Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 880
Copyright (C) HIX
2001-06-13
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Fagyasztott Eper (mind)  6 sor     (cikkei)
2 Nyúl (mind)  5 sor     (cikkei)
3 Re:Koromporkolt (mind)  26 sor     (cikkei)
4 koromporki (mind)  19 sor     (cikkei)

+ - Fagyasztott Eper (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello mindenkinek !

Erdekelnenek a tapasztalatok a fagyasztott eperrel kapcsolatban .Mire erdemes t
elen hasznalni ,hogyan celszeru kiengedni ,stb .

Elore is kossz
+ - Nyúl (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello mindenkinek !

Van-e valakinek tuti jo nyulas receptje .A nyul hazi es nem vad ,valamint bogra
csos etelre gondoltam .
Elore is koszonom .
+ - Re:Koromporkolt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Romania]
> Temakor: korom porkolt ( 7 sor )
> Idopont: Mon Jun 11 23:13:11 CEST 2001 KONYHA #879
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok konyhashock.
> Valaki kuldene nekem egy korom porkolt receptet?

Szia!
A körömpörkölt éppúgy készül, mint minden egyéb pörkölt, egy kicsit talán
hosszabb lével. A körmöket jól megmosod, az ízületeknél feldarabolod.
Zsiradékon üvegesre pirítasz felkockázott hagymát, beleforgatod a húst, ha a
színe mindenhol megváltozott, megszórod pirospaprikával és felengeded.
Sózod, teszel hozzá zöldpaprikát (lehet csípos), ha van paradicsomot, van
aki egy kevés babérlevelet is tesz bele, van, aki nem. Meg lehet vadítani
egy kis fehér borral is, de az már nem originál körömpörkölt.
Lassú tuzön, a levét sokszor pótolgatva (meg kóstolgatva, hátha nem elég
sós), addig fozöd, míg a hús leválik a csontokról. Egy kg körömhöz kb. 10
dkg zsír , fél kiló hagyma, egy kanál pirospaprika, egy-egy nagyom paprika
és paradicsom, egy negyed babérlevél szükséges.


> Cserebe az erdelyi konyha finomsagait reszletezem majd jo szivvel.
Várjuk szeretettel:-)))

Edit (Gyor)
+ - koromporki (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok :)

En a koromporkoltet ugy csinalom, hogy a kormoket jol lesikalom, kicsit
beaztatom, kozben jo sok (mondjuk 4-5 koromre 2 fej) hagymat apro kockakra
vagok es megparolom, aztan pirospaprika bele, egy paradicsom meg egy
paprika felkarikazva, es meg egy kicsit rotyogtatom, majd beledobom a 
megmosott kormoket.
Izesitem vegetaval, es hagyom kb. 2 oraig foni (en nem kuktaban csinalom, 
mert nincs... abban szerintem olyan 3/4 ora alatt kesz), kozben neha
megkevergetem, mert konnyen leragad.
Amikor mar lemallik a csontrol, akkor jo. Nyamiiiiiiiiii...

Kerek cserebe finom erdelyi egytaleteleket, ha lehet, akkor olyat is,
amiben sok zoldseg van :)

zsani 

> Valaki kuldene nekem egy korom porkolt receptet?
> Cserebe az erdelyi konyha finomsagait reszletezem majd jo szivvel.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS