Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1061
Copyright (C) HIX
2002-01-18
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 tovabbi vicces nevureceptek (mind)  97 sor     (cikkei)
2 Re:erdekes nevu sutik (mind)  14 sor     (cikkei)

+ - tovabbi vicces nevureceptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Ime nehany suti recept meg. Volt egy jogos reklamalas, miszerint nincs
odairva, mit is kell csinalni az "anyaggal". Egyet tudok csak tanacsolni:
ertelemszeruen. Sajnos a receptkonyvben ennyi szerepelt, elofordulhat, hogy
a mertekekkel is gond lehet. Cselekedjen mindenki sajat belatasa szerint:)
En egyiket sem probaltam ki, bevallom. Hajaj, jol nezunk ki, ha nekem kell
megmondani:), nekem, aki meg csak baratkozik a fakanallal.
Sok sikert!
Udv: Kettu.

 Cvibak
 7 tojasfeherjet felverunk 18 dkg cukorral, 15 dkg liszttel, 7 dkg
olvasztott
 vajjal. Hosszu formaban (ozgerinc forma pl.) sutjuk. Utana felvagjuk, s
 visszatesszuk a sutobe, hogy ropogosra suljon. Vanilias cukorba forgatjuk.

 Ordogpirula
 28 dkg daralt dio, 3 evokanal mez, 3 evokanal cukor, 2 evokanal rum, 1
 narancs heja es leve, fel citrom leve, 8 dkg csokolade (vagy helyette 2
 kiskanal kakao). A hozzavalokat surure osszefozni. Dio nagysagura
formazzuk,
 csokoladéba hempergetjuk.

 Beka szaj
 50 dkg liszt, 25 dkg zsir, 2 dkg eleszto 2 dl tejben felfuttatva, soval,
 cukorral osszegyurjuk, s meleg helyen kelni hagyjuk. Vekonyra kinyujtjuk,
 pogacsaszaggatoval kivagjuk, baracklekvarral toltjuk, a masik felet
 rahajtjuk. Ha kisult, meg melegen vaniliascukorba hempergetjuk.

 Indianer
 4 tojassargajat habosra dorzsolunk (??) 9 dkg cukorral, 6 tojasfeherjet 4
 dkg kristalycukorral kemenyre verjuk, 12 dkg grizes liszttel konnyen
 vegyitjuk. Lassu tuznel sutjuk, a suto ajtajat nem szabad becsukni.
Belsejet
 kivajjuk, tejszinhabbal toltjuk, tetejet csokoladeval vonjuk be.

 Porhanyos holdak
 15 dkg vajat elkeverunk 15 dkg cukorral, 5 tojassargajaval es 1 egesz
 tojassal. Beleteszunk meg 20 dkg lisztet, 1 narancs hejat es levet. Kerek
 formakat keszitunk, s felet mindegyiknek csokoladeval vonjuk be.

 Holabda
 6 tojassargajat, liszttel, kicsi soval nagyon puha tesztava gyurunk. Ebbol
 dionyi darabokat vekonyra nyujtunk, kozepet derelyemetszovel bevagjuk, s
 osszefonjuk. Forro zsirban kisutve vanilias cukorral behintjuk.

 Rest suti
 30 dkg attort turo, 3 tojassarga, so, 1 kaveskanal cukor, egy kis vaj, es
 annyi liszt, hogy puha tészta legyen. 4 milimeternyi vastagsagu ferde
kockat
 vagunk, forro zsirban kisutve, vanilias cukorral hintve, melegen talaljuk.

 Komteszka
 10 dkg vajjal eldorzsolunk 20 dkg lisztet, fel cosmag sutoport, 10 dkg
 cukrot, 3 tojassargat. Egyenletesen kikent tepsibe nyujtjuk a tesztat, fel
 ujjniy vastagsagura es azonnal sutjuk. A kihult teszta tetejere a kovetkezo
 edesseget rakjuk: 4 tojasfeherjet goz folott 25 dkg cukorral kemeny habba
 verunk, hozzakeverunk egy csomag vaniliaport, 5 dkg porkolt daralt mogyorot
 (vagy diot), 2 kaveskanal kakaot es 1 citrom reszelt hejat. A tesztat a
 bevonattal szaritjuk langyos sutoben.

 Cvikipuszi
 8 dkg vajat, 8 dkg liszttel, 4 dkg tisztitott orolt mandulaval, 4 dkg
 vanilias cukorral, 2 tojassargajaval osszegyurunk. Fel cm vastagra
 kinyujtjuk es pogacsaszaggatoval kiszurva tepsiben inkabb megszaritjuk. 2
 tojas feherjehez 14 dkg vanilias porcukrot es 14 dkg orolt mogyorot adunk,
 osszekeverjuk, kis gomboket formazunk, mindegyikre 1-1 szem egesz mogyorot
 teszunk es sutoben megszaritjuk.

 Duna hullama
 60 dkg liszt, 37 dkg kristalycukor, 27 dkg zsir, 6 tojassarga, 15 kanal
tej,
 1 vanilia (kimaradhat), szalakale vagy sutopor. Jol osszekavarjuk, 6 tojas
 felvert habjaval vegyitjuk. Kettobe ostzjuk, alulra sargan hagyjuk, a masik
 felebe 2 kanal kakaot teszunk, koze pedig egy uveg (kb 4 deci, kicsavarva)
 magvalt meggyet. Lassan sutjuk.
 Krem: tetejere malna, eper vagy puncs puding kihules utan osszekeverunk
 20-25 dkg margarinnal es a teszta tetejere kenjuk. Glazurral leontjuk.

 Zebra
 60 dkg liszt, 25 dkg cukor, 18 dkg vaj, 1 comag sutopor, 1 vaniliapor, 4
 egesz tojas. Osszegyurjuk, felebe kakaot tezunk, hogy barna legyen.
 Kinyujtjuk, 2-3-ba osztva, a vilagosat meg a barnat egymasra tesszuk,
 osszesodorjuk, mint a bejglit es vekony karikakat vagunk belole.

 Papagaj
 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 sutopor (vagy szalakale), 2
 kanal tejfol, 1 puncs izu puding, 4 tojas, 2 csomag vanilia, 2 evokanal
 kakao. A cukrot, a mragarinnal, a tojasokkal habosra keverjuk, hozzaadjuk a
 tejfolt, a lisztet, a szalakalet, es elkavarjuk. A tesztat harom részbe
 osztjuk, egyikbe jon a vanilia, masikba kakao, harmadikba puncs izu
 pudingpor. A tepsit kizisrozzuk es papirral kibeleljuk. A tesztat felvaltva
 kanalankent a tepsibe rakjuk, lassu tuzon sutjuk. Ozgerinc formaban is
lehet
 sutni.

 A kabatos inas pedig egerke neven ismert a szakacskonyvekben.
+ - Re:erdekes nevu sutik (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Kedves Kettu!   

"A minap lapozgattam a nagymamam altal osszeirt receptes fuzeteket,
amelyekben nehany vicces nevu sutemenyre akadtam. Kozzeteszem, hatha
valakinek kedve tamad a neve alapjan kiprobalni. (Sajnos mar nem tudom
megkerdezni, melyiket erdemes.) "

Ha lehet kuld a folytatast,  a listara, biztosan mast is erdekel.

          Udvozlettel:
                      
                       Irene

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS