Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1621
Copyright (C) HIX
2003-10-31
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: avokado (mind)  30 sor     (cikkei)
2 re: csaszarmorzsa (mind)  3 sor     (cikkei)
3 kokeny (mind)  8 sor     (cikkei)
4 Re: Kolbasz feheredes (mind)  32 sor     (cikkei)
5 Re: Kolbasz feheredes (mind)  32 sor     (cikkei)
6 re;avokado (mind)  8 sor     (cikkei)
7 Re: avokado (mind)  28 sor     (cikkei)

+ - re: avokado (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, szia Vica!

Ha kulimajsz :-) alatt a dip-et erted, akkor itt van ket recept. Az elsot
mar korabban egyszer bekuldtem, ha jol emlexem... 

Avokado-dip

25 dkg tehenturo
2 kicsi, erett avokado
3 kiskanal citromle
keshegynyi hagymapor (v. nagyon aprora vagott v.hagyma)
cayenne bors

Az avokadokat meghamozzuk, felbevagjuk, villaval pepesitjuk es a turoval
simara keverjuk. Citromelvel, hagymaval, cayenne borssal izesitjuk. A dipet
talkaba toltjuk, lefoliazzuk (barnulas megelozesere), es behutjuk. Tobbfele
zoldseget (sargarepa, angol-zeller, kigyouborka, cukkini stb.) rudakra
vagunk, es ezzel martogatunk a dipbol. Mi nagyon szeretjuk az ilyen dipeket
Korpovit korpas keksszel enni. :-) 


Avokados martogatos
-------------------
Hozzavalok: 1 erett avokado, 1 kk. mustar, 1 doboz joghurt, 
keshegynyi chilipor, v. erospaprika, 1 gerezd zuzott fokhagyma, orolt bors.
Turmixgeppel vagy villaval osszekeverjuk a hozzavalokat, chips-szel vagy
piritossal martogatjuk.

sziasztok,
Zita
+ - re: csaszarmorzsa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Na, persze kiprobalom most a (nekem) uj recepteket, no es lekvarra 
szeretem.
Gyuri
+ - kokeny (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Koszonom, Zita, a valaszod! Nem feltetlenul csak tartositasra 
gondoltam, hanem pl. szoktak-e szoszt kesziteni belole husokhoz, vagy 
ivolet, megszaritjak gyumolcsteanak... szoval hogy _egyaltalan_ mit 
szoktatok/szoktak kezdeni vele.. hiszen olyan regi novenyunk.

Katalin
+ - Re: Kolbasz feheredes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

>>Elsosorban ez akkor kovetkezik be, amikor nem megfeleloen van 
>>toltve a kolbasz
>>(levego marad a belben). Persze a meleg fust csak tovabb 
>>rontja a helyzetet.

>Ezt csak azert kerdojelezem meg, mivel mind a ket esetben mi toltottuk a
>kolbaszt (es a szalamit), a kulonbseg csak a fustolesben volt. Levego
>termeszetesen nem maradhat a belben. Ha toltes kozben eszrevesszuk, tuvel
>azonnal ki lehet szurni.

Mink se az elmult teten toltottunk illetve fustoltunk eloszor vekony es vastag 
kolbaszt. A vekonyat 3-4  napig, mig a vastagot 8-10 napig fustoljuk altalaban.
 Egy tapasztalt, hozzaerto szemely ranezesbol megmondja, hogy eleg volt neki en
nyi fust, vagy kell meg neki egy kis tovabbi fustoles. De van sok apro fortelya
 is a kolbasz keszitesnek, fustolesnek... de ezzel nem kivanok senkit se untatn
i, hiszen ezek mar ugy mond csaladi fortelyok. Csaladunkban mar generaciot ota 
minden evben vagunk disznot, es mi magunk is fustoljuk fel a kolbaszokat es a h
usokat ill. fustolunk a szomszedunk szamara is. Csupan arra szerettem volna rav
ilagitani, hogy a tolteskor levego ne keruljon a ket adag cipo kozze. Mivel ez 
megindit egy romlasi folyamatot, ami elronthatja a kolbaszt es a gömböcöt. Tolt
es elott persze oda kell figyelni hogy, hogyan gyurtad ossze a paprikat es az e
gyeb fuszereket. Nagyon fontos, dolog, hogy a felhasznalt fuszerek frissek legy
enek, a fokhagyma egeszseges es ne legyen rossz, fagyott  darab benne. Egyebken
 a tuszurkalast, akkor vegezzuk, amikor mar a belet megtoltottuk es a vastagbel
 masik veget is elkotottuk es nem a szal toltese kozepette, kedves Gabor. Ez ig
y praktikusabb. Remelem nem untattam senkis se e kiegeszitessel, a disznotoros 
idoszak kezdete elott:-))) 

Udv:
Angi
+ - Re: Kolbasz feheredes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

>>Elsosorban ez akkor kovetkezik be, amikor nem megfeleloen van 
>>toltve a kolbasz
>>(levego marad a belben). Persze a meleg fust csak tovabb 
>>rontja a helyzetet.

>Ezt csak azert kerdojelezem meg, mivel mind a ket esetben mi toltottuk a
>kolbaszt (es a szalamit), a kulonbseg csak a fustolesben volt. Levego
>termeszetesen nem maradhat a belben. Ha toltes kozben eszrevesszuk, tuvel
>azonnal ki lehet szurni.

Mink se az elmult teten toltottunk illetve fustoltunk eloszor vekony es vastag 
kolbaszt. A vekonyat 3-4  napig, mig a vastagot 8-10 napig fustoljuk altalaban.
 Egy tapasztalt, hozzaerto szemely ranezesbol megmondja, hogy eleg volt neki en
nyi fust, vagy kell meg neki egy kis tovabbi fustoles. De van sok apro fortelya
 is a kolbasz keszitesnek, fustolesnek... de ezzel nem kivanok senkit se untatn
i, hiszen ezek mar ugy mond csaladi fortelyok. Csaladunkban mar generaciot ota 
minden evben vagunk disznot, es mi magunk is fustoljuk fel a kolbaszokat es a h
usokat ill. fustolunk a szomszedunk szamara is. Csupan arra szerettem volna rav
ilagitani, hogy a tolteskor levego ne keruljon a ket adag cipo kozze. Mivel ez 
megindit egy romlasi folyamatot, ami elronthatja a kolbaszt es a gombocot. Tolt
es elott  persze oda kell figyelni hogy, hogyan gyurtad ossze a paprikat es az 
egyeb fuszereket. Nagyon fontos, dolog, hogy a felhasznalt fuszerek frissek leg
yenek, a fokhagyma egeszseges es ne legyen rossz, fagyott  darab benne. Egyebke
n a tuszurkalast, akkor vegezzuk, amikor mar a belet megtoltottuk es a vastagbe
l masik veget is elkotottuk es nem a szal toltese kozepette, kedves Gabor. Ez i
gy praktikusabb. Remelem nem untattam senkis se e kiegeszitessel, a disznotoros
 idoszak kezdete elott:-))) 

Udv:
Angi
+ - re;avokado (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Vica,

az avocadohoz,mivel eleg semleges izu,majdnem minden keverhetsz. A
legtobb recept aprora vagott zoldhagymaval,paradicsommal kezdi,lehet
beletenni aprora vagott fott tojast is.
Izles szerint sozni,borsozni.
Udv,
Eva
+ - Re: avokado (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Keresek egy receptet, egy kulimajsz receptjet, ami avokadobol /is) keszul.

Guacamole 1

2 avokado
1 kis fej hagyma finomra vagva
1 gerezd zuzott fokhagyma
1 paradicsom pepesre vagva
1 citrom leve
so es bors izles szerint


Guacamole 2

2 avokado
1/2 citrom leve
2 evokanalnyi aprora vagott hagyma
2 evokanal olivaolaj
so

Az avokado belet egy talba kaparjuk es osszetorjuk, a tobbi anyagot
hozzakeverjuk

En, a magam reszerol 1 avokado osszezuzott belet 1 lereszelt kemenytojast
keverek oosze jol villaval kis soval es citromlevel.
Lehet egy kis tejfollel higabba tenni.

Samuka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS