Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1219
Copyright (C) HIX
2002-07-20
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Recepttar (mind)  48 sor     (cikkei)
2 Re: *** HIX KONYHA *** #1218 (mind)  8 sor     (cikkei)
3 Re: vodrossavanyu (mind)  30 sor     (cikkei)

+ - Recepttar (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Talatam egy recepttar cimet:
http://www.eszemiszom.hu/rectar.asp

Innen egy recept:
Zöldfűszeres sonkás penne 


---
 Hozzávalók 
---

20 dkg penne, azaz 
tollhegytészta (rövid 
csőtészta is jó hozzá)
só
3 gerezd fokhagyma 
3 evőkanál olívaolaj
1-1 csokor friss 
petrezselyem, bazsalikom,
majoránna 
15 dkg füstölt, főtt sonka
só, őrölt bors
3 dkg Rama 
margarin
2 evőkanál finomliszt
4 dl tej
1 dl tejszín
a tepsi kikenéséhez:
vaj, zsemlemorzsa
a tetejére:
4 evőkanál fűszeres 
paradicsommártás


      A tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és lecsöpögtetjü
k. A zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, a felaprított zöldfűszereket bel
eszórjuk, és a kis kockákra vágott sonkát is hozzáadjuk. Egy lábasban a megolva
sztott margarinon a lisztet megfuttatjuk, a tejjel felengedjük, megsózzuk, megb
orsozzuk, és sűrű mártássá főzzük. A tejszínnel hígítjuk, majd a főtt tésztát b
eleforgatjuk. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe vagy tűzálló tálba ön
tjük, és forró sütőbe tolva, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 185 °C)
 30 percig sütjük. Nagy kockákra vágva fűszeres paradicsommártással meg-öntözve
 tálaljuk. 

---
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 638 kcal / 2667 kJ. 
Italajánlat: száraz vörösbor (Szekszárdi kadarka 2000).
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1218 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves CilaPower!

Kerlek, nezd meg, mitol ilyen remes a leveled, azaz mitol van MIME
formaban.  Abbol az egy kerdesbol, amit irtal, 140 sor lett.  :(((  (Ha
so:r lett volna, nem szolnek!  ;-) )

Udv.,
Martha
+ - Re: vodrossavanyu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Nem tudom mi az a vodrossavanyu, de talan erre
gondoltal(egy regebbi Konyhabol van):

Hordos savanyusag

Meg mindig van abbol, amit osszel eltettem, es most is olyan friss es ropogos, 
mint akkor, es a karfiol, amit szinten beleraktam meg mindig hofeher.
Vettunk egy 30 l-es muanyag, patentos hordot.
Ebbe valtakozva mindenfele zoldseget raktunk. Foleg uborkat, paprikat, kaposzta
val tomott pritamin- es feherpaprikat, karfiolt, almapaprikat vegyesen. (A szom
szedom adta a receptet, ok meg zoldparadicsomot es kisdinnyet is szoktak bele t
enni, de barmit lehet.)
Ehhez a mennyiseghez tobb adag tartositolet kellett keszitenem, mar nem tudom m
ennyit, de a recept a kovetkezo:
4 l viz, 1 l 10 %-os eset, 15 dkg so, 25 dkg cukor, 1/2 cs szalicil (En Na-benz
oatot tettem bele, es egy mokkaskanal borkenport. (Ez feltetlenul kell, mert ig
y marad meg a zoldsegek szep szine, de vigyazni kell, mert a lilakaposztat kife
heriti, igy azt nem szabad belerakni.)
Eloszor a cukrot, sot, tartositoszert keverjuk ossze, majd az ecetet es a vizet
 adjuk hozza. Nem kell felforralni, az egesz hidegen keszul. 1-2 het mulva mar 
lehet belole enni. Barmikor lehet belole kivenni, friss alapanyagot hozzatenni.
Lehet akar folyamatosan tolteni, ahogy ernek a zoldsegek.
Semmi fuszer nem kell hozza, attol finom, hogy a tobbfele zoldseg van benne.
Nalunk egesz telen a futetlen garazsban volt, de nem fagyott meg, ha megfagy, a
kkor sincs semmi baj (mondta a szomszedom, aki evek ota igy teszi el a savanyus
agot).
Halas vagyok neki ezert a receptert, mert eddig a sok kis uveg rengeteg helyet 
foglalt el.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: biolpc09.unifr.ch)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS