Sziasztok Konyhasok!
Kedves Ottilia!
"Dios, makos, mogyis suti-recepteket szeretnek toletek kerni.
Kavart es kelt sutik elonyben! Minel gyorsabban elkeszitheto annal jobb.
Imadom a sutiket!"
Keresedre kuldom az alabbi gyorsan elkeszitheto
kavart tesztakat (izuk kicsit hasonlit a tortak tesztajara)
Kakaos lepeny:
Hozzavalok:
1 tojas
25 dkg cukor
5 dkg. vaj,vagy zsir
1/4 liter tej
4 dkg kakaopor (nem cukrozott !!!)
25 dkg liszt,
1 cs sutopor
A tojast a vajjal elobb habosra kavarjuk, hozzaadjuk
a tej felet, a cukrot es a kakaot, amit 10 percig kava-
runk. Vegul a lisztet a sutoporral es a maradek tejjel
higitjuk. Jol kidolgozzuk es egyenletes, lassu tuznel
sutjuk. Sutesi ido 30-40 perc,(tuprobaig).Lekvarral,
vagy puding-kremmel, akar vajkremmel is megkenhetjuk,
de magaban krem nelkul is talalhatjuk, akkor vanilias
purcukorral a tetejet megjhintjuk.
Dio-, vagy mogyorolepeny:
Hozzavalok:
8 dkg vaj, vagy margarin,
2 egesz tojas
25 dkg cukor,
10 dkg daralt dio, vagy mogyoro
20 dkg liszt
1 cs. sutopor
2 dl tej
Az anyagokat az elobbiekhez hasonloan allitjuk
ossze es sutjuk. Ha kihult hosszaban kettevagjuk
es lekvarral, vagy puding-kremmel megkenjuk.
Tetejet vanilias cukorral meghitjuk es tetszes szerint
szeleteljuk. A mogyorot elobb rovid idore sutobe
tesszuk, hogy gyengen megpiruljon, ruha kozott
a hejat ledorzsoljuk es megdaraljuk.
Maklepeny:
Hozzavalok:
3 egesz tojas,
25 dkg cukor,
1/4 liter tej,
20 dkg daralt mak,
20 dkg liszt,
1 cs sutopor,
citromhej
A tojasokat a cukorral es a tej felevel jol elkeverjuk,
hozzaadjuk a makot, a sutoporral elvegyitett lisztet,
felhigitjuk a maradek tejjel, jol megkavarjuk, zsirozott,
lisztezett tepsibe tesszuk es lassan sutjuk. Ha kihult
tetszes szerint szeleteljuk, vanilias porcukorral meghint-
juk.
Jotanacs a fenti kavart tesztak keszitesehez:
Keszitesuk, egyszeru, gyors es kevesbe koltseges.
Alapanyaguk a tej es a liszt, amit sutoporral lazitunk.
A sutoport mindig a liszt koze kell vegyiteni. Egyenle-
tes, lassu tuznel sutjuk, sutesi idejuk 30-40 perc.
Jo sutkerezest kivanok!
Udvozlettel: Irene
|