Szia Evet!
Egy receptet talaltam, amiben fenyomag van:
Toltott sult alma
Hozzavalok:
2 savanykas alma, 1 citrom leve, 1 evokanal vagdalt pisztacia, 1
evokanal vagdalt fenyomag, 5 dkg marcipanmassza, 1 tojassargaja, 1-2
evokanal tejszin, 2 evokanal rumban aztatott mazsola, 1 evokanal vaj,
75 ml feherbor, 75 ml marsala(olasz bor), 1,5 evokanal narancslikor, a
disziteshez citromfu.
Elkeszitese:
Vagjuk felbe az almat, vagjuk ki a maghazat, majd csepegtessünk ra
citromlevet.Melegitsuk elo 180 fokra a sutot.
Keverjuk ossze a pisztaciat, a fenyomagot, a marcipant, a
tojassargajat es a tejszint. Szorjuk bele a mazsolat.
Kenjunk ki vajjal egy tuzallo talat.Tegyuk bele az almat,
csepegtessunk ra feherbort, marsalat es narancslikort.Sussuk a sutoben
kb. 1/4 orat.
Tegyuk a marcipanmasszat a kivajt almaba, majd sussuk meg 6-8
percig.Tegyuk tanyerokra az almat, ontsuk le a kifolyt level.
Citromfuvel diszitsuk, rumos teaval kinaljuk.
|
Evet!
Talaltam meg egy fenyomagos sutireceptet.
Fügés virág
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
37 dkg liszt
12 dkg Koronás finom kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó(6 g) szárított, aprított narancshéj
15 dkg asztali füge
5 dkg fenyőmag
3 evőkanál cseresznyepálinka
2 evőkanál Koronás porcukor
a nyújtáshoz liszt
Elkeszitese:
A hideg vajat feldaraboljuk.A lisztet a cukorral, a vanilias cukorral,
a narancshejjal, az egyik tojas feherjevel, a masik tojassal es a
vajjal robotgeppel sima tesztava osszedolgozzuk.Kb. 30 percet
pihentetjuk. Serpenyoben a fenyomagot kozepes hofokon aranysargara
piritjuk, majd felapritjuk es osszekeverjuk az apro darabokra vagott
fugevel, a cseresznyepalinkaval es a porcukorral.
A tesztat lisztezett deszkan 3 mm vastagsagura kinyujtjuk, es 8 cm
atmeroju viragokat szurunk ki belole.A leeso darabokat osszegyurjuk, a
tesztat kinyujtjuk, majd ujabb viragokat szaggatunk belole.A viragok
kozepere keves masszat halmozunk.A tesztaszeleket az 1 evokanal vizzel
simara kikevert tojassargajaval megkenjuk, es a viragokat
kettehajtjuk. A maradek tojassargajaval megkent sutemenyeket ket,
sutopapirral kibelelt tepsibe helyezzuk.Elomelegitett sutoben, 200
fokon (gaztuzhelynel 3-as fokozaton) 12 percig sutjuk.
Szia!
Agi
|