Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 681
Copyright (C) HIX
2000-10-13
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Libasnon izei - 2 rész. (mind)  77 sor     (cikkei)
2 must must (mind)  10 sor     (cikkei)
3 hubertus (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Libasnon izei - 2 rész. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok ismet feltuntem!
LIBANON IZEI
2. resz: BDADUN
SZANBUSZIK, AZAZ HUSOS PITE

Hozzavalok a tesztahoz:

ket bogre liszt
20 dkg vaj
so
cukor
viz

Hozzavalok a toltelekhez

egy kis vaj,
olaj
fenyomag,
2 nagy fej hagyma
40 dkg daralt marha- vagy baranyhus
bors
fahe
so

A teszta elkeszitese
A liszthez adjunk sot, majd cukrot, amitol suteskor a teszta szep arany
szint kap. A lisztet ezutan keverjuk ossze 20 dkg vajjal, es viz
hozzaadasaval kezdjuk gyurni a tesztat. Elesztot NEM teszunk bele, mert -
ahogy a libanoniak mondjak - attol sutes utan keseru lesz a teszta.

Ezek utan a tesztat egy oraig vagy meg tovabb allni hagyjuk, majd sodrofaval
korulbelul 1 cm vekonyra nyujtjuk. Ezutan poharral kis koroket szaggatunk a
tesztabol vegul megtoltjuk es lezarjuk a kis batyukat.

A toltelek elkeszitese:
A toltelekbe vaj, olaj, fenyomag, a kockara vagott hagyma es a daralt hus
kerul. Elobb a fenyomagot megpiritjuk, majd hozzaadjuk a felvagott hagymat,
a daralt marha- vagy baranyhust, a borsot, a fahejat es vegul a sot.

Ezt kovetoen a kis kor alaku tesztalapok egyik felere helyezzuk a
tolteleket, majd a masik felet rahajtjuk - igy tehat kis felkor alaku format
kapunk - s az ives oldalnal az egymasra borulo vegeket osszezarjuk. A
sutemenyeket ezutan forro olajban aranybarnara sutjuk.
 TABULE

Hozzavalok
harom csokor petrezselyem
fel csokor fodormenta
negy paradicsom
egy marek tort buza (burgul)
egy pohar citromle
egy pohar olivaolaj
hagyma - izles szerint, de legalabb 2 fej
so
paprika
feherbors
fahej - izles szerint

Elsokent a petrezselymet vagjuk aprora, azutan mossuk meg a felvagott
petrezselymet! (Persze a zoldfuszert apritas elott is meg lehet mosni.) A
mentat alapos mosas utan vagjuk fel! Facsarjunk ra egy kis citromlevet, hogy
ne veszitse el a szinet. Ezutan vagjuk aprora a paradicsomot, es tegyuk egy
talba! Most jon a hagyma. Meg jobb, ha ketfele hagymat hasznalunk: a lila
vagy voroshagyma melle tegyunk bele zoldhagymat is. Egy teli kanal sot, es
egy keves csipos vagy edes paprikat tegyunk a hagymahoz. No es egy kis
feherbors sem art! Vannak, akik meg egy csipetnyi fahejjal is izesitik. A
barna vagy feher elofozott burgul, azaz tort buza jol megmosva es
kinyomkodva kerul a salataba. Most aztan az egeszet keverjuk ossze! Elsokent
a petrezselymet, majd a mentat. Aztan jon a paradicsom es a hagyma, majd a
tort buza, az olivaolaj es ugyanannyi citromle.

Valoszinuleg a tabule az egyetlen salata, amelyet salataval esznek. Ez
keszulhet fejessalatabol, kaposztabol vagy szololevelbol.

Ékezetes verzio a Spektrum honlapon.

Tucsi
+ - must must (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [International] irta:

> Hogyan tudok finom mustot eltenni a telre? 

Hol tudok finom mustot venni? 
Hogy aztan eltehessem telire, de legalabb holnapig. :-))

Tudtok valami jo helyet Pesten?

Udv, Peter.
+ - hubertus (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszi a Hubertus receptet

> Üdvözlettel, Mit freundlichem Gruß, Best Regards, 
>    Szász Attila  (RBHU/CBW)
> ______________________________________________________
> Robert Bosch Kft.- H-1103 Budapest, Gyömrői út 120.
> Tel: (+36-1) 4313-872, Fax: (+36-1) 4313-899
> E-MAIL: 
> 
>

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS