Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 763
Copyright (C) HIX
2001-01-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 fustolt csirke (mind)  39 sor     (cikkei)
2 Makrela (mind)  17 sor     (cikkei)
3 Paprikaskrumpli angolul (mind)  27 sor     (cikkei)
4 Re: angolna (mind)  14 sor     (cikkei)

+ - fustolt csirke (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello mindekinek.

Megszereztem egy fustolt csirke receptet.

*A csibet kiolvastjuk es megsozuk.

*Inkabb kevesbe mint nagyon utanna sozni lehet barmikor.

*A legjobb megsozni egy nappal elotte hogy a so folszivodjon
sozni kivul es bevul is kell.

*Eros madzagall a szarnyakot osszekotjuk es a labakot is ugy
hogy foltudjuk akasztani.

*Befutjuk a fustolot. Forro fuston kell fustolni. NEM HIDEG
FUSTEL !!!

*Elkeszitjuk a martast:
olaj, pirospaprika, foghagyma, esetleg mas fuszerkeverek.
Beleteszuk egy edenybe amit bent lehet hagyni a fustolobe
hogy a martas meleg legyen.

*Beteszuk a bemelegitett fustolobe es leghamarabb 45 perc
utan vesszuk ki es megkenjuk a martassal.
Utanna kb. 3 ora mulva be kel ujra kenni a martasal a
csibett. eszt ismeteljuk meg minden oraba.

*Vigyazni kel hogy a bore meg ne egjen. Ha nagyon meleg a
tuzter akor kilazulhat a csibe laba es
beleeshet a tuzbe. fustolni kb. 14-15 oraig kell.
vigyazni kell mert a labak es a szarnya 8 ora utan jo de a
kozepe meg nyers lehet.

*Ha tobb csirket fustolunk akor neha csereljuk ki egymas
kozott oket hogy egyenletesen suljenek es
fustolodjenek.

Jo etvagyat kivan :  Pátrač
Forditotta : Dr. Willy
+ - Makrela (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello konyhasok!

A multkoriban vettem 5 db szep szal fagyasztott makrelat az ujonnan
megnyilt pozsonyi Polus City Centerben (vagy hogyishivjakban). Mivelhogy en
voltam az ugyeletes konyhamester es nem volt idom tul sokat toprengeni mit
is fozzek az ehes csaladnak e vasarnap, ugyhogy ugy dontottem hogy
egyszeruen megsutok harom darabot egy kis vajjal es komenymaggal. Hat
tokeletes kudarc volt. A halnak igen eros, athato szaga volt es keseru
mellekize, ugyhogy szinte ehetetlen volt. Az igazat megvallva meg sohasem
sikerult ennyi oromet szerezni a kutyanknak a vasarnapi ebeddel, aki vigan
belakmarozta az egeszet borostul, fejestul, uszonyostul. Mivel meg maradt
ket darab, es kiserletezo tipus vagyok, esetleg tudna valaki tanacsot adni,
hogy kell helyesen elkesziteni eme halat? Vagy adjam a kutyanak?

Koszi es udv

Tomi
+ - Paprikaskrumpli angolul (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

3 pounds (about 12 medium) potatoes
1 medium onion, finely chopped
1/4 cup lard or cooking oil
1 teaspoon paprika
1 teaspoon salt
1/4 caraway seeds
4 frankfurters, cut in 1/2 inch pieces

Peel the potatoes and cut them into half-moons 1/4  thick.
(To make half-moons, cut a potato in half lengthways, lay
each half flat, and slice it the long way.)  Drop them into
cold water and set aside until ready to use.  In a
heavy-bottomed skillet or saucepan that is large enough to
hold all the potatoes, sauté the chopped onion in lard or
oil until translucent.  Add the paprika, salt and caraway
seeds and 1/2 cup of water.  Turn the potatoes in the sauce,
coating them all, then add enough water to barely cover
them.  Bring to a simmer, cover, and simmer gently for 15
minutes.  Stir carefully, add more water if necessary, and
lay the frankfurter pieces on top of the potatoes.  Cover
and continue simmering for 10 minutes or until the potatoes
are done.  Taste and add more salt if needed.  Serve
immediately.

Bon apetit!

Juli
+ - Re: angolna (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: Re: *** HIX KONYHA *** #760 ( 47 sor )
>
>Koszonom a megnyugtato :-) tortenetet az angolnarol, nagyon
>tetszett. Persze, hogy a vitustancot jaro haldarabok milyen izuek
>azt nem tudtam meg, de mint tudjuk az izeket leirni nem konnyu, :-)
>de azt sem tudtam meg, hogy finom etel-e?

A tortenet az izerol nem regelt... Mivel nekem is hianyerzetem volt, igy 
hetvegen megkerdeztem nejemet a dologrol. Siman paprikas lisztben sutottek 
meg. Szalka nincs, csak a gerince. Nejem szerint - idezem - "isteni finom". 
Mondjuk sokkal okosabb ettol sem lettel...

Topy

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS