Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 679
Copyright (C) HIX
2000-10-11
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: Kuglof (mind)  24 sor     (cikkei)
2 Re: Must (mind)  19 sor     (cikkei)
3 Vaddiszno (mind)  9 sor     (cikkei)
4 Re:kuglof (mind)  27 sor     (cikkei)
5 kuglof (mind)  41 sor     (cikkei)

+ - Re: Kuglof (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Gizi!

Nagyon finom ez a kuglof recept, csak nekem soha nem sikerul olyan magasra, min
t annak, akitol tanultam. Hatha neked sikerul.

Hozzavalok

1 kg liszt (1/3 retes, 2/3 sima) , 3 tojas, so, 1 citromhej, 3 cs vanilia, 1 dl
 tejben feloldani 6 dk elesztot, pici cukor, fel liter tejben feloldott 47 db. 
poliset tabletta. Mindezt osszegyurjuk. 
1/2 csomag margarint habosra keverunk es aprankent belecsurgatunk 1 dl olajat. 
Ezzel es 1 cs mazsolaval lazan atgyurjuk a tesztat. Ketfele vesszuk es egyik fe
lebe 3 kanal kakaot es 2-3 evokanal tejet gyurunk.
1 orat kelesztjuk kulon, majd mindkettot kinyujtjuk. Egymasra tesszuk, felcsava
rjuk, mint a beiglit es a rudat "csomora" kotjuk. Zsirozott, lisztezett mely la
basba tesszuk es 1 orat kelesztjuk ujra. A sutot felforrositjuk, majd 10 perc u
tan mersekelt tuznel sutjuk 80-90 percig. Mielott kivesszuk, forro cukros tejje
l meglocsoljuk es par percre visszatoljuk.

Udvozollek 

Eva


+ - Re: Must (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> T. Konyhatunderek!
> Hogyan tudok finom mustot eltenni a telre? Eddig csak spriccelo arctorzitot
> sikerult eltennem.
> Elore is koszi a valaszt
> Laci
> 
Szia Laci!

A must erjedesenek meggatlasara minden mas, eddig hasznalt szerek kozt a szalic
ilsav a legalkalmasabb. Hatasa oly biztos es tartos, hogy a must egeszen a jovo
 szuretig eltarthato oly friss allapotban, mintha csak akkor sajtoltak volna. E
gy liter mustba 2 g. szalicilt teszunk, melyet elozoleg fel dl. tiszta szeszben
 feloldottunk.

Udvozollek 

Eva
-- 

+ - Vaddiszno (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [United States]
> Temakor: Re: Tue Oct  3 21:53:09 EDT 2000 KONYHA #672 ( 14 sor )

>Csak egy nagy baj van: nem tudom,
>hol szerezzek vaddisznot!  :((

Fogjunk egy darab puskat, ... :-))

Juli
+ - Re:kuglof (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Gizi es Mindenki!

Ime egy kuglof recept:

Hozzavalok: 5 tojas, 30 dkg liszt, 30 dkg
porcukor, 30 dkg vaj, fel csom. (1 gr ?)
sutopor, 2 citrom leve es reszelt heja,
1-3 evokanal rum, 20 dkg mazsola (nagyon
jo, ha elotte beaztatjuk rumba), 4-5 gr
vanilias cukor, v. helyette keves aroma,
10 dkg keserucsokolade (el is maradhat).
Elkeszites: a tojassargakat feheredesig keverjuk
a cukorral, majd az elozoleg habosra kevert
vajjal. Ezutan jon a sutoporral elkevert liszt,
a citromok reszelt heja es leve, vanilias cukor,
rum, a lecsopogtetett mazsola es a keseru
csoki feldarabolva, osszekeverjuk.
A tojasok habjat felverjuk es kanalankent
gyengeden osszekeverjuk a masszaval.
Vajazott-lisztezett, vagy sutopapiros kuglof-
formaban elomelegitett sutoben kb. 160 C
fokon megsutjuk. Nem tevedes, ELESZTO
nincs benne! Ez egy jokora adag.
Ha erdekel valakit, legkozelebb leirom ennyi
edesseg utan pacolt sajt receptemet.
Udv.
Marianne
+ - kuglof (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

A sokszor emlegetett feketeafonyarol nekem Csernobil jut
az eszembe, mert oroszul feketeafonyat jelent. Innen mar
nalam nem nagyon nyero a dolog. :-)

Gizi irta:
>Felado :  [International]
>Temakor: recept ( 3 sor )
>Van valaki koztetek aki el tudna kuldeni egy kuglof receptet,meg
koszonnem
>gizi

Miutan nem derul ki, hogy kelt kuglofot akarsz-e, vagy masik fajtat,
ezert en a nem kelt valtozatok kozul kuldok egy leirast. Nalunk
szokasost.;-)

Mazsolas kuglof

4 tojas, 14 dkg porcukor, 12 dkg retesliszt, 1 csomag vanilias cukor,
5 dkg mazsola, vaj a kikeneshez
3 tojas sargajat, 1 egesz tojast 14 dkg porcukorral es a vanilias
cukorral
habosra keverunk. A mazsolat szurokanalban megmossuk es lisztbe
forgatjuk, mert igy nem szall le a teszta aljara.  (Legalabb is
kevesbe :-).)
A tojasfeherjebol kemany habot verunk es a liszttel egyutt ovatosan a
tesztaba keverjuk, hogy ne torjon ossze a hab. Vajjal kikent
kuglofformaba
ontjuk, es bemelegitett sutoben, nem hirtelen megsutjuk, hogy a
belseje
is atsuljon. A tetejet egy sutopapirral lefedjuk, hogy ne egjen meg
nagyon.
(Beszorhatod vanilias porcukorral vegul, de mi ugyis vaniliasodoval
szoktuk enni, igy teljesen felelsleges.)

A kuglofformaba a vajas kikenes utan lehet esetleg egy kis prezlit is
szorni, esetleg kristalycukrot, hogy konnyebben kijojjon, de nem
letkerdes.

Szeretettel J. Zsoka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS