1. |
Re: palacsinta (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
2. |
farsangi fank (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: vicces nevu sutik, wok receptek, palacsinta szodava (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
4. |
re: Gulyas-porkolt recepteket keresek (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
5. |
palacsinta (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: palacsinta (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: palacsinta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
"HIX KONYHA" > 2002.01.20. 02:30:44-kor írta:
Szia!
> Szerintetek sokan miert csinaljak a palacsintat szodaval?
> Miert pont szodaval!
Ha kiprobalod, es csinalsz csak tejjel palacsintat, utana akar csak szodaval, v
agy szensavas asvanyvizzel, magad is erzed a kulonbseget. A tejjel keszult pala
csinta surubb allagu, es viszonylag vastagabb tesztat lehet belole kesziteni. A
szensavas vizzel pedig, vekonyabb tesztat, es ritkabb az allaga is, mivel a sz
ensav a tesztaban is buborekokat kepez, mintegy elesztokent, vagy sutoporkent v
iselkedik. En a legjobban ugy szeretem, hogy fele tej, fele szoda, vagy asvany
viz. Ha kiprobalod mindharmat, te is kivalaszthatod az izlesednek legjobban meg
felelot.
Udv:
Eva
--
|
+ - | farsangi fank (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Regota kerestem mar "igazi" farsangi fankot, de ennel finomabbat nem
talaltam,s persze elkesziteni sem tudtam.
Jo etvagyat hozza, aki elkésziti.
Januar 6-a, vagyis Vizkereszt utan egesz Hamvazoszerdaig tart a farsang.
A farsang altalaban alarcos, jelmezes balokat es egyeb osszejoveteleket
jelent ma is, ilyenkor igazan elvarhato, hogy a vendegvaro asztalra
szalagos farsangi fank is keruljon.
Hozzavalok (kb. 25 darabhoz)
- 1 kg liszt
- 5 dkg eleszto
- 8 tojas
- 15 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- fel liter tej
- izles szerint ket kanal rum
A fank elkeszitese elotti napon vegyel ki mindent alapanyagot a hutobol,
hogy szobahomersekletuek legyenek masnapra.
Futtasd fel az elesztot cukros, langyos tejben, majd egy kis liszttel
verd fel kovasznak. Szobahomersekleten, konyharuhaval letakart talban
kelesd meg, majd a tojasokat a cukorral keverd habosra. Add hozza a
kovaszhoz a felvert tojast, az olvasztott vajat, a rumot, es kis adagokban
a lisztet. Dagaszd a tesztat holyagosra, es letakarva, meleg helyen hagyd
allni egy orat.
Ha megkelt, lisztezett deszkan teritsd szet masfel ujjnyi vastagsagban.
Fankszaggatoval vagy lisztezett peremu poharral szurj ki fankokat, a
kozepuket nyomd be, majd keleszd a fankokat meg fel oraig. Ezutan tedd
forro olajba, ugy hogy itt is az a resz keruljon alulra, ami a deszkan alul
volt. Fedd le az edenyt, es susd aranysargara a fankok aljat, majd
forditsd meg oket, es fedo nelkul susd tovabb a masik felet is.
A megsult fankokat elukre allitva csepegtesd le, majd szord meg vanilias
porcukorral. Talalaskor adhatsz hozza lekvart is.
|
+ - | Re: vicces nevu sutik, wok receptek, palacsinta szodava (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Egyelore csak ezt a ket adagot tudtam begepelni a vicces nevu sutikbol. A
> receptes fuzetek a szuleimnel leledzenek, en pedig idokozben visszatertem
> volegenyemhez, kulfoldre. Igerem, amikor legkozelebb otthon leszek, folytatom
.
> Udv Mindenkinek!
> Kettu.
Kedves Kettu!
Nem lehetne gepeles helyett scannerrel csinalni a masolast? A program
magatol leolvassa a szoveget, Te csak atnezed, hogy nem esett hiba bele, s
ha igen, kijavitod. Persze most ma'r csak akkor, amikor visszaertel
szuleidhez...
Kedves Willy!
Az en szamitogepem egy .doc file-t kovetel, s nem tudom a recept
gyujtemenyedet kinyitni.
Kedves Cilapower!
A szodaban levo buborekok konnyebbe teszik a palacsinta tesztajat.
Emellett olcsobb (es sokszor frissebb) a tejnel, amibol tobbet kellene
hasznalnod...
Martha
|
+ - | re: Gulyas-porkolt recepteket keresek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Koszonet nyilvanitas.
Tisztelt Listatarsak!
Ezuton is szeretnem megkoszonni Jakab Gabor listatarsunknak,
hogy a fenti temaban megirt keresemre egyedulikent postafor-
dultaval segitseget nyujtott.
Koszonettel: Karcsi
|
+ - | palacsinta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> E-mail : [Hungary]
> Temakor: palacsinta ( 9 sor )
>Szerintetek sokan miert csinaljak a palacsintat szodaval?
>Miert pont szodaval!
Lehetne asvanyvizzel is, a lenyeg hogy a buborekok levegot visznek a
tesztaba es ezaltal konnyebb lesz.
Juli
|
+ - | Re: palacsinta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> E-mail : [Hungary]
> Szerintetek sokan miert csinaljak a palacsintat szodaval?
> Miert pont szodaval!
Kedves Cila!
En is mindig szodavizzel keszitem a palacsintat, mert
a szensavas buborekoktol sokkal lazabb lesz a teszta, de
ez nem kotelezo. :-)
(Egyebkent asvanyvizzel is keszitheto.)
Ha tejjel kevered meg a tesztat, akkor konnyebben
odaeg, kulonosen, ha meg egy kis cukor is van
benne, de sima vizzel is teljesen jo, hiszen
leginkabb a tovabbi felhasznalas adja meg a lenyeget. :-)
Szeretettel J. Zsoka
|
|