Kedves Ildiko,
Az altalad leirt magyarul hideg krem torta, csak a tetejere is piskota
jon es nehez fem suly alatt kell 12 orat a fridsziderben preselni.
A tiramisut egyes helyeken inkabb a magyar Piramisnak alcazva lattam.
Bocs, nem kekeckedni akarok, csak a magyar konyhat reklamozni. E
p.s. en is szorgalmazom a masik Ildiko sertesborda Dubarry modra
receptjet.
|
Holgyeim!
Ha unjatok a flekkent es a paprikaskrumplit, az Ezeregyeszaka csodai
varnak ratok a kovetkezo helyen:
ftp tehran.stanford.edu
(user) anonymous
(password) e-mail cimetek
cd Iran_Lib/Answers/Recipes ( a nagybetuk es kisbetuk fontosak!!!)
valasszatok a menubol, pl.
get halva
get paneer
((az ASCII) fajlok valahol a merevlemezen lesznek talalhatok.
egy ! kivisz az ftp-bol, egy exit visszavisz, egy quit elbucsuztat.
Udv es Bon Appetit
Sulyok Tamas
|
Kedves Monika!
Az Otthonka 96. szamaban irod, hogy:
>Ami meg esetleg erdekelne, az a padlizsan. Tudom, hogy lehet
>belole piritosra kenheto kremet kesziteni, ami ugy indul, hogy
>megsutjuk a padlizsant es kikaparjuk a belsejet. De itt elakad a
>dolog, ha valakinek esetleg van tippje a folytatasra,
>megkoszonnem.
Az Otthonka "hasabjain" valaszolok, hatha mas is szivesen
fogyasztaja majd. Mi a kenyerre kenheto padlizsan kremet a
kovetkzo keppen szoktuk kesziteni:
Nyilt langon, tobbszor forgatva, alaposan atsutunk 3-4 kozepes
meretu (ket ferfiokol nagysagu) padlizsant. (kb. 20 perc) A
puhara sult padlizsanokat meg forron, vizbe martogatott kessel
megtakaritjuk a hejuktol, majd egy ferdere billentett
vagodeszkara teve hagyjuk oket kihulni, a levuket lecsorogni.
[MEGJEGYZESEK: (1) Ez az muvelet egyreszt elegge fustos, masreszt
elegge unalmas. A sza'ra'tol fogva logatni egy forro padlizsant
es kozben egy vizbe martogatott kessel "borotvalni" nem igazan
okoz nekem oromet. Es kozben azon (is) kell faradoznom, hogy az
elszensedett hej ne maradjon rajta. De hat mit meg nem tesz az
ember egy joizu kajaert -- foleg akkor, ha fozni is szeret! (2)
Probaltuk a padlizsant a sutoben sutni: nekunk egyaltalan nem
izlett! (3) En szivesebben "borotvalom" mintsem kanalal kaparjam
a padlizsanokat -- de ez izles dolga.]
A kihult padlizsanokat aprora vagjuk majd simara kavarjuk egy kis
fej (tojas nagysagu) reszelt hagymaval, egy evokalnal citromlevel
es egy fel deci izletes salataolajjal. Izles szerint sozzuk. Ez
az alapmassza: meg egy deci olaj hozzaadasaval es jegbe hutve
fogyasztahto. Nagyon izletes es mutatos csemege ha friss, zamatos
paradicsomokat toltunk meg vele!
Az alap tovabb varialhato: majonezzel kavarva is nagyon finom.
A majonezes valtozat egy csesze parolt csiperkevel vegyitve egyik
kedvencem.
Az otthoni tapasztalataink alapjan a padlizsankremhez leginkabb
egy natur paradicsom/hagyma salata illik.
Jo etvagyat!
F. Nagy Istvan
|