Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 793
Copyright (C) HIX
2001-03-08
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Segitseg (mind)  9 sor     (cikkei)
2 Teszta tarkonyos-tejszines martassal (mind)  16 sor     (cikkei)
3 Mustar (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Re: Libazsir (mind)  23 sor     (cikkei)

+ - Segitseg (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok konyhasok!
Nevem Orban Eszter, Romaniabol vagyok, pontosabban Brassobol es mar eleg reg
passziv olvasoja vagyok ennek a rovatnak es tobb mint valoszinu igy is
maradtam volna ha nem lennek rakenyszerulve segitsegetekre. Roviden egy
szamitogepes problema folytan elvesztettem sok jo receptemet de amit a
legjobban banok es remelem valamelyiketek kisegit az a marcipanos sorozat.
Kerem azt akinek megvannak azok a szamok, kuldje el nekem az osszest akar
maganba akar a Hix Konyha soraiban. Elore is koszonom es ertekelesemet
fejezem ki egy jo nehany receptert es tanacsert amit mar alkalmaztam.
+ - Teszta tarkonyos-tejszines martassal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A múlt hétvégén elég sok újdonságot kipróbáltam, íme az egyik:

30 dkg tészta (gyűrű, orsó)
3 dkg vaj
2.5     dl tejszín
néhány tárkonylevél vagy egy púpozott mokkáskanál szárított tárkony
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
só, bors

A megolvasztott vajhoz keverjük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a tárkonyt, 
őrölt szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk. Egyszer felforraljuk. Közben a 
tésztát kifőzzük, leszűrjük, előmelegített edénybe rakjuk. A szószt csak 
közvetlenül tálalás előtt öntsük a tésztára (így nem szívja magába a tejszínt)!


Topy
+ - Mustar (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ez itt a reklam helye :) A Globus uj mustarokkal jelentkezett, nekem a 
Kaliforniai mustart sikerult megkostolnom. Mezes, igy az edes mustarok 
kedveloinel szamithat sikerre. Nekem izlik :)

Topy

PS: A bekebeli Lucullus mustart is feltamaszthatna mar valaki...
+ - Re: Libazsir (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Agnes kerdezte:

> Gondoltam, hogy felebresztem a tarsasagot ket kerdessel.
> 1. Azt hallottam, hogy a libazsir a legegeszsegesebb zsirfajta az
allati
> zsiradekok kozul. Valoban igy  van ? Ti mi hallottatok errol ??!

Ilyet meg nem hallottam, csak azt hogy a libazsir a "legzsirosabb" :-)
Mikor anno volt egy kis adag libamaj pastetomunk, csak ugy tudtuk
megenni hogy nagyon jol le volt hutve, maskepp nem tudtuk lenyelni. Es
valahol olvastam, minimalis mennyiseg nemtom hany liter vizet szennyez
be. Es persze azt soxor hallottam - es izleltem - hogy a legfinomabb.
Foleg a zsido konyhaban (volt) hasznalatos, mivel ott disznozsir tilos
(valaki emlegetett itt csolentet, az libacombbal a legfinomabb).

Nemtom, mennyire lehet egeszsegesebb az egyik allati zsir mint a masik,
csak annyit tudok, hogy a novenyi olajok minden allatinal
egeszsegesebbek, es kozuluk is az oliva a legajanlatosabb. Dehat egy
szelet igazi fiinom friss kenyer, bekenve libazsirral, hozza mondjuk
olyan bekebeli kerti paradicsom... mmhmm...

Udv
Emilia, Stuttgart

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS