Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1913
Copyright (C) HIX
2004-12-17
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Eleszto (mind)  18 sor     (cikkei)
2 Re: karacsonyi vacsora (mind)  7 sor     (cikkei)
3 Virsli bundaban. (mind)  7 sor     (cikkei)
4 re:kedvenc unnepi vacsora es masok (mind)  20 sor     (cikkei)
5 Re: Kedvenc unnepi vacsora (mind)  18 sor     (cikkei)
6 Re: *** HIX KONYHA *** #1912 linzerkoszoru (mind)  18 sor     (cikkei)
7 Erni's (mind)  20 sor     (cikkei)
8 mandulas lazac (mind)  21 sor     (cikkei)
9 Re: Re: gesztenyepure kerdes recept valasz (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Eleszto (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szeretnem kiprobalni istvan makos beiglijet amihez 3 dkg elesztot ir
gondolom friss elesztorol van szo.
Na itt kezdodik az en problemam ugyanis itt angliaban poreleszto van
es nem tudom,hogy hany tsp felel meg 3-5 dkg elesztonek es van-e valami
kulonleges trukk amit tudni erdemes,hogy az eredmeny ugyanolyan 
finom legyen ?
Ha valaki tud segitsen !
Nagyon sok finom keltteszta receptem van amiket mar lassan el is felejtek, 
mert a kevert tesztak felvaltottak a helyuket,de most megint itt egy nagyszeru 
alkalom a finomsagok elkeszitesehez.

nalunk a karacsonyi menu gesztenyevel,szilvaval toltott pulyka lesz sok zoldseg
gel
es utanna sok finom suti es a lanyom keresere mezeskalacs haziko.

Jo sutogetest es szep unnepeket

Kriszti
+ - Re: karacsonyi vacsora (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Zita!
Nagyon szupi, amit kitaláltál!
Leírnád nagyjából a húsfondüs receptet a mártásokkal együtt? Érdekelnek a salát
ák is (a majonézes kukoricát kivéve, mert az oké)!
Köszi

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 82.131.189.51)
+ - Virsli bundaban. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Nemreg lattam a spektrumon egy receptet, ahol sajtos sutoporos tesztaba
tekertek pici virsliket. Nem tudtam odafigyelni, es nincs is eleg idom, hogy
utananezzek a neten, igy ha valaki tudja a receptet, akkor irja meg.
Elore is koszonom.
Eszter
+ - re:kedvenc unnepi vacsora es masok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
En is pulykabol keszitem az unnepi eledelt (lehet hogy iden csirke lesz).
Rantani nagyon nem szertek, igy itt egy unnepi recept kezdo szakacsoknak.
Ananaszos pulyka :
(Pontos receptet nem tudok irni, mert egy idelye csak saccra csinalom, de ez
olyan etel, amihez nem annyira fontos, hogy mibol mennyit rakunk.)
A husbol (60dkg korul lehet) szeleteket vagok, sozom, borsozom (ha van
kedvem belisztezem) majd keves zsiradekon nehany perc alatt megsutom. Veszek
egy tepsit vagy jenait (kb akkorat, hogy szuken egy sorban ellepje a hus),
es szepen egymas melle fektetem a husikat, egy sorban lefedem az egeszet
sonkaval, konzerv ananaszkrikakat sorakoztatok a tetelyere egymas melle,
majd gazdagon megszorom reszelt sajtal (lehet nyugottan trapista). Fogok egy
doboz fozotejszint (kb. 3dl), es ralocsolom az egeszre. Mehet a sutobe
(jenai eseten vigyazni az elomelegitett sutovel!!(inkabb nem erdemes
kiprobalni)). Amikor a sajt elkezd pirulni, akkor kesz. Mivel a csaladom
kedveli a krumplipuret, igy az keszul melle. A csokissuti lesz a desszert,
csokidarabokkal (meg a tavalyi mikulasbol), es dioval.
Mar elsore is nagyon jol sikerult es azota is mindig.

Eszter
+ - Re: Kedvenc unnepi vacsora (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Nalunk 24-ei menu: 
Reggeli kocsonya (jo sok)
Ebed: Arra nincs ido, meg meg tart a kocsonya
Vacsora: Halaszle (apu altal fogott halbol), rantott ponty (szinten apue) majon
ezes krumplival ( mi par nappal korabban megcsinaljuk az ecetes krumplisalatat,
 es 24-en mar csak a tartarral kell osszekeverni, raadasul addigra jol osszeert
ek az izek), na meg persze sütik: beigli (makos, dios), non-plus-ultra, turopog
acsa, sajtos rud, es meg valami "hideg suti" (keksztekercs, vagy gesztenyes szi
v).
25-en Baboskaposztat eszunk csulokkel, utana meg a maradekot.:)
Mivel eleg nagy a cslad eloszlanak a feladatok, csak a konyha tul kicsi.:) Na m
eg az asztal is, igy min. 2 turnusban kell enni.:) Es bar 24-en estere rendesen
 elfaradunk, ez kellemes faradsag. De iden mar legalabb a mosogatassal nem kell
 majd szenvedni, mosogatogep rulez! :)))
MEszter

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 62.77.195.234)
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1912 linzerkoszoru (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Linzerkarikak -sokaig elall,elore meg lehet sutni es dobozban tarolni

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojassarga
vaniliascukor,barackdzsem,reszelt citromhej
Ez az adag novelheto ,csak az aranyt be kell tartani  10:20:30,keves 
tejfolt is szoktam hozzaadni,mert igen poronyo maskepp a teszta.
Ossze kell gyurni a lisztet a margarinnal,majd hozzaadni a 
tojast,cukrot,citromhejat.Korongokat kell kivagni fele-fele aranyban a 
kozepuket kis koronggal ki kell vagni,megsutni,de feher kell 
maradjon,kb 10-15 perc.a vegen a barackizzel ossze kell ragasztani ket 
korongot ugy ,hogy a tetejen a lyukas legyen,porcukorral meg kell 
szorni.

Jo sutest-fozest !
Ildiko
+ - Erni's (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado : 
> Temakor: re: re: Re: Bajor feher kolbasz ( 10 sor )

A cimuk:

www.erniesdeli.com

Ajanlom a Tokai sarga muskotalyt, nagyon finom;-)))
Nagyon finom a hurka, kolbasz is.

Jo etvagyat.

Bori

**********

Koszonom,Bori,most mar csak az a kerdes,hogy hajlandok-e elkuldeni
Nebraskaba a finom borocskakat.Felek,hogy nem.
Kellemes unnepi keszulodest.
Eva
+ - mandulas lazac (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ime, a mandulas lazac,amirol a napokban meseltem.
Nagyon  egyszeru.
Veszunk egy tetszes szerinti lazacot, borevel lefele
lefektetjuk egy tuzallo talba.
Megtuzdeljuk felbevagott vagy szeletelt mandulaval (ez a resz egy kicsit
maceras,de ha vannak apro gyerekkezek,ok is besegithetnek:)) Meg lehet
locsolni egy is citroml'evel ill. megszorni citromborssal (lemon
pepper). Egy csokor aprora vagunk, a felet raszorjuk a halra, a masik
felet tejfolben vagy tejszinben elkeverjuk. (Az amerikai tejfolt kicsit
higitani kell,mert kulonben nem ontheto,annyira suru) Raontjuk a
halra,hogy majdnem ellepje. Meg szoktam szorni egy kis zsemlemorzsaval
vagy sajttal. 
Fagyasztani is lehet es csak az unnpei vacsora elott kivenni es bedobni
a sutobe. Hamar keszen van.
Aki szereti fokhagymasan,megszorhatja fokhagymas soval vagy a tejfolbe
keverhet preselt fokhagymat.
JO etvagyat!
Eva

-- 
Eva Lovas >
+ - Re: Re: gesztenyepure kerdes recept valasz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia !
Most olvastam a leveled, de azota mar biztos kaptal valaszt a kerdesedre. 
A gesztenyet kiveve az uvegbol jol lekell csopogtetni ha van rajta valamilyen l
e, utanna reszelon lereszelem vagy dio, mak es husdaralon at ledaralom.Izesiten
i porcukorral keveske rummal, ha gyereknek lesz nem hasznalunk rumot, ha felnot
tekenk akkor igen.Amikor ez megvan felvered a tejszinhabot porcukorral izles sz
eint es talalod. Voila!!!!!!!!! Udvozlettel Erzsi Nagyi Torontobol. Lehet nyers
 gesztenyebol is csinalni, akkor megkell fozni, es a tobbi ugyanaz.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: toronto-ppp222307.sympatico.ca)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS