A kert recept:olivan parolni hagymat es cukkinit, belekeverni turot,sonkat, toj
ast, parmezant, sot, borsot, evvel tolteni a pizzat. PMH
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: bpmnpr01.bpcl.broadband.hu)
|
Kedves Zita, fogalmam sincs, hogy miket raknak bele, de szerintem a
fokhagyma, hagyma sem hianyozhat belole, mint joforman semmibol sem. De
finom lehet.
Hasonlo sos tortakat nagyon sok felet szoktak csinalni, es igen laktato, jo
szokott lenni, pl. vendegvaro etelnek is. Ezt linzer tesztabol is szoktak
csinalni, alulra rakni a tesztat, es jo sok finomsaggal megtolteni majd a
tetejet is beboritani.
Persze a linzer tesztaba ilyenkor nem szoktak cikrot tenni, csak sot.
Itt is csak a fantazia szab hatart a toltelek osszevalogatasaval. Azert jo,
hogy ha az alap besamell, hogy a dolgok nemileg osszealljanak.
Udv. Izabella
> Ha mar az olasz konyhanal tartunk: valamelyik nap a Travel Channel-en
> lattam az "Avventura - Kalandozas az olasz szakacsmuveszetben" c. film
> egyik epizodjat. Gaetano kornyekerol szolt, es egy ottani recept szerint
> keszitettek egy "toltott pizzat". De nem olyan volt, mint a calzone, hanem
> gyk. egy kerek formaban kisutott toltott torta (alul-felul teszta). Sajnos
> nem figyeltem elegge, es most nyomozom a receptjet. A tesztajaval nincs
> gondom, valoszinuleg a szokasos pizzateszta. A toltelekben volt zucchini,
> turo, tojas es aprora vagott prosciutto crudo, es persze fuszernovenyek.
> Masra sajnos nem emlekszem. Ha valaki felismeri, es tudja a receptet, ne
> habozzon, irja meg. :-))
>
> sziasztok,
> Zita
|