Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 427
Copyright (C) HIX
2000-01-13
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 =?windows-1250?Q?VOK_ed=E9nybe_val=F3_receptek=2E?= (mind)  14 sor     (cikkei)
2 bru:le' (mind)  13 sor     (cikkei)
3 hokristaly (mind)  26 sor     (cikkei)
4 husika (mind)  13 sor     (cikkei)
5 Fagyi (mind)  44 sor     (cikkei)

+ - =?windows-1250?Q?VOK_ed=E9nybe_val=F3_receptek=2E?= (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Mindenkinek!

Karacsonyra megleptem a nejemet ;) egy VOK edennyel. Vettem hozza egy kinai
szakacskonyvet is, de a legtobb dologhoz(hogy, hogynem) mindenf;le kinai
kutyu(kutya?) kell. Hogyan oldjatok meg a dolgot, mivel helyettesititek
illetve tudtok-e magyaritott recepteket bele? 

Mas: A hetvegen a vokocskaval sutunk roston(?) nehany harcsaszeletet, nemi
kis zoldseggel. Tudtok valami finom martas receptet, amivel nyakon lehetne
onteni?

Koszike

UDV				Peter
+ - bru:le' (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Most olvastam, hogy felrevezettelek Benneteket a bru:le' 
ugyeben. Elnezest kerek, nem volt szandekos. Mivel nekem 
nincs szerencsem olyan sok idot Olaszorszagban tolteni mint 
Ivannak, tapasztalataimat az alatt a rovid ido alatt 
szereztem be amig ott voltam. A sipalyakon pedig ahol en 
jartam a forro csokolade mellett ezt a gyumolcsos forralt 
bort lehetett kapni. Ha azoknak az embereknek ott az volt a 
celja, hogy velem egyutt sokezer sielot felrevezessenek 
mikor ezt a dolgot "bru:le'"-nek neveztek, akkor nekik 
sikerult. 

Byte,
Krisztina
+ - hokristaly (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Fagyi helyett inkabb azt irom le, hogyan sikerult hazilag hokristalyt
csinalni. Az egesz ugy kezdodott, hogy nyaron "szakmai" gyakorlaton
voltamm Tiszaujvarosban. Itt tudni kell, hogy sszinte mminden van
hokritalyon kivul. Harminc-egynehany fokban az emmber mmegsszomjazik, ess
csak valaami igazan ideg csillapitja a szommjat, a fagyit mmeg utalom.
Otthoni probalkozasom, hogy daralt jegre gyumolcsszorpot ontok, nem jott
be, az egesz vizizu lett. Viszont megforditottam a dolgot: szorposs vizet
(vagy szensavmentes uditot) tettem be PET-palackban a fagyssztoba kb. 2
orara, ogy csak felig faggyon meg, majd mint az o"ru:lt, ki lete'pte
lancat, elkezdtem razni,es utni a palackot,hogy  jeg ossszetorjon aprora
(minnel aprobb, annal jobb), az eredmeny majdnem olyan lett, mint az igazi
hokristaly.
Bar ez nem helyettesiti a fagyit, es kifejezettten nyari ital, most irtam
meg, mert nyarra biztosan elfelejtem...

Tovabbi kellemes fozocskezest mindenkinek, es egy kicsit megkesve BUEK!   

PS: a regebbi szamokat koszi mindenkinek.

--
  NGabor

e-mail:         #Linux forever! (SuSE 6.1 2.2.12)
***Jégvirágos ablakot már láttam. Megfagyott pingvint még nem...***
+ - husika (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Tegnap olvastam egy sonkas rantotthus receptet. Ugy keszul, hogy a
kiklo(p?)folt husikat a liszt-tojas utan daralt gepsonkaban kell
megforgatni. Mi errol a velemenyetek? Szerintem jo lehet, csak attol felek,
megeghet a sonka a sutes soran.
Egyebkent Ti hogyan szoktatok inkabb, masok altal mar kiprobalt etelekkel
kiserleteztek, vagy inkabb olvasott, de jol hangzokkal?

Lazar Peter: Orultem a receptednek, szerintem rovid idon belul ki is fogom
probalni. Mindenesetre olvasni nagyon finom volt.

Udv: Timi
+ - Fagyi (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Fagyireceptek Felado :  [Hungary]-nek!

Ezeket a recepteket a Nagy Fagylaltoskonyv cimu szakacskonyvbol olloztam ki.

Vanilia fagylalt
Hozzavalok:
3,5  dl  tej,  1,5 dl tejszin, 2 egesz tojas, 10 dkg porcukor, 1 zacsko vanilia
s
cukor, fel rud vanilia, csipetnyi so.

Az  egesz  tojasokat  habosra  verjuk  a  cukorral  es a vanilias cukorral, maj
d
megsozzuk. A tejet a vaniliaval felforraljuk, es aprankent hozzaontjuk a tojaso
s
cukorhoz.  Folytonos kevergetes kozben epp csak forraspontig melegitjuk, addigr
a
kisse  be is surusodik. Hagyjuk, hogy kihuljon. Kozben a tejszinbol kemeny habo
t
verunk,  amit  ovatosan  beleforgatunk  a  tejes tojasba. A vaniliat kivesszuk 
a
tejbol,  es  a  masszat  lehutve  beleontjuk  a  fagylaltgep tartalyaba, majd j
o
kemenyre fagyasztjuk. Kis robotgep segitsegevel nagyon egyszeruen elkeszitheto.

Tejszines csokoladefagylalt
Hozzavalok:
1,5  dl  tej,  2  dl  tejszin,  5 dkg fozocsokolade, 12-14 dkg porcukor, 1 eges
z
tojas, 1 mokkaskanal nescafe.
A   darabokra   tordelt   csokoladet   vagy  gozon,  vagy  mikrohullamu  sutobe
n
felolvasztjuk, es turmixgep poharaba tesszuk. Hozzaontjuk a tejet, beleszorjuk 
a
cukrot,  a  nescafet  es  a sot, majd a tojast is beletesszuk. Habosra keverjuk
,
csak  ezutan  csorgatjuk  hozza  a  tejszint, amivel tovabb keverjuk 1 percig. 
A
csokolades  masszat  beleontjuk  a  fagylaltgep  tartalyaba,  es eloiras szerin
t
megfagyasztjuk.

Folytatasa kovetkezik...

                               Besse

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS