Kedves Gina,
Sajnos a J.O. recept nincs meg, de ha esetleg jo lesz egy _igazi_ olasz
tiramisu recept, azzal szolgalhatok. :-)
Jo regen mar bekuldtem ide a listara ezt a receptet, most ismetlem:
-----------------------------
En igy csinalom a tiramisut:
Masfel-ket dl jo eros feketekavet osszekeverek kb. 1 dl Amaretto likorrel
(mehet bele tobb is - csak finomabb lesz tole :-))) ). Ebbe martogatom a
babapiskotakat (kb. 20-25 dkg-nyi szukseges). Az atitatott babapiskotakbol
lerakok egy reteget egy szogletes uvegtalba, erre jon egy reteg
mascarpone-s krem.
Ehhez 3-4 tojas sargajat kikeverek kb. 3 evokanal porcukorral + 1 zacsko
vanilias cukorral, esetleg keves reszelt citromhejat is teszek bele. Ezt
osszekeverem 25-30 dkg mascarponeval, majd ebbe kerul - normal esetben - a
tojasfeherjek felvert habja. DE: a multkor feherje hab helyett HULALA habot
tettem bele (ez tkp. novenyi "tejszin"-hab) - sokkal finomabb lett, es a
krem is kemenyebb lett tole.
Ezt a kremet a piskotakra simitom, majd a tetejet megszitalom kakaoporral.
Ujabb reteg martogatott piskota kovetkezik, majd ismet a mascarpone-s
krem, a tetejere pedig a kakao. A talat muanyag foliaval befedem, es
jonehany orara (akar egy napra is) hutobe teszem, hogy jol osszeerjenek az
izek. :-)
----------------------------
Megjegyzes:
1. ha nem kapsz mascarponet, jo helyette a "cremor" friss tejszinsajt (eleg
sok helyutt lehet mar kapni kimerve).
2. sokan rumot hasznalnak alkoholkent a tiramisuhoz. Nem rossz, de azert
Amarettoval az igazi! :-) (ez egy keserumandula-likor)
Ezuton szeretnek en is mindenkinek nagyon boldog Karacsonyt kivanni!
sziasztok,
Zita
Ui: A www.jamieolver.com -on nincsenek fent a receptjei? VAgy csak nehany
aktualis?
|
Kedves Gina,
Ezen az oldalon megtalalhatod a ke'rt Tiramisu receptet nehany mas kedvenc
Oliver finomsaggal. Remelem hasznos lesz a szamodra. Ha gond van az
angollal, irj privatba es leforditom neked.
Kellemes Karacsonyt es Boldog Uj Evet minden kedves konyhatundernek!
Agibogar
|