Sziasztok!
Tudnatok otletet adni hogy lehet hejas gesztenyebol puret csinalni?
Elsosorban a fozes, hamozas know-how-ja erdekelne. Egyszer megprobaltam
megfozni a gesztenyeket de az eredmeny igen siralmas lett. Meg se fottek,
meg nem is tudtam oket meghamozni...):-
Kosz
Tibor
|
>Van valami koze a kokenynek a fekete afonyahoz? Nagyon hasonloak a kep
>alapjan. Nagysagban, izben is?
Nagysagban hasonloak, izben is. A kokeny fanyar izu. " Csu:cso:rito:s" Ha a
der megcsipte mar elvezhetobb savanykas izu. Szinre is hasonloak, mert ahogy
a dal mondja "Kek a kokeny recece, ha megerik fekete"
Rendszertanilag nem hasonloak, mert az afonya bogyos, a kokeny pedig
csonthejas termesu.
A kokeny a szilvaval rokon. Magja mint egy mini szilvae.
Gyula
|