Talatam egy recepttar cimet:
http://www.eszemiszom.hu/rectar.asp
Innen egy recept:
Zöldfűszeres sonkás penne
---
Hozzávalók
---
20 dkg penne, azaz
tollhegytészta (rövid
csőtészta is jó hozzá)
só
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1-1 csokor friss
petrezselyem, bazsalikom,
majoránna
15 dkg füstölt, főtt sonka
só, őrölt bors
3 dkg Rama
margarin
2 evőkanál finomliszt
4 dl tej
1 dl tejszín
a tepsi kikenéséhez:
vaj, zsemlemorzsa
a tetejére:
4 evőkanál fűszeres
paradicsommártás
A tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és lecsöpögtetjü
k. A zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, a felaprított zöldfűszereket bel
eszórjuk, és a kis kockákra vágott sonkát is hozzáadjuk. Egy lábasban a megolva
sztott margarinon a lisztet megfuttatjuk, a tejjel felengedjük, megsózzuk, megb
orsozzuk, és sűrű mártássá főzzük. A tejszínnel hígítjuk, majd a főtt tésztát b
eleforgatjuk. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe vagy tűzálló tálba ön
tjük, és forró sütőbe tolva, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 185 °C)
30 percig sütjük. Nagy kockákra vágva fűszeres paradicsommártással meg-öntözve
tálaljuk.
---
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 638 kcal / 2667 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Szekszárdi kadarka 2000).
|
Kedves CilaPower!
Kerlek, nezd meg, mitol ilyen remes a leveled, azaz mitol van MIME
formaban. Abbol az egy kerdesbol, amit irtal, 140 sor lett. :((( (Ha
so:r lett volna, nem szolnek! ;-) )
Udv.,
Martha
|
Nem tudom mi az a vodrossavanyu, de talan erre
gondoltal(egy regebbi Konyhabol van):
Hordos savanyusag
Meg mindig van abbol, amit osszel eltettem, es most is olyan friss es ropogos,
mint akkor, es a karfiol, amit szinten beleraktam meg mindig hofeher.
Vettunk egy 30 l-es muanyag, patentos hordot.
Ebbe valtakozva mindenfele zoldseget raktunk. Foleg uborkat, paprikat, kaposzta
val tomott pritamin- es feherpaprikat, karfiolt, almapaprikat vegyesen. (A szom
szedom adta a receptet, ok meg zoldparadicsomot es kisdinnyet is szoktak bele t
enni, de barmit lehet.)
Ehhez a mennyiseghez tobb adag tartositolet kellett keszitenem, mar nem tudom m
ennyit, de a recept a kovetkezo:
4 l viz, 1 l 10 %-os eset, 15 dkg so, 25 dkg cukor, 1/2 cs szalicil (En Na-benz
oatot tettem bele, es egy mokkaskanal borkenport. (Ez feltetlenul kell, mert ig
y marad meg a zoldsegek szep szine, de vigyazni kell, mert a lilakaposztat kife
heriti, igy azt nem szabad belerakni.)
Eloszor a cukrot, sot, tartositoszert keverjuk ossze, majd az ecetet es a vizet
adjuk hozza. Nem kell felforralni, az egesz hidegen keszul. 1-2 het mulva mar
lehet belole enni. Barmikor lehet belole kivenni, friss alapanyagot hozzatenni.
Lehet akar folyamatosan tolteni, ahogy ernek a zoldsegek.
Semmi fuszer nem kell hozza, attol finom, hogy a tobbfele zoldseg van benne.
Nalunk egesz telen a futetlen garazsban volt, de nem fagyott meg, ha megfagy, a
kkor sincs semmi baj (mondta a szomszedom, aki evek ota igy teszi el a savanyus
agot).
Halas vagyok neki ezert a receptert, mert eddig a sok kis uveg rengeteg helyet
foglalt el.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: biolpc09.unifr.ch)
|