999-04-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 sajtos teszta (mind)  27 sor     (cikkei)
2 mea culpa! (mind)  27 sor     (cikkei)
3 bocs... (mind)  12 sor     (cikkei)
4 Re: *** HIX KONYHA *** #166 (mind)  13 sor     (cikkei)
5 Halpastetom (mind)  20 sor     (cikkei)
6 Baratsag sutemeny (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - sajtos teszta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Immar ket hete, hogy feliratkoztam a listara, es meg nem
volt alkalmam hozzaszolni. Most viszont a sok sonkas tojasos
nehez kajak utan nekem valoban hianyzott egy egszerubb
es konnyen elkeszitheto etel. Remelem nektek is tetszeni
fog.

Hozzavalok: 0,5 kg teszta, 30 dkg fustolt sajt, 15 dkg trapista sajt
3-5 dl tej, 0,5 dl tejszin, 1 csomag instant sajtszosz (pl: knorr: 
negysajt szosz), 1 db levesizesito kocka, keves majoranna, so

A tesztat a levesizesito kockaval, soval felkemenyre fozzuk. 
Kozben el lehet kesziteni a sajtontetet. A 2,5 dl tejet 2 ek vizzel,
soval megmelegitjuk. Mikor forrasig melegedett, lehuzzuk a tuzrol,
beleontjuk a  fel deci tejjel csomomentesre elkevert sajtport,
a reszelt fustolt és trapista sajtot es a tejszint. Elkeverjuk,
majorannaval izesitjuk es visszatesszuk a tuzre. Surusodesig
keverjuk. A felig fott tesztat tuzallo edenybe tesszuk es a
szoszt forron raontjuk. Lefedve 20 percig hagyjuk, mig a 
teszta megpuhul. Talalhatjuk mexikoi zoldsegmix-el,
piritott hagymaval vagy husetel melle. 
Ha higabban szereted a sajtontetet, lehet tobb tejjel is csinalni,
de en a surubb valtozatot irtam le.
Jo etvagyat!

Bea
+ - mea culpa! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ez nem a kaja neve, hanem elfeljtettem az almas paj-hoz a vanilia szoszt:
(utanna jöhet a kaposzta leves!)

Vanilia szosz

1 egesz tojas
3 dl tej
1 ek burgonyaliszt vagy 2 ek buzaliszt
1 ek porcukor (de jo a krisztalycukor is)
2 dl tejszin
vanilias cukor (attol fuggöen mennyi ize van, 1 teaskanal vagy több)vagy 1 vani
lia rud

A tojast a cukorral liszttel összekeverni, lassan felengedni a tejjel hogy ne l
egyen csomos es nem tul melegen allandoan kevergetve besuriteni. Ha vanilia rud
dal csinaljuk akkor azt is belefözni, ha nem akkor többször keverni amig kihul 
es utanna beletenni a vanilias cukrot.
A tejszint keves porcukorral felverni es azt is belekeverni a vanilia szoszba.
Tejszin nelkul is lehet csinalni, de nem kis kulönbseg!

Meleg almapajhoz hidegen adjuk a szoszt.

Szerintem nem erdemes porbol csinalni vanilia szoszt mert sose lesz ennek megfe
lelö es a szine se az igazi. Igazan nincs vele sok munka.

udv
Agnes
+ - bocs... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Sajna most nem tudom beirni a teareceptemet, mert tul sok mas dolgom van...
Remelem a jovo heten tobb idom lesz.

Megegyszer bocs.

--
  NGabor

e-mail:         #Linux forever! (SuSE 6.0;   2.2.4)
***Jegviragos ablakot mar lattam. Megfagyott pingvint meg nem...***
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #166 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Sweden]
> Temakor: Maradek sonka es egyeb nyam nyam dolgok ( 82 sor )
> >Felado : Csavajda Laszlo
> Mar megint jot foztel, de most mar gyanus vagy nekem egy kicsit.  Mennyit
> segit be anyukad a jo kis receptekhez?

Szia Edit !
Ezek a receptek a gyujtemenyembol valok. Sok olyan is van kozottuk, amit meg
nem keszitettem el, csak erzesem szerint finom lehet. Alkalomadtan azonban
sort keritek ra, hogy megkostoljam. (Egyebkent Anyamat is vallatora szoktam
fogni ezugyben.)    ;)
--
                    <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Halpastetom (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ime a kovetkezo kedvencem:

Eloetelnek v. vendegvaronak ajanlom szinten a sajatbol.

2 doboz olajoshalkonzervet kicsit megnyitok es a levet egy poharba felfogom.
A halat villaval osszetorom ket evokanal margarinnal, egy tojassargajaval,
keves chilivel(ne legyen csipos,csak pikans), kaveskanalnyi mustarral, par
csepp citromlevel, evokanalnyi reszelt voroshagymaval, soval, orolt
feherborssal, worchester szosszal, keshegynyi pirosarannyal(ha nincs
keshegynyi edes(csemege) orolt piros paprikat hasznaljunk), ne legyen
"szine" tole. A halkonzerv visszamaradt levebol annyit tegyunk bele hogy
kenheto legyen, de nem pep. Egy-ket ora hutoban allas utan PIRITOSSAL
tallaljuk.

Latni fogjatok, hogy nem keszitettetek eleget es nem vettetek eleg so:rt!
Egyebkent csaladi vacsoranak sem utolso. A gyermekeim imadjak!

Udv.:

Istvan
+ - Baratsag sutemeny (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Ismeritek a baratsag sutemenyt? Itt 5--6 eve nagy divat volt.
(Baratsag-kalacs, baratsag--kenyer neven is hallottam rola)
Most hiaba van meg a recept, senkinek nincs mar a
kiindulashoz szukseges 2 dl kulimaszbol.
Probaltam nelkule, hiaba! Megettuk, de nem az igazi.
Azt kellene kinyomozni, mi lehet az a titokzatos kotyvalek,
amivel ujra lehetne eleszteni ezt a receptet.
Ha megtudok rola valamit, leirom, de egyelore fogalmam sincs rola!
 Aki ismeri, tegye kozze!
                Udv: Sida

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS