Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 235
Copyright (C) HIX
1999-06-18
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re:kerti sutogetes (mind)  31 sor     (cikkei)
2 Maglyarakas. (mind)  32 sor     (cikkei)
3 suti mikroba (mind)  5 sor     (cikkei)
4 Gozgomboc (mind)  52 sor     (cikkei)
5 Re: *** HIX KONYHA *** #234 (mind)  18 sor     (cikkei)

+ - re:kerti sutogetes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Mindenfele hust szoktam kerti grillen sutogetni, a kovetkezokeppen:
Elokeszites:
A hust be kell pacolni kb 1 nappal a sutes elott. Pontos mennyisegeket
nem tudok irni, mindig ugy erzesre teszem bele a dolgokat. Egy ket decis
poharat kb harmadig pakolok torott fokhagymaval, ehhez ontok olajat es
egy kis vizet, meg lehet kapni Barbecue fuszersot ebbol teszek bele
annyit, hogy ha megkostolom kicsit sos legyen, de ne tulzottan.
Egyebkent van ezen kivul Texas Grill es Mexikoi fuszerso is amiket
szinten erdemes kiprobalni.
Ezzel be kell kenni a husszeleteket es 1 napig allni hagyni, ez kb 4-5
szelet pulykamellre eleg szokott lenni.
Sutes:
Sutesnel figyelni kell ra, hogy ahova a hust teszed ott kb 3mp-ig a
kezed is ott tudjad tartani, es ne legyenek rajta egesi serulesek :-).
Szoval lassan kell sutni sokat forgatva.
Vegetarianusoknak:
Mindenfele zoldseget lehet csinalni, peldaul amit most lehet kapni
kozepes tok vagy cukkini, aminek meg gyenge a heja es a magja is. Ezeket
hejastol centis karikakra szeleteled, olajjal bekened (ha lehet
olivaval) es a fenti fuszersok valamelyikevel megsozod.
Hasonloan lehet csinalni Brokkolit, paprikat, krumplit (ezeket
probaltam), meg gondolom barmilyen zoldseget.
Ezeket olyan helyre kell tenni, ami kevesbe melegebb es lassan sutni.
Erdemes a faszenet a grill egyik oldalara rakni, fole a hust a
tuloldalra a zoldseget. Mindenesetre kell egy kicsit kiserletezni, hogy
minden jol menjen, de megeri!

Udv.
Csaba
+ - Maglyarakas. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!
Szia En! 

 "Es azonnal eszembejutott megboldogult gyermekkorom kedvenc kajaja, 
"Maglyarakas". Nem ismeri valamelyikotok a receptjet? 


A "Maglyarakas" egyik valtozata( biztosan tobb fele recept is letezik)!

Hozzavalok:

10 db.   kifli
4 dl  tej
4 db.  tojas
15 dkg cukor
 50 dkg alma
 5 dkg  vaj
15 dkg barackiz
  1 cs. vaniliacukor

A masnapos kifliket folszeleteljuk. Tojassargajaval, vanilias cukorral kevert
tejbe aztatjuk, es a masszat jol kivajazott tepsibe ontjuk. A meghamozott,
vekony szeletekre vagott almat a kiflimasszara tesszuk, es a sutoben addig
sutjuk, míg az almaszeletek meg nem puhulnak. A sutobol kiveve hulni
hagyjuk, majd a tetejet megkenjuk cukrozott, kemeny tojashabbal, amelybe
belekevertuk a barackizt. Kessel lesimitjuk, egy kisse megcifrazzuk, es ne-
hany percre visszatesszuk a sutobe, míg a hab egy kisse meg nem szinese-
dik.

Sok sikert kivanok az elkeszitesehez, es jo etvagyat az elfogyasztasahoz!

               Udv.: Irene
+ - suti mikroba (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Aludtejes pite: 30 dkg liszt, kis sutopor, 20 dkg cukor,1 vanilias
cukor,10 margarin,2 dl aludtej, 0.5 kg kimagvalt megy.
A felsoroltakat ossekeverjuk, raszorjuk a meggyet es 18 percig sutjuk a
mikroban /CRIPS fokozat vagy akinek van pizza sutesi lehetoseg/, majd 10
percig ott is kell hagyni.Nagyon finom eperrel is.Udv. Vera.
+ - Gozgomboc (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok !

Eloszor is nagyon-nagyon koszonom a sok mikrosuti receptet. Igerem, szep sorban
 ki is probalom oket.
Koszonetul en is irok (a szezonra valo rekintettel) egy meggyeset.

Meggyes lepeny
6 tojas
ugyanannyi sulyu cukor
4  tojas sulyu liszt
2 tojas sulyu margarin
1/2 kg. meggy
keshegyni sutopor
vanilias porcukor a megszorashoz.
A tojasok feherjet kulon, majd cukorral kemenyre verjuk. Egyszerre tesszuk bele
 a sutoporral elkevert lisztet es a tojasok sargaja, vegul az olvasztott margar
in. Kikent, lisztezett tepsibe ontve lesimitjuk es a meggyet elosztjuk a tetjen
. Melegen szeleteljuk es megszorjuk vanilias porcukorral. (Ugy sutjuk, mint a t
obbi kevert tesztat.) Dioval sem rossz.

Kedves Edit !

Nem tudom, milyen <igazi svab haziszalamirecept>-re gondolsz ? Igazsag szerint 
disznovagaskor a hurkat kolbaszt, stb. en fuszerezem. A kolbasznal, szalaminal 
a megszokott fuszerek mellet probalj meg meg beletenni orolt szerecsendiot, mor
zsolt, szaritott oreganot es a feher, valamint feketeborsot fele-fele aranyban.
 Pontos receptet nem tudok adni, mivel en ezeket erzes szerint teszem bele. A c
saladom szerint ez a füszerezes nagyon finom (A szerecsendio egyebkent abban is
 segit, hogy ne szaradjon ki olyan konnyen a szalami.)
Karpotlasul azonban kuldok Neked es a tobbieknek egy igazi svab gozgomboc recep
tet:

Ahany szemelyre keszul, annyi marek lisztet kell szitalni, majd 2 db. elesztot 
megkeleszteni langyos cukros tejben. Ezzel  a lisztbol lanygyos sos viz hozzaad
asval lagy tesztat kell dagasztani es megkeleszteni. Ha a duplajara kelt a tesz
ta gyurodeszkan ujjnyi vastagra sodorni, annyi csikra vagni, ahany gombocot aka
runk kesziteni. A tesztat meg kell zsirozni, felsodorni es egyenkent butyokre k
otni. Kozben egy vaslabos (jo a zomancos is) aljat es oldalat kikenjuk zsirral,
 soval behintjuk, belerakjuk a kis tesztacsomokat es ujra kelesztuk. Ahany gomb
oc keszul, annyiszor 1/2 dl. langyos vizet kell alaonteni. A labosra fedot tesz
unk, elomelegeitett sutobe toljuk es cca. 1 oraig sutjuk.
Higgyetek el, megeri a macerat ! Szekelykaposztahoz, szaftos husokhoz nagyon fi
nom.

Keresem lenne ujra. Mivel leanykam zoldfeleben csak a spenotot es a brokkoli es
zi (nem tudom miert, talan a szinuk miatt?) ehhez kernek otleteket.
Koszi, most mar befejezem, mert ha a porkoltet is ilyen hosszu lere eresztenem 
otthon, nem biztos, hogy nagy sikere lenne.

Sziasztok !

Cilka
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #234 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

> Igaz nem ugyan olyan az ize mint amikor rendes sutoben sutod,
En semmi ilyet nem tapasztaltam, nyilvan mikrotol fugg.

> Ezek a receptek egy szakacskonyvbol valok,
Most elbizonytalanodtam, hogy irjak-e en is receptet? Jo sokat
bekuldtetek.

> A mikroban sult sutemeny teteje soha nem sul
> meg,
Nem tudod egyszerre mikrozni es grillezni?

> Soha nem egett meg a teszta!
Vigyazz, azoknal a mikroknal, ahol a grill is megy, ott eppenseggel
nagyon kell figyelni, mert konnyen megeg!

Udv, Odette

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS