1. |
TO: kerdes (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
2. |
afonya + kokeny (mind) |
31 sor |
(cikkei) |
3. |
bacon (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
4. |
Keleti konyha (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
5. |
Bokor vagy fa? (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: bacon = szalonna (mind) |
29 sor |
(cikkei) |
7. |
toltott karalabe (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
|
+ - | TO: kerdes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> -----Eredeti üzenet-----
> Feladó: Fenyő József
> Küldve: 2003.február.4. 18:57
> Címzett: '
> Tárgy: kérdés
>
>
> Sziasztok L. Tagok,
> hol lehet M.o.-on lávakövet - valójában zsírkövet - kapni?
> doqi
>
> u.i.
> tudja vki a forró csoki receprtjét?
> üdv
> doqi
>
>
>
|
+ - | afonya + kokeny (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Eva irta:
>Megneztem a kozepes meretu Orszagh-szotarban,
>blueberry= fekete afonya.
>A lekvaros uveg cimkein kek bogyok vannak.
Nem ismered a vonatkozo viccet?
- Papa, milyen gyumolcs ez?
- Kek szilva.
- Es akkor miert piros?
- Mert meg zold.
:-)))))))
Valoban fekete afonya a blueberry, de pl. itt Mo-on csak egyszeruen
afonyakent hivjuk. Nem is tudom, hogy lehet-e kapni nalunk voros afonyat...
>A kokeny nem iztelenebb egy kicsit?
Hat attol fugg, mit ertesz iz alatt. :-) Ha a zamatossagat, akkor
feltetlenul. De ha iz-intenzitast ertunk alatta, akkor a kokeny nyert. :-)
Iszonyatosan savanyu tud lenni, ugy osszehuzza az ember szajaban a
nyalkahartyat, mint a birsalma. Ezert kell elvileg megvarni, hogy megcsipje
a der, mert akkor megedesedik. Osszel keszitettem kokenydzsemet, jo sok
cukrot "elnyelt", mig finom ize lett. Ja, es hogy a nota mondja: "kek a
kokeny recece, ha megerik fekete...." Ha pedig dzsemet fozol belole
gyonyoru _melybordo_ lesz.
Ennyit a szinekrol... :-)
sziasztok,
Zita
|
+ - | bacon (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Haliho!
Ha mar szoba kerult akkor tudnatok rola valamilyen infot. Milyen sertesbol kesz
itik? Van az elkeszitesenek valami extra modszere.
----------------------- ---------------udv:
by ----------- CilaPower-----------
----------- mobil: 20/325-7599
------- Kocsis László ------------------
|
+ - | Keleti konyha (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni keleti konyha alapanyagainak beszerzesehez. A
bevasarlokozpontokban sok mindent lehet kapni (bar egyre kevesebb dolgot),
de nem mindent. Hol nezzek korul? Ti hol szerzitek be a "hozzávalókat"?
Üdv:
Miklós
_________________________________________________________________
The new MSN 8: smart spam protection and 2 months FREE*
http://join.msn.com/?page=features/junkmail
|
+ - | Bokor vagy fa? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Ha mar nyelveszkedunk, nem allom meg, hogy ne szoljak
hozza a temahoz.
Meg eddig csak eper farol es szeder bokorrol
hallottam. Van fekete eper fa es feher eper fa, de a
szeder mindenkeppen bokorban terem. Ne tevesszetek
ossze a fekete epret a szederrel, nem ugyanaz.
Bori
(aki ugyan nem MO elt)
__________________________________________________
Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail Plus - Powerful. Affordable. Sign up now.
http://mailplus.yahoo.com
|
+ - | Re: bacon = szalonna (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A KONYHA 1409-ban irta :
>"HIX KONYHA" > 2003.02.03. 02:30:52-kor irta:
>
>
>> Husszeletekre bacon szalonnat helyezett es a szalonnara piritott
>> aprora vagott majat. (nem biztos, hogy piritott, csak mintha igy
>> ugrana be) Ezutan felgongyolte az egeszet es alufoliaban sutotte.
>
>Alldjon meg bennunket az eg!
>
>A bacon szo nem egyeb magyarul, mint szalonna.
>
>Marmost szalonna szalonnat mondani nem erdemes.
>
>Hasznaljuk a bacon - t, ha mar mindenkeppen igy akarjuk nevezni,
>vagy a szalonnat, ami magyar is, es meg is felel, vagy ami meg jobban
>kifejezi, mirol van szo:
>husos szalonna ill. angol szalonna.
>
>
>Maria
Kedves Maria!
Koszonom a kerdesemre adott valaszod.:)
Sokat segitettel.
Udv:Rea
|
+ - | toltott karalabe (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szisztok ,
Töltött karalábé receptek érdekelnének, ha tud valaki ilyet várom a
recepteket.
Köszi
Gabi
|
|