1. |
=?windows-1250?Q?VOK_ed=E9nybe_val=F3_receptek=2E?= (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
2. |
bru:le' (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
3. |
hokristaly (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
4. |
husika (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
5. |
Fagyi (mind) |
44 sor |
(cikkei) |
|
+ - | =?windows-1250?Q?VOK_ed=E9nybe_val=F3_receptek=2E?= (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Mindenkinek!
Karacsonyra megleptem a nejemet ;) egy VOK edennyel. Vettem hozza egy kinai
szakacskonyvet is, de a legtobb dologhoz(hogy, hogynem) mindenf;le kinai
kutyu(kutya?) kell. Hogyan oldjatok meg a dolgot, mivel helyettesititek
illetve tudtok-e magyaritott recepteket bele?
Mas: A hetvegen a vokocskaval sutunk roston(?) nehany harcsaszeletet, nemi
kis zoldseggel. Tudtok valami finom martas receptet, amivel nyakon lehetne
onteni?
Koszike
UDV Peter
|
+ - | bru:le' (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Most olvastam, hogy felrevezettelek Benneteket a bru:le'
ugyeben. Elnezest kerek, nem volt szandekos. Mivel nekem
nincs szerencsem olyan sok idot Olaszorszagban tolteni mint
Ivannak, tapasztalataimat az alatt a rovid ido alatt
szereztem be amig ott voltam. A sipalyakon pedig ahol en
jartam a forro csokolade mellett ezt a gyumolcsos forralt
bort lehetett kapni. Ha azoknak az embereknek ott az volt a
celja, hogy velem egyutt sokezer sielot felrevezessenek
mikor ezt a dolgot "bru:le'"-nek neveztek, akkor nekik
sikerult.
Byte,
Krisztina
|
+ - | hokristaly (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv!
Fagyi helyett inkabb azt irom le, hogyan sikerult hazilag hokristalyt
csinalni. Az egesz ugy kezdodott, hogy nyaron "szakmai" gyakorlaton
voltamm Tiszaujvarosban. Itt tudni kell, hogy sszinte mminden van
hokritalyon kivul. Harminc-egynehany fokban az emmber mmegsszomjazik, ess
csak valaami igazan ideg csillapitja a szommjat, a fagyit mmeg utalom.
Otthoni probalkozasom, hogy daralt jegre gyumolcsszorpot ontok, nem jott
be, az egesz vizizu lett. Viszont megforditottam a dolgot: szorposs vizet
(vagy szensavmentes uditot) tettem be PET-palackban a fagyssztoba kb. 2
orara, ogy csak felig faggyon meg, majd mint az o"ru:lt, ki lete'pte
lancat, elkezdtem razni,es utni a palackot,hogy jeg ossszetorjon aprora
(minnel aprobb, annal jobb), az eredmeny majdnem olyan lett, mint az igazi
hokristaly.
Bar ez nem helyettesiti a fagyit, es kifejezettten nyari ital, most irtam
meg, mert nyarra biztosan elfelejtem...
Tovabbi kellemes fozocskezest mindenkinek, es egy kicsit megkesve BUEK!
PS: a regebbi szamokat koszi mindenkinek.
--
NGabor
e-mail: #Linux forever! (SuSE 6.1 2.2.12)
***Jégvirágos ablakot már láttam. Megfagyott pingvint még nem...***
|
+ - | husika (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Tegnap olvastam egy sonkas rantotthus receptet. Ugy keszul, hogy a
kiklo(p?)folt husikat a liszt-tojas utan daralt gepsonkaban kell
megforgatni. Mi errol a velemenyetek? Szerintem jo lehet, csak attol felek,
megeghet a sonka a sutes soran.
Egyebkent Ti hogyan szoktatok inkabb, masok altal mar kiprobalt etelekkel
kiserleteztek, vagy inkabb olvasott, de jol hangzokkal?
Lazar Peter: Orultem a receptednek, szerintem rovid idon belul ki is fogom
probalni. Mindenesetre olvasni nagyon finom volt.
Udv: Timi
|
+ - | Fagyi (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Fagyireceptek Felado : [Hungary]-nek!
Ezeket a recepteket a Nagy Fagylaltoskonyv cimu szakacskonyvbol olloztam ki.
Vanilia fagylalt
Hozzavalok:
3,5 dl tej, 1,5 dl tejszin, 2 egesz tojas, 10 dkg porcukor, 1 zacsko vanilia
s
cukor, fel rud vanilia, csipetnyi so.
Az egesz tojasokat habosra verjuk a cukorral es a vanilias cukorral, maj
d
megsozzuk. A tejet a vaniliaval felforraljuk, es aprankent hozzaontjuk a tojaso
s
cukorhoz. Folytonos kevergetes kozben epp csak forraspontig melegitjuk, addigr
a
kisse be is surusodik. Hagyjuk, hogy kihuljon. Kozben a tejszinbol kemeny habo
t
verunk, amit ovatosan beleforgatunk a tejes tojasba. A vaniliat kivesszuk
a
tejbol, es a masszat lehutve beleontjuk a fagylaltgep tartalyaba, majd j
o
kemenyre fagyasztjuk. Kis robotgep segitsegevel nagyon egyszeruen elkeszitheto.
Tejszines csokoladefagylalt
Hozzavalok:
1,5 dl tej, 2 dl tejszin, 5 dkg fozocsokolade, 12-14 dkg porcukor, 1 eges
z
tojas, 1 mokkaskanal nescafe.
A darabokra tordelt csokoladet vagy gozon, vagy mikrohullamu sutobe
n
felolvasztjuk, es turmixgep poharaba tesszuk. Hozzaontjuk a tejet, beleszorjuk
a
cukrot, a nescafet es a sot, majd a tojast is beletesszuk. Habosra keverjuk
,
csak ezutan csorgatjuk hozza a tejszint, amivel tovabb keverjuk 1 percig.
A
csokolades masszat beleontjuk a fagylaltgep tartalyaba, es eloiras szerin
t
megfagyasztjuk.
Folytatasa kovetkezik...
Besse
|
|