Sziasztok!
Egyeb elfoglaltsagom miatt, mar eleg regen nem irtam, de most akkor igyekszem b
epotolni!
Itt van egy tobbszorosen kiprobalt receptem, ami mindig nagy elismerest aratott
.
Ennek az eredetijet, a Gyongyosi husipari vallalatnal tett letogatasom alkalmav
al
tapasztaltam meg, es kesobb en is, ennek alapjan keszitettem el.
Vese velovel
Hozzavalok 4 szemelyre:
6-7 db. setes vese,
35-40 dkg velo,
15 dkg fustolt tarja,
15 dkg paraszt kolbasz,
10-15 dkg kolozsvari szalonna,
2-3 fej kozepes voroshagyma,
so, bors, pirospaprika.
Elokeszites:
A veseket, hosszaban kettevagjuk, majd a hugyvezeteket teljesen kivagjuk,
hogy csak a vilagosabb resze maradjon, ezutan leforrazzuk es vekonyan
felszeleteljuk. A tarjat, es a kolozsvari szalonnat, vekony csikokra, a kolbasz
t
es a hagymat karikakra vagjuk, a velot az esetleges csontszilankoktol
megtisztitjuk, majd leoblitjuk.
Elkeszites:
A szalonnat kiolvasztjuk, majd hozzarakjuk a felcsikozott tarjat, es a karikakr
a
vagott hagymat, es egyutt dinszteljuk. Beleforgatjuk a felszeletelt veset, es a
vekony karikakra vagott kolbaszt, es teljesen zsirjara sutjuk. Ha a szalonna tu
l
sovany, egy dionyi zsiradekot adhatunk hozza. Ezutan pirospaprikaval, soval
es borssal fuszerezzuk, majd ovatosan belekeverjuk a velot, vigyazva sutjuk
tovabb, hogy a velo, aranylag ne nagyon fojon szet.
Ha zsirjara sult, fott burgonyaval vagy csak egyszeruen friss, ropogos he'ju
feherkenyerrel, es (Misis fele) kovaszos uborkaval talaljuk.
--
Üdv.: Szászika
A kötekedő hentes!
A kövérek rövidebb életűek ugyan, de hosszabban esznek.
http://www.extra.hu/szaszika/hulyeseg.htm
|
Udv!
Most viragzik az akac. Lehet-e ebbol is valami u:ditoitalt csinalni, mint
a bodzabol? Ha valaki tud, legyen szives maganba is kuldeni egy receptet,
mert igy minimum egy napot nyerek az elkeszitesevel (mar van, ahol
elviragzott, van, ahol meg bimbos).
Koszi:
--
NGabor
e-mail: #Linux forever! (Mandrake 7.0 2.2.14)
***Jégvirágos ablakot már láttam. Megfagyott pingvint még nem....***
|