Kedves Tibor!
Ajanlani tudom neked - kiprobáltuk - a Svejk vendeglot, ez minden
utikonyvben bent van, nem veletlenul. (A cim is ott megtalalhato). A
Vencel-tertol 5 percre van, gyalog. Mind a kiszolgalas, mind a kaja, isteni
volt. A pincer magyarul is tudott par szot, s magyar etlapot rakott elenk.
Nagyon finomat ettunk, a sracok pedig soroztek, meg becherovka-ztak, amit
nem bantak meg. Cseh
specialitást ettunk: knedli, kaposzta stb. 220 korona volt, ami viszonylag
draga, de mas helyen ,igaz nem volt annyira finom , 120-150 koronaert is
lehetett ilyesmit enni.
Egy kicsit elterve a tematol: a metrohalozat rendkívul kiterjedt, a
kulvarosokba is el lehet jutni veluk (mi is arra laktunk, egy maganhaznal 25
DEM/fo/ej- ert).
Egyebkent masnak is tudom ajanlani Pragat, autoval Bp-rol 6 ora, a hatarokon
gond nem volt, es a varos gyonyoru.
Jo utat, Gerti
|
Hello!
> a jovo het vegi hosszu hetveget egy barati tarsasaggal Pragaban toltjuk.
> Szallas mar meg is van, aki jart arrafele, megoszthatna velunk nehany
> hasznos tanacsot, kiemelt erdeklodessel viseltetunk a kulinaris elvezetek
> irant.
> Knedli, sztrapacska, sor, becherovka es tarsai :-)))
A May aruhaz tetejen, onkiszolgalo etterem, nagyon jo! (es olcso) kaja,
foleg knedli.
(Ha meg megvan...)
A Vencel ter kb. kozepenel nyilik egy utca, a nevet nem tudom, ott van
egesz kozel egy Lucerna nevu hely (mozi is asszem, de etterem foleg),
irto finom dolgok, pl. Vencelskas gulash (ez nem leves).
Tuntetes ellenjavalt :)
Irigykedve
Balazs
|