Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1882
Copyright (C) HIX
2004-11-13
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: hecsedli (mind)  10 sor     (cikkei)
2 chili (mind)  16 sor     (cikkei)
3 re: Hecsedli lekvar (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Re: Hecsedli lekvàr (mind)  36 sor     (cikkei)

+ - re: hecsedli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Hat senki nem hasznalja az archivumot? Nincs 3 hete, hogy ugyanez a kerdes
felmerult. A #1856-os szamban volt tobb is. En csak a legegyszerubben idezem: 

" Csipkebogyo leszed. megmos, megfoz, atpaszíroz, almaval összefoz, cukroz,
beuvegel, kamraba tesz, kenyerre ken." 

udv,
Zita
+ - chili (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Tudnatok kuldeni valami chilisbab receptet?
Hogy ne ennyi legyen a szoveg, ime kedvenc etelem receptje.

Pásztortarhonya
Hozzávalók: szalonna 10 dkg, tarhonya 25 dkg, burgonya 80 dkg, vöröshagyma 1
fej, pirospaprika 1 kávésk., só, zöldpaprika 2 db, paradicsom 1 db, kolbász
A füstölt szalonnát kockázzuk a kiolvasztott zsírjába tesszük a tarhonyát,
majd aranysárgára pirítjuk benne. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát és
ezzel is pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel.Jól
elkeverjük beletesszük a kockázott burgonyát, sózzuk, hozzáadjuk a
kicsumázott zöldpaprikát, hámozott darabolt paradicsomot. Közben
kevergessük, hogy le ne égjen. Végül felöntjük kb. 8 dl vízzel és ha van
személyenként teszünk bele 5 dkg füstölt vagy debreceni kolbászt. Ha már
forr, nem tüzelünk tovább, mert lefedve saját gőzében is megfő.

Gyula
+ - re: Hecsedli lekvar (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

regebbi KONYHA-ba bekuldtem, nezz korul ott. valamelyik archiv CD-m
tartalmazza amugy ha nem talalod dobj meg egy maillel 1-2 het mulva,
elokeresem

Udv

Franky
+ - Re: Hecsedli lekvàr (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Kedves Victor!    

Keresedre kuldom a HIX Konyha egy regi szamabol elmentett hecsedli
lekvar elkeszitesenek  recepjet. Sajnos a bekuldojenek nevet nem
tudom, mert anno azt nem mentettem ki.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Hecsedli-lekvar elkeszitese:

3 kg frissen szedett, erett, de nem tul kemeny csipkebogyot jol
megmosunk,a szemeket eggyesevel kettevagunk, a magjaikat
kikaparjuk. Utana labosbaszorjuk, annyi vizet ontunk ra,
amennyi boven ellepi, majd puharafozzuk.
Meg melegen leszurjuk, elosszor ritkabb szovesu szitan
atpaszirozzuk, majd utana ugyanezt megismeteljuk, csak
suru szovesu szitan. Az igy elokeszitett csipkebogyovelot
felforraljuk, ennek a mennyisegnek kb. 2 kilonak kell
lennie, amihez hozzaadunk 1,5 kg kristalycukrot. Egyutt 20 percig
fozzuk, vegul forron, elomelegitett uvegekbe toltjuk. Szorosan
lezarjuk, szaraz gozben hagyjuk kihulni.
Elkeszitesi ido:3 ora.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Udvozettel:

            Irene

Ui.: Ment ujsagba es  maganba is

HIXEditor 1.2beta1

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS