Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1601
Copyright (C) HIX
2003-10-05
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Sziasztok! (mind)  10 sor     (cikkei)
2 Re: kenyerek kovasszal pizzatekercs (mind)  7 sor     (cikkei)
3 Goffri (mind)  60 sor     (cikkei)

+ - Sziasztok! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Ocsemnek a szuletesnapi tortajat marcipanmasszaval szeretnem bevonni.
(A tetejet es az oldalat egyben)
Szeretnem megkerdezni: valaki tudja, hogyan kell kinyujtani ugy a
marcipanmasszat, hogy ne ragadjon es ne szakadjon ki?

A valaszt elore is koszonom.

Agi
+ - Re: kenyerek kovasszal pizzatekercs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szerpusztok.
En szeretnek magyar kovaszos kenyeret sutni, feher es barna kenyeret. Legyetek 
szivesel nekem elkuldeni e-melen keresztul,recepeket.

Maria Szabo

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: roc-66-67-44-203.rochester.rr.com)
+ - Goffri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A multkor valaki goffri receptek utan erdeklodott.
Most megtalaltam nehanyat, reszben itt kaptam, reszben egy kolleganomtol.
Ezuton is koszonom a recepteket "Sari"-nak!
Jo sutogetest!

Mogyorós waffel
Hozzavalok:
200g vaj vagy margarin; 100g cukor; 1 z.vanillias cukor; 3 tojas; 1 csip.
so; 7
5g liszt ; 50g etk. kemenyitö; 1 teaskanal sütöpor; 150g frissen daralt
mogyoro
(nem földi)
A vajat a cukorral es a vanillias cukorral habosra keverjük, majd hozza
adjuk a
 tojasokat,a sot es simara keverjük.
A lisztet, a kemenyitöt es a sütöport összekeverjük es kis adagokban a
vaj-toja
smasszahoz adjuk.Utoljara keverjük bele a daralt mogyorot, majd a
goffri/waffel
sütöben megsütjük.

Marcipan waffel
Hozzavalok:
200g nyers marcipan; 3 dl tej; 200g liszt; 1csip. so; 2 tojas; 50g cukor;
50g s
zeletelt mandula; olaj a süteshez
A marcipant kis darabokra vagjuk es a tejben elkeverjük amig fel nem
oldodik. A
 lisztet, a tojasokat, a sot es a cukrot a marcipantejhez adjuk, es az
egeszet
simara keverjük. A waffelsütöt elömelegitjük, beolajozzuk, megszorjuk
szeletel
t mandulaval, raöntjük a tesztat es keszre sütjük.

Goffri /elesztos/
Hozzavalok: 50 dkg lisz, 4 tojas, 25 dkg margarin, so, 2 dkg eleszto,
vanilias cukor, citromhej.
Fel dcl langyos tejben elkeverjuk az elesztot,
+ a hozzavalokat
meg annyi tejet keverunk bele, hogy suru legyen.
1 oran at allni hagyjuk.

Fahejas:
Hozzavalok: 50 dkg liszt, 1 sutopor, ű12 dkg cukor, so,
20 dkg olvasztott vaj, 4 tojas, fahej.

Tejszines:
Hozzavalok. 50 dkg liszt, 4 tojas, 15 dkg olvasztot vaj, 2,5 dl tejszin, 10
dkg cukor, so.
2.5 dl vizzel elkeverjuk a hozzavalokat, a tojasfeherjet kulon habba verve
adjuk hozza.

Csokis: /lassu/
Hozzavalok: 50 dkg liszt, 2.5 dl tej, 20 dkg olvasztott vaj,4 tojas, 20 dkg
porcukor,
5 dkg kakao, csipet szodabikarbona, 2 dkg eleszto.
Az elesztot langyos tejben felfuttatni, hozzaadni a lisztet, mikor duplajara
kel,
belekeverni a tobbi hozzavalot,
1 orat allni hagyni.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS