Sziasztok!
Ime nehany suti recept meg. Volt egy jogos reklamalas, miszerint nincs
odairva, mit is kell csinalni az "anyaggal". Egyet tudok csak tanacsolni:
ertelemszeruen. Sajnos a receptkonyvben ennyi szerepelt, elofordulhat, hogy
a mertekekkel is gond lehet. Cselekedjen mindenki sajat belatasa szerint:)
En egyiket sem probaltam ki, bevallom. Hajaj, jol nezunk ki, ha nekem kell
megmondani:), nekem, aki meg csak baratkozik a fakanallal.
Sok sikert!
Udv: Kettu.
Cvibak
7 tojasfeherjet felverunk 18 dkg cukorral, 15 dkg liszttel, 7 dkg
olvasztott
vajjal. Hosszu formaban (ozgerinc forma pl.) sutjuk. Utana felvagjuk, s
visszatesszuk a sutobe, hogy ropogosra suljon. Vanilias cukorba forgatjuk.
Ordogpirula
28 dkg daralt dio, 3 evokanal mez, 3 evokanal cukor, 2 evokanal rum, 1
narancs heja es leve, fel citrom leve, 8 dkg csokolade (vagy helyette 2
kiskanal kakao). A hozzavalokat surure osszefozni. Dio nagysagura
formazzuk,
csokoladéba hempergetjuk.
Beka szaj
50 dkg liszt, 25 dkg zsir, 2 dkg eleszto 2 dl tejben felfuttatva, soval,
cukorral osszegyurjuk, s meleg helyen kelni hagyjuk. Vekonyra kinyujtjuk,
pogacsaszaggatoval kivagjuk, baracklekvarral toltjuk, a masik felet
rahajtjuk. Ha kisult, meg melegen vaniliascukorba hempergetjuk.
Indianer
4 tojassargajat habosra dorzsolunk (??) 9 dkg cukorral, 6 tojasfeherjet 4
dkg kristalycukorral kemenyre verjuk, 12 dkg grizes liszttel konnyen
vegyitjuk. Lassu tuznel sutjuk, a suto ajtajat nem szabad becsukni.
Belsejet
kivajjuk, tejszinhabbal toltjuk, tetejet csokoladeval vonjuk be.
Porhanyos holdak
15 dkg vajat elkeverunk 15 dkg cukorral, 5 tojassargajaval es 1 egesz
tojassal. Beleteszunk meg 20 dkg lisztet, 1 narancs hejat es levet. Kerek
formakat keszitunk, s felet mindegyiknek csokoladeval vonjuk be.
Holabda
6 tojassargajat, liszttel, kicsi soval nagyon puha tesztava gyurunk. Ebbol
dionyi darabokat vekonyra nyujtunk, kozepet derelyemetszovel bevagjuk, s
osszefonjuk. Forro zsirban kisutve vanilias cukorral behintjuk.
Rest suti
30 dkg attort turo, 3 tojassarga, so, 1 kaveskanal cukor, egy kis vaj, es
annyi liszt, hogy puha tészta legyen. 4 milimeternyi vastagsagu ferde
kockat
vagunk, forro zsirban kisutve, vanilias cukorral hintve, melegen talaljuk.
Komteszka
10 dkg vajjal eldorzsolunk 20 dkg lisztet, fel cosmag sutoport, 10 dkg
cukrot, 3 tojassargat. Egyenletesen kikent tepsibe nyujtjuk a tesztat, fel
ujjniy vastagsagura es azonnal sutjuk. A kihult teszta tetejere a kovetkezo
edesseget rakjuk: 4 tojasfeherjet goz folott 25 dkg cukorral kemeny habba
verunk, hozzakeverunk egy csomag vaniliaport, 5 dkg porkolt daralt mogyorot
(vagy diot), 2 kaveskanal kakaot es 1 citrom reszelt hejat. A tesztat a
bevonattal szaritjuk langyos sutoben.
Cvikipuszi
8 dkg vajat, 8 dkg liszttel, 4 dkg tisztitott orolt mandulaval, 4 dkg
vanilias cukorral, 2 tojassargajaval osszegyurunk. Fel cm vastagra
kinyujtjuk es pogacsaszaggatoval kiszurva tepsiben inkabb megszaritjuk. 2
tojas feherjehez 14 dkg vanilias porcukrot es 14 dkg orolt mogyorot adunk,
osszekeverjuk, kis gomboket formazunk, mindegyikre 1-1 szem egesz mogyorot
teszunk es sutoben megszaritjuk.
Duna hullama
60 dkg liszt, 37 dkg kristalycukor, 27 dkg zsir, 6 tojassarga, 15 kanal
tej,
1 vanilia (kimaradhat), szalakale vagy sutopor. Jol osszekavarjuk, 6 tojas
felvert habjaval vegyitjuk. Kettobe ostzjuk, alulra sargan hagyjuk, a masik
felebe 2 kanal kakaot teszunk, koze pedig egy uveg (kb 4 deci, kicsavarva)
magvalt meggyet. Lassan sutjuk.
Krem: tetejere malna, eper vagy puncs puding kihules utan osszekeverunk
20-25 dkg margarinnal es a teszta tetejere kenjuk. Glazurral leontjuk.
Zebra
60 dkg liszt, 25 dkg cukor, 18 dkg vaj, 1 comag sutopor, 1 vaniliapor, 4
egesz tojas. Osszegyurjuk, felebe kakaot tezunk, hogy barna legyen.
Kinyujtjuk, 2-3-ba osztva, a vilagosat meg a barnat egymasra tesszuk,
osszesodorjuk, mint a bejglit es vekony karikakat vagunk belole.
Papagaj
30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 sutopor (vagy szalakale), 2
kanal tejfol, 1 puncs izu puding, 4 tojas, 2 csomag vanilia, 2 evokanal
kakao. A cukrot, a mragarinnal, a tojasokkal habosra keverjuk, hozzaadjuk a
tejfolt, a lisztet, a szalakalet, es elkavarjuk. A tesztat harom részbe
osztjuk, egyikbe jon a vanilia, masikba kakao, harmadikba puncs izu
pudingpor. A tepsit kizisrozzuk es papirral kibeleljuk. A tesztat felvaltva
kanalankent a tepsibe rakjuk, lassu tuzon sutjuk. Ozgerinc formaban is
lehet
sutni.
A kabatos inas pedig egerke neven ismert a szakacskonyvekben.
|