Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 706
Copyright (C) HIX
2000-11-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 csillag-karfiol (mind)  12 sor     (cikkei)
2 reform-csemegek (mind)  17 sor     (cikkei)
3 Re:langos trukk (mind)  30 sor     (cikkei)
4 "Ludas Marci" (mind)  32 sor     (cikkei)
5 mezeskalacshaz (mind)  13 sor     (cikkei)
6 kerdesek (mind)  12 sor     (cikkei)

+ - csillag-karfiol (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Ma meglattam a piacon ezt a kulonosen latvanyos :-) zoldseget, es vettem
egyet. Annyira jol nez ki, hogy szinte kar megfozni, ill. megenni. :-))

Probalta mar valamelyikotok? Ugyanolyan kajakat lehet belole csinalni, mint
a normal karfiolbol? Az elado azt mondta, hogy kevesbe "szagos", mint a
feher karfiol. De lehet, hogy igy akarta eladni nekem. :-))


sziasztok,
Zita
+ - reform-csemegek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Mar regota olvasom a jobbnal jobb recepteket.
Most azt szeretnem kerni, hogy ha ismertek reform etelek 
receptjeit, vagy aprobb fogasokat, azt osszatok meg velem! 
(jöhetnek a levelek maganba is)
Ime egy aprobb trukk:

Panirozas: veszunk egy kis barna rozslisztet es 
vizzel "felhigitjuk" annyira, hogy massza allagu legyen, de 
ne legyen folyos. Ezutan a husit megforgatjuk benne, majd 
zabkorpaba is meghempergetjuk, vegul hidegen sajtolt 
olajban kisutjuk! 
Szerintem finomabb, mint a hagyomanyos panir, es persze 
sokkal egeszsegesebb!

Berni
+ - Re:langos trukk (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Erno irta:

>Langos suteshez szeretnem a segitsegeteket kerni.
>A minap immaron negyedik alkalommal fogtam neki
>langost sutni. Osszegyurtam a burgonyanyomon
>attort krumplit (vagy a krumplinyomon attort
>burgonyat) liszttel, elesztos tejjel. Felretettem
>megkelni. A gyuras utan ugy tunt, hogy jo a
>teszta, viszont a megkeles utan nagyon ragadt,
>alig tudtam kinyujtogatni, es a kezemre is
>allandoan raragadt.
A jo langosteszta (kulonosen a krumplis, de a burgonyas is:-)), lagy, ezert
ahogy irod is, nagyon ragad. En profi langossutoktol lestem el a kovetkezo
trukkot:
A megkelt tesztat egy alaposan beolajozott deszkara kiboritjuk. Nem szabad
a szokasos lisztezeses technikaval dolgozni, mert a ragacsossag miatt csak
sok liszttel lehetne, az meg beleeg az olajba suteskor. Olajos kezzel a
teszta felszinet is atkenjuk, de nem kell gyurni vagy nyujtani. Egy
alkalmas meretu szaggatoval (pl vekony szelu pohar) kitepunk egy adagnyit
es az olajos ujjainkon forgatva megnyujtjuk ugy, hogy a szeleinel tartjuk,
majd tesszuk is a forro olajba sulni.

 >Az eredmeny: mire befejeztem a
>langos sutest addigra minden tesztas es olajos
>volt, a kezemet is sikerult elegetni, valamint a
>baratnommel is osszevesztem...

Remelem igy mar veszekedes helyett sikerelmenyed lesz:-)

Gabor
+ - "Ludas Marci" (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

A hetszazat! Sajnos lemaradtam a 700.-rol. Pedig par nappal elotte
eszrevettem a kerek szamu kiadas kozeledtet, megis elfelejtettem.
Az utobbi idoben nem tudtam mindig naponta olvasni a listat.
Utolag hozzaszolni egy mar nem aktualis temahoz, nem szerencses dolog.
Aktualius tema viszont a napokban a liba. Ugyanis szombaton Marton nap
lesz. Ez pedig azt jelenti, hogy sok libanak bekoszontott a foldi joktol
valo elvalas pillanata. 
Hogy a kopott tollu Ludanyo, miket mesel a tojashejat mar maguk mogott
hagyo fiatal libaknak, nem tudom. Mert legyen az barmilyen buta liba is,
megis eszre kell vegye, hogy naprol-napra tobb hely van a szallason.
A nagy sargalabut sem lattak az itatonal egesz nap. Pedig meg jol el
emlekezetukben, hogy o volt az elso, akit meglattak annak idejen.
Amig feny csillogott a vizen, mindenki boldog volt. De amint a parti fak
alol eltunt a sotet folt, homalyos es csipos lett a feny a sotetseg
utan, valami valtozast hozo szellot erzett mindenki vegigfutni tollai
kozott.
Arrol nem beszelt senki, mi jon ezutan. Nem tudta senki.
Volt kit nem lattak ujra, de voltak sokan, kik mindig visszatertek,
duzzado bogyuket eloretolva, kivaltsagosnak kepzelt helyzetuket akarvan
hangsulyozni. Hogy elozoleg mindenki hallotta riadt hangjukat,
meg-megszakitva tuszkolo femes csorompolestol, nem hittek volna.
Aztan egyszer nem jottek. Egyszer sokan nem jottek vissza. Es nem csak a
nagybogyuek. De ok sem fogjak elmondani a Titkot....
De Ti, kedves Konyhasok, (nagy titkok tudoi!) elmeselhetitek, mi tortent
veluk!
S ha szerenysegetek nem enged szot beloletek szabadjara, konyorgom,
hagyjatok edenyeiteket meselni arrol, mi fonomsag keszult bennuk.
Higgyetek, a kero sem fog ados maradni...

Mindenkinek jo etvagyat kivan: Misi
+ - mezeskalacshaz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Eva!

>Mas mezes kerdesekre is szivesen valaszolok.


Mezes sutiket is ismersz? Nagyon szivesen varjuk receptjeidet! :o)

Kozeledik a karacsony, szeretnem megkerdezni ismeri-e kozuletek valaki,
hogyan kell mezeskalacs hazat kesziteni. :o) Iden szeretnek csinalni egyet..
esetleg tobbet, ajandekba.

Udvozlettel
        Kicsi Nia
+ - kerdesek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

az lenne a kerdesem, hogy szerintetek melyik palacsintasuto a jobb?
A teflon vagy a vas?
A masik keresem az lenne, hogy a ki ismer kukoricamale receptet az tegye
kozkinccse legyen oly kedves!
Vakamint keresek egy olyan receptet is(lehet, hogy ez e male?) ami a vegen
egy sutemenyt ad, amelyik olyan, mint a piskota csak kukoricabol??


>    Szász Attila  (RBHU/CBW)
>

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS