Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1876
Copyright (C) HIX
2004-11-05
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: sajttorta (mind)  48 sor     (cikkei)

+ - re: sajttorta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Szundi!

Itt van egy cheesecake recept Stahl Judittol, az o stilusaban. :-) 
Kremsajtot eleg sokfelet lehet mar kapni itthon is, en leggyakrabban
kimerve veszek "Cremor" sajtot, ez a legolcsobb (pl. Skala Kaisersben
~1300/kg). De teny, hogy ez a torta Philadelphia-val a legfinomabb, ami
viszont itthon egy kisebb vagyon. :-(  

Sok sikert az elkesziteshez!
udv,
Zita


AMERIKAI SAJTTORTA 
HOZZÁVALÓK: 
15 deka édes keksz, 
7,5 deka vaj, 
6o deka krémsajt, 
15 deka porcukor, 
1 vaníliarúd, 
3 tojás, 
3 tojás sárgája, 
1 citrom reszelt héja, 
1 evőkanál porcukor 
Először a torta alsó, kekszes részét készítem el. Ehhez először porrá töröm
a kekszet, erre a célra a robotgép késes betéte tökéletesen megfelel.
Ezután folyósan puhára olvasztom a vajat, majd egy nagy tálban alaposan
összekeverem a kekszmorzsával. Ezután előveszek egy 20 centis tortaformát,
és belenyomkodom a masszát, majd beteszem a hűtőbe, hogy egy kicsit
megdermedjen. Amíg ez megtörténik, jöhet a krém összeállítása: először kézi
robotgéppel habosra keverem a tetemes mennyiségű sajtot a porcukorral és a
vanilíarúd kikapargatott, illatos szemecskéivel. Ezután egyenként hozzáadom
a három tojást és a tojássárgákat, és ezzel is jól felhabosítom a krémet.
Belereszelem a citrom héját, majd az egyik citromfél levét is
belecsepegtetem. Ha ezzel megvagyok, akkor előveszem a hűtőben várakozó
tortaformát, és ráteszem két nagy darab alufóliára, melyekkel aztán
alaposan beburkolom a tortakarikát, hogy sülés közben semmi se folyhasson
ki belőle. Ezután a krémsajtos krémet ráöntöm a kekszes alapra, majd a
tortaformát beleteszem egy tepsibe. Jöhet egy kis forró víz: ezzel kell
felöntenem a tepsit úgy, hogy a tortaforma fele vízben álljon. Az így
elkészített vízfürdőben ugyanis nemcsak sülni, hanem főni is fog majd a
torta. Ezután óvatosan beteszem a forró sütőbe, majd 5o-6o perc után
gőzölögve, illatosan kiveszem onnan. Ilyenkor a közepe még kicsit remegős,
de semmi baj, hiszen amíg a vízfürdő teljesen kihűl, a torta is megdermed.
Ha ez megtörtént, leszedem róla az alufóliát, és úgy, ahogy van, azaz
tortakarikástul beteszem a hűtőbe. Másnap aztán késsel körbevágom, majd
leemelem róla a formát, és egy kis porcukorral megszórjam az isteni
amerikai sajttortát.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS