Kedves Norbi!
Szeretnem megjegyezni, hogy itt a listan legalabb is nem kerult szoba
az uvegedenyek mosogatogepben valo mosasa. Elofordulhat ugyanis, hogy
ha nincs kulon feltuntetve nem celszeru u.n. jenai edenyt gepben
mosogatni, mert elhomalyosodik. Nyilvan regebbi jenain mar nincs, vagy
anno meg nem is volt erre utalo megjegyzes, :-) ezert, ha nem vagy
biztos benne inkabb kezzel mosogassatok el. Ha veszel gepet nem fogod
megbanni ;-) sokkal tobb az elonye, mint a hatranya. Nekem azert van
Bosch, mert baromi kedvezo akcioban adtak, de nem hiszem, hogy a
minosegben oriasi kulonbseg lenne ezek kozott a markak kozott.
Szeretettel J.Zsoka
>Felado : [Hungary]
>Temakor: Re: mosogatogep ( 9 sor )
>Szeretnem megkoszonni mindenkinek, aki volt olyan kedves, es megirta
>a mosogatogepekkel kapcsolatos tapasztalatait akar a listara, akar
>maganba. Mindegyik level kinyomtatasra kerult, mert hasznos volt
>valamilyen szempontbol. A levelek alapjan 12 teritekes Bosch-t vagy
>Whirlpool-t fogunk venni, esetleg Miele-t.
|
Kedves Konyhasok!
Egyik nap mar elkuldtem ezt az irast, de nalam nem jelent
meg semmi visszajelzes, ezert elnezest, ha mar masok
megkaptak esetleg. Erdekelne ugyanis a velemenyetek
az angolnaval kapcsolatban. :-))
Mindent 200 Ft-ert feliratu konyvek kozt talaltam ra a "Minden napra
egy recept" c. konyvre, kis szepseghibaja, hogy 1999-re szol, tehat
mult szazadi :-)), de ugy gondoltam ennyiert nekem is megeri. ;-)
Fellapoztam a mai napra rendelt receptet Angolna snidlingmartassal
(igaz, 2 eve pentekre esett jan. 8.), es errol eszembe jutott, hogy _s
o h a_ eletemben nem ettem meg angolnat. Fogalmam sincs milyen lehet,
bar a halat szeretem valami atavisztikus irtozat van bennem a kigyok
irant, es mivel az angolna leginkabb arra emlekeztet, lehet, hogy
valami nagyon finom etelrol maradok le. :-) Kozkinccse teszem a
receptet.
Angolna snidlingmartassal
80 dkg angolna, 5 dkg voroshagyma, 1 db baberlevel, 1 dl szaraz
feherbor, so, egesz bors, orolt bors, 1 cs snidling, 2 ek liszt, 5 dkg
vaj, 2 dl tejszin, fel citrom, 30 dkg franciakenyer.
A megtisztitott angolnat 3-4 centis darabokra vagjuk, besozzuk. A
megtisztitott voroshagymat cikkekre, a snidlinget darabkakra vagjuk.
Az angolnadarabokat kivajazott edenybe tesszuk. Egesz borsot,
voroshagymat, baberlevelet teszunk ra, meglocsoljuk citromlevel,
raontjuk a feherbort es annyi vizet, hogy eppen ellepje. Fedovel
letakarjuk, lassu tuzon puhara fozzuk. Evokanalnyi vajban lisztet
piritunk es felengedjuk 2 dl tejszinnel, valamint az angolnarol
leszurt fozolevel. Jol kiforraljuk, soval, orolt borssal izesitjuk.
Vajban mindket oldalan megpiritott franciakenyer-szeleteken talaljuk,
snidlingmartassal korulontve.
Szeretettel J.Zsoka
|