Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 899
Copyright (C) HIX
2001-07-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Sokrumpli. (mind)  12 sor     (cikkei)
2 pita, tortilla (mind)  11 sor     (cikkei)
3 megint kenyerek (mind)  53 sor     (cikkei)

+ - Sokrumpli. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Misi irta:

>Egyszeru eliras, sos vizben fott krumplira gondoltam! :-))

Nem baj. Azert kiprobalom soban, hejaban sutni.

Lehet, hogy egeszen finom krumplit hozunk igy ossze ketten. :-)))

Meghivasprovokaciomat csak trefanak szantam. Szeretem, ahogy leirod
az elkeszites modjat. Osszefut a szamban a nyal.

Udv, Peter.
+ - pita, tortilla (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, ismét feltüntem!

Me tudja nekem valaki mondani
- a pita (gorog lapos toltheto lepeny - amiben a gyrost adjak)
es a tortilla  (mexikoi sos palacsinta, hussal babbal, zoldsegekkel toltik)

tesztajanak receptjet.

elore is kossz

Tucsi, aki fiu
+ - megint kenyerek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tepsiskenyer    (ca 20 db)
50 gr eleszto, 1/2 liter langyos viz/zsirtalan tej, 1/4 l olaj, 2 tk so, 1/2 dl
 melasz, 2 dl zabpehely, 4 dl buzakorpa, 4 dl grahamliszt, 5-6 dl buzaliszt
A sutot 225 fokra bekapcsolni, a kenyer csak egyszer kel ca 30 percig (kinek mi
-
lyen gyorsan melegszik be a sutoje)
Az elesztot feloldani keves langyos vizben/tejben, hozzaadni a tobbi anyagot es
 annyi buzalisztet hogy a teszta ne ragadjon az edenyhez. Lisztezett deszkan me
g
dagasztani. Egy tepsit (ca 30 x 40 cm) kibelelni zsirozott papirral, beletenni
 a tesztat es egyenesre ellapogatni lisztezett kezzel. 20 kockara vagni es kend
o
 alatt ca 30 percet keleszteni. 225 fokon kb 20 percig sutni, amikor kesz eltor
-
ni darabokra es ruha alatt, racson hagyni kihulni.

Kenyer parmesannal, partyhoz
( + egy pohar feher bor + salata)
100 gr margarin, 2,5 dl tej, 50 gr eleszto, 1 tk so, 1 tojas, 2 dl reszelt par-
mesan, 2 dl kulombozo lisztfe'lese'g, (lehet keverni tetszes szerint) 7-8 dl 
buzaliszt
A tetejere: 1 felvert tojas, sesammag

A margarint felolvasztani, hozzaadni a tejet es hagyni langyosra hulni.
Egy gombolyu tortaformat aminek leveheto a karimaja, kizsironi es megszorni 
morzsaval (vagy korpaval).
Az elesztot feloldani a langyosra hult margarin/tejjel, beledolgozni a tobbi 
anyagot, utoljara annyi buzalisztet hogy ne ragadjon a teszta. Ruha alatt ca 30
 
percig kelni hagyni. Amikor megkelt lisztezett deszkan atgyurni, 12-14 db
zsemlet formazni belole es a tortaformaba belerakni (amikor kesz a darazsfeszek
hez hasonloan fog kinezni). Hagyni megegyszer kb 20 percig kelni.
Megkenni a tetjet a felverrt tojassal es megszorni sesammaggal.
Eloremelegitett sutoben 200 fokon kb 30 percig sutni.
Ruha alatt, racson hagyni kihulni.

Valaki keresett "gyors" kenyeret, ime:
Mezeskenyer
2 tk kenyerfuszer (itt lehet kapni ilyen kevereket, van benne t. k. komenymag, 
anizs, edeskomeny, gyomber), 2 tk sodabikarbona, 2 tk sutopor, 1/2 tk so, 3,5 
dl rozsliszt + 6,5 dl buzaliszt, 5 dl aludttej, 3/4-1 dl mez

A sutot 200 fokra kapcsolni
2l-s suto:format (ez egy kb 25 x 10 cm -s ca 5 cm magas forma) kizsirozni, 
morzsaval megszorni.
A szarazanyagokat osszekeverni egy talban, belekeverni az aludttejet es a 
mezet.
Osszedolgozni es elegyengetni a sutoformaban. A suto also reszen 40-45 percig 
sutni (amig nem ragad a ture). Ruha alatt, racson hagyni kihulni.
Legjobb frissen, nem igazan jo lefagyasztva.

Szoljatok ha unjatok!
Agnes

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS