Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1265
Copyright (C) HIX
2002-09-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 koszonet (mind)  8 sor     (cikkei)
2 Re: mikro (mind)  32 sor     (cikkei)
3 Re: Mikroba suti. (mind)  38 sor     (cikkei)
4 re;zellerlevel (mind)  9 sor     (cikkei)
5 Re: Zellerlevel, avocado (mind)  45 sor     (cikkei)
6 Knedli (mind)  4 sor     (cikkei)
7 mikrohullamu suto (mind)  27 sor     (cikkei)
8 webnyertes (mind)  6 sor     (cikkei)

+ - koszonet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszonom szepen mindekinek a kenyeres etelek receptjeit! Minden
receptkuldonek cserebe teljesitem egy kivansagat!:))
Most olvastam egy ujsagban, hogy Londonban letezik egy szakacskonyvesbolt, a
"Books for Cooks", helyileg annyi derult ki, hogy a Portobello Road
mellekutcajaban. Ismeri-e kozuletek valaki ezt a boltot? Talan az olvasok
kozul tobben vennenk szivesen egy beszamolot errol az uzletrol!
Koszonettel:
Katalin
+ - Re: mikro (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Nahat, gyerekek, hogy Ti milyen ovatosak vagytok!  En me'g a zabpelyhet,
rizsfelfujtat, halat, csaknem minden zoldse'get is a mikroban keszitem!  

Nalunk a szolas az, hogy "mi az, hogy suto??" mert en ma'r sohasem
hasznalom.

Amikor a tradicionalis modon is hasonlo idobe kerul a fozes, (pl. a rizs) 
akkor termeszetesen nem a mikrot hasznalom, hanem a gazt, de mikor ma'r
pl. a rakott krumpli minden alapanyaga megfott, akkor egy nagy tuzallo
edenyben 10-12 perc alatt a mikroban ta'lala'sra kesz. 

A kukorica csoveit megtisztitom, megmosom, s nehany perc alatt ehetok.
Egyeb zold ala egy kis vizet teszek egy masik edenyben, majd lefedve
puhara fozom anelkul, hogy felszivna' a felesleges vizet vagy pe'ppe'
fone.  Nemcsak izre jobb, de szebb is!

A multkor a csirkemajbol csirkezsirral "libamajat" csinaltam - a mikroban! 
A csirkezsirt pedig a mikroban kisutott csirkek borebol...  Ezt persze
kisebb erosse'ggel (50%?), - fedo alatt!!- es idonkent le-leszurtem a
zsirt rola, mig ropogos nem lett. 

Az elore melegitheto talon pedig nagyon konnyu pizzat is sutni; aka'r
fagyott allapotban levot is.

Sutemenyt az enyem nem sut, de nem is baj.  Eleg kover vagyok anelkul is
:((((

Summa summarum: olvassatok el egy csomo receptet, s utana legyetek egy
kicsit vakmerobbek es kiserletezzetek!

Bon appetit!
Martha
+ - Re: Mikroba suti. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!
Kedves Eva!  >

"Mikroban en meg nem sutottem sutemenyt,ugyhogy kivancsian
varom,van-e valakinek otlete.
Az ismeroseim nagy tobbsege kiolvasztasra,
melegitesre hasznalja.Egyeb tudas hijan en is:(."

 Itt kuldok egy mikroban, gyorsan  elkeszitheto 
 edesseget, garantaltan kiprobalt es bevalt:

MEGGYFELFUJT:

Hozzavalok:

5  szikkadt zsomle
3  tojas
1/4 liter tej
6 evokanal cukor
1/2 kg  meggy, (vagy cseresznye)
1 cs.vaniliascukor
10 dkg vaj, vagy margarin

A zsemlet kis kockakra vagjuk. A tejet, a tojasok sargajat es 5 evo-
kanal cukrot osszekeverunk, a zsemlere ontjuk, allni hagyjuk. 
Kozben a meggyet (cseresznyet) kimagozzuk. Egy edenyt kivaja-
zunk (magasabb oldalu jenai edenyben szoktam elkesziteni), a
zsemlet es a meggyet (cseresznyet) retegezve belerakjuk, vajjal
megszorjuk, (darabokra vagjuk a vajat es soronkent tesszuk bele,
mindig mas helyre, szetszorva) A 3 tojas feherjebol, egy evokanal
cukorral habot verunk es ezt a tetejere simitjuk. Folpakkal  letakar-
juk a jenai talat , melyet tuvel kiszurkalunk. Majd 600 (500) W-tal
8 (9) percig sutjuk a mikrohullamu sutoben.

Sok sikert kivanok az elkeszitesehez.


                 Udv.:  Irene
+ - re;zellerlevel (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Sanyi,

probald meg megszaritani.
CSokrokba kotve,valahol jol szellozo helyen
felakasztani oket.
En meg nem prbaltam pont zellerrel,dehat ez annyi
masnal mukodik.

Eva
+ - Re: Zellerlevel, avocado (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Sanyi kerdezte:

> Gyonyoru zeller termett az iden a kertemben .Eleg sok level is van
hozza
> amit szeretnek telre elteni .Tavaly fagyasztva mar kiprobaltam ,nem
volt
> rossz de nem az igazi .
> Tudtok-e valami egyeb eljarast ajanlani ami kiprobalt ?

En megmosom az egesz zoldet, aztan egyenkent leszedem a szararol a
leveleket, szetteritem konyhapapirra es hagyom ropogosra megszaradni,
lehetoleg arnyekos helyen (rendszerint a hideg sutoben pihen, igy nincs
utban :-) ). Ha megvan, beteszem jol zaro uvegbe es csak akkor morzsolom
szet, amikor beleteszem az etelbe. Az uveget ajanlatos lehetoleg sotet
helyen tartani, mint minden fuszert.

Ha epp eszembe jut es kapok szep, illatos csombort/kakukkfut/majorannat,
akkor azt is igy teszem el, csak azt nem feltetlenul mosom meg. A lenyeg
szerintem, hogy a levelek egeszben maradnak.

Avocado:

> Az avocado nagyon kellemes izu,de nagy kaloriatartalmu.
> (Legalabbis en ugy tudom)

Hiszen jo zsiros :-)

> Legegyszerubb elkesziteni a kovetkezo modon:
> egy kis hagymat,tenyleg keves paradicsomot (negyed,vagy fe'l)
> esetleg fott tojast,kis majonezt belekeverni,
> ill.ezekkel attorni.So,bors izles szerint.

Nomost pont azert mert zsiros, en soha nem teszek bele majonezt vagy
barmi olajos dolgot. Viszont szinte kotelezo a nem keves citromle,
lehetoleg azonnal racsepegtetve hogy ne feketedjen.

Valtozatok: nagyon aprora vagott chili, citromle helyett limetta,
korianderfu, kis fokhagyma, nem tul zsiros tejfel, joghurt, klf. fu:vek,
esetleg torma. Persze nem mindez egyszerre :-)) Ez finom pl. fustolt
halszelethez is.

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - Knedli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello!
Most voltunk Cseh/Szlovakoknal es knedlit is ettunk. Mi mezei feher
kenyernek neztuk/ereztuk. Az O barna kenyerukhoz kepest elhiszem,
hogy nagy szam, de mi is az a knedli valojaban?
+ - mikrohullamu suto (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Nalunk volt egy ido, amikor ez volt ez egyetlen fozesi lehetoseg, es
akkor probalkoztam kulonfele sutikkel is. Nekem soha nem sikerult.

A riszt es a parolt zoldseget viszont azota is abban csinalom, de mind
a kettohoz speci edenyem van. Ja, es meg sult oldalas szoktuk benne.

Sult oldalas:
1,5kg oldalas
so, bors, paprika
0,5kg voroshagyma
2 kanal olaj

A hust be kell az egyik oldalan vagdosni, es a fuszerekkel jol
bedorzsolni. Almat, hagymat felszeletelni.
Egy tuzallotalba be kell allitani korbe az oldalast, ugy, hogy a
bevagasok felul legyenek. Kozepre kell tenni a haygmat es az almat es
az olajat.

30 perc sutes, ebbol 10 perc 900 W a tobbi 450W
5 perc pihentetes

Nekunk Samsung miktronk van, es amit kaptunk hozza szakacskonyv az
nagyon jo.

Minden jot:

Zsizsa
+ - webnyertes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szakácstársaim!
Ez megfőtött: www.webnyertes.hu
Tuti Nyerő!! De viccen kívül, nagyon cool cuccokat lehet 
nyerni, csak a soproni szállodára ne játszatok, azt 
magamnak szeretném ;-) 
Cernd

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS