Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1289
Copyright (C) HIX
2002-10-04
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 450 fok (mind)  12 sor     (cikkei)
2 koleszterin (mind)  27 sor     (cikkei)
3 korhelyleves,tarholyashus (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - 450 fok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Vegul 450 (??!!"

Mar az elso recept olvasasakor biztos voltam benne,hogy amerikai
receptekrol van szo,de a fenti idezet teljesen meggyozott...
450 Farenheitrol van szo a receptben.

Az en sutom max. 500-ig sut,ugyhugy a 450 eleg magas homerseklet.
Milyen receptkonyv ez?
Merthogy manapsag itten a sult szalonnat es a zsirt messze elkerulik...

Udv,
Eva
+ - koleszterin (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Samuka,

azt hiszem, a kerdeseiddel masik forumokhoz kellene fordulnod.
A koleszterinrol csak annyit tudok,hogy van un."jo" es szukseges
es van "rossz" koleszterin.
Egyebkent teljesen egyeni a koleszterin hasznositas/felhalmozas.
Van ismerosm,aki nagyon figyeli,mit eszik es megis magas
a koleszterinje es van olyan baratom,aki kifejezetten szereti
es fogyasztja a szalonnat,zsirt,zsiros eteleket es megsem magas
a ver koleszterin szintje (ellenben tulsulyos).

A szalmonella mergezeseknek bizony koze van a nyari melegben
helytelenul tarolt tojasokhoz...
A termeszetes tyukok termeszetesen taplalkoznak.:)
Ma mar szinte alig vannak ilyen rendes tyukok,meg falun is ta'pozzak
a csirkeket.Ha mar engedik oket az udvaron kapirgalni,akkor
mar majdnem "biotyukoknak" hivnam oket.
De ha kukorican elnek,meg akkor is ketseges,hogy a kukorica nem volt-e
mutragyazva. (es biztosan mutragyazva volt).
Sokszor eszembe jut,hogy szegeny nagyapam meg sem birna enni
ezeket a mai csirkeket.Falun kivul laktak,a nagymamam 50 tyukot is
tartott egyszerre,a kozeli erdoben bogarasztak/kapirgaltak egesz nap.
Reggel-este kukoricat kaptak,es frissen vagott zoldet.
Annak a rantott csirkenek volt ize!
Biztosan elegendo szele'n is volt bennuk:)
Udv,
Eva
+ - korhelyleves,tarholyashus (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok

leirna nekem valaki hogyan kell szakszeruen a korhelylevest,
paradicsomlevest,  es a tarhonyashust csinalni, mert csak tippem van.
A tarhonyashushoz kulon megcsinaltam a porkoltet, es kulon eloszor
megpiritottam a tarhonyat, majd puhara paroltam, a vegen a kettot
osszekevertem, es kicsit osszeforraltam.
De van-e valami amitol kulonlegesen jo lesz?
A gimnaziumi menzan ez volt a legjob kaja, igaz ott nem hazi
tarhonyaval, hanem un. uttorogomboccal volt.

A masik ket etel elkesziteserol csak meg halovanyabb elkepzelesem van.

Koszi
Vica

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS