Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 365
Copyright (C) HIX
1999-11-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Zoldseges etelek folytatasa (mind)  16 sor     (cikkei)
2 linkajanlo (mind)  11 sor     (cikkei)
3 kapuszta leves (mind)  6 sor     (cikkei)
4 Re: 1999 KONYHA #364 (mind)  61 sor     (cikkei)
5 Koszonet a kolbasz-receptekert (mind)  4 sor     (cikkei)
6 Szolos-almas sonkasalata... (mind)  19 sor     (cikkei)

+ - Zoldseges etelek folytatasa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok, Szia Laszlo!

Eddig jobbara en is csak olvasoja (es kiprobaloja) voltam nagyszeru
receptjeiteknek (kiveve a bodza szorp leirasat - azt en kovettem el), de
most muszaly megszolalnom.

Laszlo: a szivembol szoltal, mikor zoldseges eteleid leirasanak folytatasat
felajanlottad.
Egyreszt azert, mert ezen a listan nincs sok ilyan, masreszt pedig gyakorlo
Testkontrollos vagyok, ami elonyben reszesiti a zoldseges eteleket.
Sokfelet en is kiprobaltam a Testkontroll I-II konyvben leirt receptekbol
(ha erdekel valakit, szivesen irok nehany kiprobalt receptet), de nagyon
kivancsi vagyok a Te zoldseges eteleidre.
Kerlek, ha van idod, folytasd ezek leirasat.

Udvozlettel: Zsuzsi
+ - linkajanlo (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Haliho!

Nezzetek meg ezt a linket, gyumolcsok felhasznalasarol van szo a szokott
index stilusban. A lap aljan levo linkeken keresztul el tudjatok olvasni
a regebbi cikkeket is.

 http://index.hu/cikk5/turbogy/


Byte,
Krisztina
+ - kapuszta leves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

valaki irja meg nekem a receptjet!!!!
privatban.

koszonom,

tamas
+ - Re: 1999 KONYHA #364 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyha!
>Felado :  [Austria]
>Temakor: Elso bejelentkezes ( 72 sor )
>Idopont: Tue Nov  9 07:49:44 EST 1999 KONYHA #364
>Mar eleg regota olvasom az itt megjelent recepteket, de meg idaig nem
tudtam
>magam arra raszanni, hogy irjak is. Most ugy erzem eljot az ido.
Kedves Laszlo!
Jol tetted, hogy raszantad magad az irasra en nagyon szivesen olvasnek
toled vegetarius recepteket, ugyanis a ferjemnek minden honapban 3 napon
keresztul csak novenyi eredetu etelt szabad ennie. (Ez egy speci orvosi
vizsgalat miatt van, hogy ne talaljanak idegen eredetu alvadt vert nala.)
Ilyenkor mindent megprobalok bedobni, hogy valtozatos legyek. :-))
Egyszoval en nagyon orulnek a receptjeidnek, kulonben se legyen
kisebbrendusegi komplexusod!! :-))
Szia Agi!
>Felado :  [International]
Orulok, hogy ujra jelentkeztel, legyszives kuldjel meg torok etelrecepteket!
Remelem nem esik nehezedre. :-)

>Felado :  [United States]
Kedves Martha, ha megjelent volna a 359-es szam, akkor
bizonyara valaszoltal volna, ugyanis az volt a kerdesem, hogy a Juli
altal megkuldott angol karacsonyi pudding ugyanolyan-e Amerikaban is?
Egy kisse csalodtam benne, mert olyan sokszor megirtak mar az
angol irodalomban, mit megirtak megenekeltek!! Hat a leirtak szerint
nem dob fel a dolog, sot! :-)

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: Meleg fustoles ( 81 sor )
Kedves Peter!
Nagy erdeklodessel olvastam leirasod a fustolesrol, de tipikusan olyan
dolog, hogy a technologiai tanulmanyaimat juttatja eszembe, vagyis
ismeretterejeszto szinten marad nalam. Tenyleg nagyon hasznos, de
biztos vagyok benne, hogy en nem allok neki. Sajnos! :-((
>Leginkabb Stefaniabol keszitem. [jellegzetesssege, hogy a szep,
>szabalyos izomkoteg kozepen egy kb. 3-5mm szeles feher in huzodik szinte
>az izomkoteg teljes szelessegeben. Parolaskor ez elszintelenedik, puha
>lesz es nagyon zamatos>
Ehhez az a kerdesem, hogy milyen neve van meg maskeppen
ennek a husnak?

Szia Jozsef!
>Felado :  [Hungary]
>Temakor: Almas csirkemell ( 30 sor )
Nagyon tetszik a megkuldott recepted. Mindig orulok, ha gyorsan keszitheto
receptek vannak a tarsolyomban. :-)) Nincs mindig eleg idom mindenre!

Szia Laci!
>Felado : Csavajda Laszlo
>E-mail :  [Hungary]
>Temakor: Rakott burgonya... ( 22 sor )
Egyik kedvencem a rakott krumpli. Gyermekkorom ota! :-))) Azt hittem,
hogy valami speci ujitassal allsz elo, hat sajnos tevedtem. :-( Legfeljebb
annyi a kulonbseg ahogyan en keszitem, hogy nem szoktam kihinteni
a tepsit zsemlemorzsaval. Egyebkent a kezdoknek nem hivod fel a
figyelmet olyan fontos dologra, hogy a krumplit csak ugy tudjuk igazan
szepen felkarikazni, ha teljesen kihult. Tudom, hogy ezt a "ven rokak"
tudjak, de azt hiszem idonkent a kezdobbekre is figyelni kell. Bocsi! :-))

Mara ennyit sziasztok! J. Zsoka
+ - Koszonet a kolbasz-receptekert (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ezuton mondok koszonetet mindenkinek, aki receptjeivel segitett 
rajtam es a disznovagas eredmenyessegen.

Patko Viktor
+ - Szolos-almas sonkasalata... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok !
Hozzavalok:
20 dkg szolo
10 dkg alma
1 fejes salata
15-15 dkg paradicsompaprika es paradicsom
5 dkg zeller
12 dkg sonka
1-1 ek. borecet es olivaolaj
so.
A salatat apro darabokra tepkedjuk. A paprikat, paradicsomot es 
a megtisztitott almat vekony csikokra vagjuk. A salataanyagokat 
keverotalba tesszuk, megsozzuk es borecettel, olivaolajjal 
meglocsoljuk, jol osszekeverjuk. Hozzaadjuk a szoloszemeket es 
a nyersen lereszelt zellert, vegul a kisebb kockakra vagott sonkat. 
Alaposan lehutve talaljuk.
--
OLLOZAS !
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS