Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1346
Copyright (C) HIX
2002-12-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 meg egy almaspite (mind)  23 sor     (cikkei)
2 ISTVANNAK (mind)  30 sor     (cikkei)
3 Marcipan torta (mind)  13 sor     (cikkei)

+ - meg egy almaspite (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, Konyhasok!
En igy szeretem az almaspitet:
Hozzavalok: 2 kg savanykas alma, 60 dkg retesliszt, 25 dkg margarin, 
porcukor, tejfol, 2 tojas, fahej
Elkeszites:
A lisztet, margarint, 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejfollel és 2 tojassal 
jol osszegyurjuk, ket tepsi meretu lapra kinyujtjuk. Az egyik lapot a 
tepsibe tesszuk, es a meghamozott, lereszelt és levetol alaposan 
kinyomkodott almat elteritjük rajta. (Kulon orom az almalet lehutve 
meginni.) Az alma tetejet meghintjuk porcukorral és fahejjal, ala 
esetleg daralt diot tehetunk, es rateritjuk a masik tesztalapot.
Megszurkaljuk, megkenjuk tojassal, és kozepesen meleg sutoben 
aranybarnara sutjuk. Ha kesz, a tetejet vanilias porcukorral beszorjuk.
Ha jo kedvem van, a tetejere nem egy darabban teszem ra a tesztat, hanem 
vekony csikokra vagva, atlos iranyban rafektetetem, majd keresztben is 
rafektetem a csikokat, ettol gyonyoruszep, finom, ropogos, racsos teteje 
lesz a sutinek. (Ez esetben persze az almaba kell keverni a cukrot és 
fahejat, nehogy megegjen.)
A teszta nem az a puha, kalacs jellegu, fullasztos, hanem kisse ropogos, 
nagyon finom.
Jo etvagyat kedves mindnyajatoknak!
Istvan
http://kifozde.try.hu
+ - ISTVANNAK (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Neked is Istvan minden jot kivanok, es jo munkat, a hosszu tavelleted
alkalmaval. Utana kerjuk a beszamoloidat.

Sok szeretettel:

Izabella

> Most nincs recept, nincs link, csak egy rövidke üzenet:
> Vasárnap hajóra szállok, és hat hónapig lengyel kosztra leszek fogva.
> Apropó lengyel koszt.
> A székelykáposztát ugyanúgy készítik, mint mi, csak bigosznak (ejtsd:
bigos)
> hívják. Nagyon szeretem a flakit (pacalleves), a golonkát (főtt füstölt
> csülök), és van egy krumplinudli, sült szalonna és párolt káposzta
> összeállítású parasztkajájuk (és kajakeretkímélő), ami finom. Na, és
minden
> szakácsnak van valami különlegessége, amit haza lehet hozni, és közkinccsé
> tenni. Mint a gombás-lecsós krumplinudli is volt, ha valaki kipróbálta.
> Tehát, hogy egyik szavam a másikba ne öltsem: Boldog karácsonyt és Új Évet
> mindenkinek, sok finomsággal, úgymint gombalaves, rántotthal szenteste,
> pulykákkal másnap, töltöttkáposztával Szilveszterre, és jó sok
korhelylevest
> meg virslit éjfélkor, a pezsgő után. Remélem én is valahol part mellett
> töltöm, hogy annyi adasson meg, az ünnepi kaját ne ölbentartott tányérból
> kelljen enni a hajó dülöngélése miatt.
> Kellemes Husétot, sok pirostojást, főttsonkát, friss tormával...
>
> Viszlát hat hónap múlva, mindenkit szeretettel üdvözlök:
> Wawel, azaz
> István
+ - Marcipan torta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello,


Penteken lesz egyik baratom szulinapja es ez alkalombol szeretnem meglepni egy 
hazi keszitesu marcipan tortaval. Az egyik boltban lattam marcipan tombot, de n
em talaltam hogy kell elkesziteni. A piskotat meg tudom sutni, de nem tudom, ho
gy milyen kremet csinaljak es a tombot hogy kell kikesziűteni, hogy szep e
gyenletesen feliheto legyen a tortara. Kerem, segitsetek! 


Balazs

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: catv-d5de8c9c.bp07catv.broadband.hu)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS