1. |
visszajelzes (mind) |
53 sor |
(cikkei) |
2. |
fortelyok a hianyuk es a HIX szorgalom (mind) |
52 sor |
(cikkei) |
3. |
szegedi halaszle keres (mind) |
4 sor |
(cikkei) |
4. |
Szalami (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
5. |
tuzhelyek (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
6. |
kesek+ egyebek (mind) |
46 sor |
(cikkei) |
7. |
Tarkabableves hazikolbasszal... (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
8. |
Re: Keselezes (mind) |
33 sor |
(cikkei) |
9. |
koszorus (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
10. |
Ket recept (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
|
+ - | visszajelzes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
>a Lili-kiflit sutni kell elomelegitett sutoben, rovid
ideig eros melegben,
>majd csokkentett fokozaton, osszesen kb 15-20 percig. Ugy
erzekelem
>nagyon keves a lista mostani forgalma. Ma'r-ma'r az az
erzesem, hogy csak
>Csavajda Laci meg en vagyok a listan. MI VAN VELETEK??
Megirhatnatok, ha
>valamit esetleg kipobaltatok ujdonsagot, hogyan sikerult.
Keresedtol fuggetlenul en ma mindenkeppen meg akartam irni,
hogy kiprobaltam tegnap a kiflit, es kituno lett! Ugyan nem
tudtam, hogy ilyen fifikasan kell sutni, egyszeruen
betettem, 180 fokon sult ha jol emlekszem 30 vagy 35 percig
elomelegites nelkul. Legkozelebb megprobalom ugy ahogy
irtad.
Nem pontosan ugy csinaltam, ahogy irva vagyon, :o) mert nem
lekvart kentem bele, hanem az egyik felebe belekentem a
maradek turobol, kis tejfolbol, reszelt citromhejbol es
cikorbol keszult kremet. Ezek lettek a duplan turosak. :o)
A masik felebe pedig villaval osszetort erett bananbol es
mezbol keszult kevereket kentem. Volt ugyan nemi fennakadas
az elejen, mert mivel meg sosem csinaltam ilyet, nem
tudtam, hogy mekkora es milyen formaju haromszogek
kellenek, de nehany darab utan rajottem. Meg arra is, hogy
ha nem kenek bele olyan sok tolteleket, es nem a csucsok,
hanem a lapos vege felol kezdem feltekerni, akkor egesz
kifli formajuk lesz. :o) Aggodasomra a parom megkerdezte,
hogy hany ilyet csinaltam mar eddig. Mondtam, hogy ennyit
amennyit itt lat. Erre azt mondta, hogy akkor mit aggodok
es majd a kovetkezo adag mar tokeletes lesz. :o)
Izre nagyon finomak lettek, es mire megsult a toltelek sem
folyt ki, igy boldog voltam. :o)
Kiprobaltuk a vadi uj csereptalunkat is. Csirke mellet,
paradicsomot, padlizsant es krumplit vagtam kis kockakra,
megszortam soval es gorog fuszerkeverekkel es betettem a
sutobe. Nem tudom, ha nem nyitogatom, akkor talan osszesen
kb 90-100 perc kell neki, akkorra lesz jo. A hus izre finom
volt, de valahogy olyan fura, hogy ennyire feher. Meg
kellett volna piritani elotte?
Mostmar en is a lelkes csereptal tulajdonosok koze tartozok
es varom a recepteket! :o)
Tudja valaki, hogy hogyan keszul a Biscotti nevu keksz? Ez
valami tradicionalis dolog, talan angol. Egy kemeny keksz,
esetleg mandulaval, csokival, hosszukas darabokra vagva.
Teaba, kaveba martogatva remek. Ismeritek az elkeszitesi
modjat?
Byte,
Krisztina
|
+ - | fortelyok a hianyuk es a HIX szorgalom (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
<<Ami receptet en ismerek tojashabos toltelekkel, az rendszerint ugy
keszul, hogy eloszor osszekeverik az osszes tobbi hozzavalot es a
kemenyre vert habot legutoljara "forgatjak bele" ovatosan pl. a
konyhagep lapatjaval vagy egy kanallal.>>
Igen, a receptek valoban igy vannak irva, de az en tapasztalatom, hogy egy
konnyed habhoz hozzakeverni apro reszeket jobban kimeli a habot, mint egy
tomor anyagba belekeverni egy konnyed anyagot. Ugyanis a bekeveresnel szinte
biztos, hogy osszetorik a hab, mig a masodik esetben, termeszetesen kezi
keveres mellett, en hatarozom meg, hogy milyen gyorsan lehet a hozzavalokat
a habhoz adni.
Lehet, hogy nem jol csinaltam valamit, (mondjuk az egeszet) amikor
kiprobaltam a klasszikus recept szerint a habot a tobbi, mar elore
osszeallitott hozzavaloval osszekeverni meg anno mikor en is receptkonyvek
alapjan csinaltam dolgokat, de borzalmas lett az eredmeny. Azota en mindig
megforditom a recepteket ahol csak lehet. De ez az en tapasztalatom, ami
megengedi, hogy nektek jobban menjen a klasszikus eljaras.
>>Nagyon orulok, hogy vannak meg olyanok, akik manapsag hazi
retest sutnek<<
Kedves Agota
Te orulsz, en meg irigyellek!!! De nagyon am!!! En tavol eltem a
nagyszuleimtol, az edesanyam meg dolgozo no volt, (tudod, dolgozni jarni egy
nonek.... de ez mar politika....). Orult, ha gyorsan keszithetett valami
finom vacsorat, igy aztan sosem lattam hogy keszul a hazi retes. Lesek pedig
minden filmet, de mindenutt csak a veget mutatjak, amikor mar szedik le a
szeleit. Na, azt mar nagyon jol tudnam csinalni! De hogyan kezdik
el????!!!! Maganba is nagyon erdekelne. A kovasz keszites plane. Mar miota
varok ra! Egy hetig nem leszek halo kozelben, de ne feljts el kerlek!
>>Ugy erzekelem nagyon keves a lista mostani forgalma. Ma'r-ma'r az az
erzesem, hogy csak Csavajda Laci meg en vagyok a listan. MI VAN VELETEK??
Megirhatnatok, ha valamit esetleg kipobaltatok ujdonsagot, hogyan
sikerult.<<
Kedves [Hungary] (bocs a neved nem tudom me'g a
cimedbol, alairas meg.....)
En is igy erzem neha, de arra gondolok, hogy biztos most esznek vagy foznek
a tobbiek, kiprobalva az ujdonsagokat, aztan ugy vannak vele - a tele
szajjal nem beszelunk mintajara - hogy felnek behallatszik a netre a
csa'mcsoga's vagy a fakanal csattogas, nem beszelve az ebed utani szundirol.
(a csa'mcsoga'sert bocsi)
Egy het mulva jovok, (de addig is minden levelet begyujtok am, ugyhogy
legyetek szorgosak!)
Udv. Yobi
|
+ - | szegedi halaszle keres (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello konyhasok !
Megkoszonnem, ha valaki tudna nekem kuldeni egy IGAZI SZEGEDI HALASZLE
receptet. Koszi
|
+ - | Szalami (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Olyan segitseget szeretnek kerni, hogy itt Db-ben ki az aki tudja,
hogy hol lehet kapni sajtos szoja szalamit ? Egyszer ettem es annyira
, de annyire finom volt, hogy csak na :) De nem talalok :((((((((
Aki tud segitsen.
Sziasztok
Adrien
|
+ - | tuzhelyek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szervusztok!
Yobinak kenyer recepteket kerestem (talaltam) kozben ezt talaltam.
Szerintem nagyon hasznos.
Az egyes tuzhelyek osszehasonlitasa
Villanytuzhely 150 fok = ga'ztuzh.1. fokozat = le'gkevere'ses 130 fok
Villanytuzhely 175-180 fok =ga'ztuzh. 2. fokozat =le'gkever. 160 fok
Villanytuzhely 200 fok = ga'ztuzhely 3. fokozat = leg'kever. 180 fok
Villanytuzhely 225 fok = ga'ztuzhely 4. fokozat = leg'kever. 200 fok
Villanytuzhely 250 fok = ga'ztuzhely 5. fokozat
A kulonbozo homersekletek alkalmazasa:
50-100 fok Az etelek felmelegitese es melegen tartasa
150 fok Habcsok sza'rita'sa
175 fok Mogyoroscsok, gyumolcskenyer es sok tojasfeherjet
tartalmazo sutemenyek sutese
200 fok Me'zes kenyer, es minden mas sutese
225 fok Pite'k, aprosutemenyek, turos lepeny, fonott kalacs
fonott koszoru, e'getett tesztak, vajas tesztak, retes
250 fok Ezt az eros fokozatot suteshez ne hasznaljuk, csak
akkor, ha "gyenge tuzon" a sutemeny nem lett eleg
ropogos
Errol ennyit : J. Zsoka
|
+ - | kesek+ egyebek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello!
ZITANAK:
Az a helyzet, hogy nem vagyok szakember, de ugy tudom, hogy
vannak bizonyos "one'lezo kesek", amiket nem lehet elesiteni.
Viszont, ha nekem ke'st kell elesiteni a Vam haz krt csarnokba
szoktam menni. (Nekem Solligeni keseim vannak)
A gallerian van egy ko:szo:ru:s, eleg megbizhato,
ha o is azt mondja, hogy annyi..., akkor passz.
EMILIA
Kosz a jo tanacsot a forro krumplit illetoen, mindig ugy szoktam,
es megis nem mindig OK. :((
Kedves YOBI neked maganban kuldok kenyersuto receptet, ha
mast is erdekel, ugy is jelentkezik.
ZITA ami az uj szalamidat illeti ki fogjuk itthon probalni, bar mi
inkabb a baromfiakbol keszult felvagottakat szeretjuk.
Pl. nagyon jo izu a Zsivany, es a Tatar pulykabol, tovabba,
nagyon nepszeru nalunk az aqszpikos pulyka, stb.
Bar szerinted unalmas, de szerintem nagyon jo izu a HUNGERIT
kenomajasa (kacsa, illetve libama'jbol) fekete foliaban van.
AGOTA-nak, saajnos rossz tapasztalatom volt, igaz, hogy
csak egyszer probaltam a kezzel keszitett reteslapot. Nekem
gumiszeru" volt. Meg fogom kiserelni megegyszer, lehet, hogy
a hiba bennem volt.
Vegul egy recept:
Csirkema'jjal toltott csirkemell
Hozzavalok:
2 csirkemel, 4 csirkemaj, 1 ek olaj, 1 tojas, 1 zsemle, 1 kis fej hagyma, 1
keshegynyi orolt bors, 1 ek aprora vagott petrezselyemzold, 1 kk
etelizesito.
1) A melleket felbevagom, es a csont mellett felnyitom.
2) A csirkemajat az olajon megsutom.
3) A beaztatott zsemlebol a tojassal, a voroshagymaval, a fuszerekkel a
tolteleket keszitek.
4) A felnyitott csirkemelleket ugy toltom meg, hogy a csirkemajakat egeszben
helyezem a toltelek kozepebe.
5) Az egeszet sutoben pirosra sutom.
6) Talalaskor a csontrol leveszem es felszeletelem. Sult burgonya es kompot
illik hozza.
Sziasztok : Zsoka
|
+ - | Tarkabableves hazikolbasszal... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok !
Hozzavalok:
10 dkg fustolt szalonna
1 fej voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dkg pirospaprika
20 dkg tarkabab
20 dkg fustolt kolbasz
2 dl tejfol
so.
A fustolt szalonnat apro kockakra vagjuk es kiolvasztjuk. Hozzaadjuk az
aprora
vagott voroshagymat es a zuzott fokhagymat, keves pirospaprikaval megszorjuk
es
felengedjuk 1,5 liter vizzel. Beletesszuk az elozoleg mar beaztatott babot,
megsozzuk, es puhulasig fozzuk. Hozzaadjuk a karikara vagott fustolt
kolbaszt,
majd a tejfolt, es meg 8-10 percig forraljuk. (Ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | Re: Keselezes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Zita ) irta:
>Van itthon egy csomo jo kesem (Fiskars), de egyre eletlenebbek.
>A multkor a Skala alagsoraban megkerdeztem, hogy mennyiert
>eleznek, a pasi azt mondta, hogy 40 ft _centimeterenkent_ , sot
>a cakkos elu (kenyervago) 50 ft/cm. :-O
>En ezt kicsit huzosnak tartom, foleg, hogy tobb kest szeretnek
>megeleztetni. Van valakinek jol bevalt helye? (lehetoleg Del-Buda,
>vagy Belvaros) Egyaltalan szabad ezeket a tiszta rozsdamentes
>anyagbol keszult keseket elezni??
Azt nem tudom, hogy szabad-e, de en kb. 1 evvel ezelott, amikor
Fiskars keseket vettem Pesten, a Nagykoruton a Kátaynál, akkor
vettem hozza egy szinten Fiskars gyartmanyu elezot (kb 1000 Ft
volt akkor). Ez olyan elven mukodik, hogy 2 lapos e'lezo" kere'k
kozott - amelyek megfelelo szoget zarnak be az elesitendo kes
pengejevel - kell huzogatni a kest, es ettol par masodperc alatt
megelesedik. Igaz ugyan, hogy relative hamar ujra kell elezni
(kb. 5 hasznalat), de vegulis nem nagy faradsag.
(Ja, a cakkos/ reces eluekkel nem mertem kiprobalni.
Szerintem arra nem alkalmas.)
Udvozlettel,
Lazar Peter
*****************************
Jelentkezesi lehetoseg a szervezodo UTAZAS listara 99.09.30-ig
az alabbi cimen:
*****************************
|
+ - | koszorus (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Zita irta:
>Egyaltalan szabad ezeket a tiszta rozsdamentes anyagbol keszult keseket
elezni??
A fenti nem koszorus mint koszorusleany hanem koszorus, mind a harmon
ekezettel :-)
Igen, ha szukseg van ra, miert nem? De miert nem veszel egy keselesitot
Magadnak otthonra, en csak es kizarolag azt hasznalom. Angliaban mar nincs
is koszorus, bar 20-30 evvel ezelott jottek az utcaba es kiabaltak hogy
hozzuk ki a keseket es ollokat. Az ilyesmi hianyzik nekem.
Juli
|
+ - | Ket recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Mindket recept a Fozocske, de okosan cimu regi TV musorbol szarmazik.
Nagyon finomak es kiprobaltak. Ime -
Stadion szelet/ a´la Hegedus Csaba/:
A csalad letszamanak es etvagyanak megfelo karajszeletek kicsontozva es
jol kikloffolva. Soval, borssal, orolt szerencsendioval fuszerezve es
vajban
ill margarinban gyorsan kisutve. Tuzallo talba ill teflontepsibe szepen
lerakva megszorjuk jo boven reszelt sajttal es meglocsoljuk tejfollel.
Kb felorat sutjuk a szep szin kedveert. Petrezselymes krumpli vagy
krumplipure illik hozza es barmilyen nyers ill ecetes salata.
Rantott camamber gyumolcsmartassal/nem jut eszembe az alkoto/:
4 db bakonyi camamber vagy ennek megfelelo darabok bepanirozva es
olajban kisutve.
20 dkg alma, 20 dkg narancs, 10 dkg korte kockakra vagva, 10 dkg - nyi
sargabaracklekvar. Az egeszet egy labosban osszekeverjuk es felontjuk
annyi vizzel, hogy ellepje. Felfozzuk es, ha a gyumolcsok megpuhultak
10 dkg daralt diot keverunk a martashoz. Ettol kicsit surubb lesz es mar
csak par pillanatig fozzuk tovabb. Fott rizst adunk az egeszhez koretkent.
Erdekes, kulonleges izu etel, de nem a konzervativ gyomruaknak valo.
Van meg, majd folytatom. Jo etvagyat: Edit
|
|