Kedves Hedi!
Nagyon orulnek, ha kuldenel recepteket! :-) Regebben eleg gyakran jartam
Olaszorszagba, es nagy kedveloje vagyok az olasz konyhanak. Harom
alkalombol ketszer biztosan vmi mediterran jellegut fozok, csaladom nagy
oromere. Nalunk a magyaros kajak az egzotikumok. :-) Persze van rengeteg
receptem (papiron es elektronikusan is), de jo pap holtig tanul! :-))
Izabella jovoltabol sokszor meg is tanacskoztuk mar ezen a forumon a
know-howt is, de mindig jol jonnek az ujdonsagok. Szoval csak batran kuldd,
sokan fognak orulni neki.
---------
--csokoladeszalami
Arra a csokiszalamira gondolsz, amit durvara tort haztartasi kekszbol +
kakaobol + vajbol kell csinalni? Tehat sutes nelkul, jol osszetomoritve ezt
az egyveleget?
Ha igen, megprobalok utananezni, egeszen biztosan van valahol a
computeremen ilyen recept...
szia,
Zita
|
Szia Hedi!
Nekem ilyen receptem van:
Csokiszalámi
Hozzávalók:
20dkg margarin, 5 dkg kakaó (helyette szoktam használni a csokikat is)
és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra
vágott dió.
Elkészítés:
Egy lábosba beletesszük az összetört csokikat, tejet és a margarint,
majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Ha nagyon sok benne az
étcsoki, akkor még teszek bele egy pici cukrot is. Levesszük a
tu"zro"ll, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd
belekeverjük a nyújtófával összetört (vagy ledarált) kekszet is. Ha van
kimagozott meggy befo"tted, vagy meggyed, az is nagyon finom, levével
együtt bele. Átkeverjük, alufóliába tesszük , kicsit összetömörítve
szalámi formákat készítünk belo"le és a hu"to"be tesszük. 2-3 óra múlva
szeletelheto", de másnap a legjobb.
Tehetsz bele apróra vágott, nem sózott mogyorót, befo"ttet is. Ebben azt
szeretem, hogy sok mindent tehetek bele, ha van, de csak az alaprecept
alkotóelemeivel is nagyon finom.
Lenne egy keresem: Elkuldened nekem az olasz pasta receptjeidet? Nagyon
erdekel, imadom az olasz konyhat!
A címem:
Koszi, Edina
|