Sziasztok Konyhasok, Szia Laszlo!
Eddig jobbara en is csak olvasoja (es kiprobaloja) voltam nagyszeru
receptjeiteknek (kiveve a bodza szorp leirasat - azt en kovettem el), de
most muszaly megszolalnom.
Laszlo: a szivembol szoltal, mikor zoldseges eteleid leirasanak folytatasat
felajanlottad.
Egyreszt azert, mert ezen a listan nincs sok ilyan, masreszt pedig gyakorlo
Testkontrollos vagyok, ami elonyben reszesiti a zoldseges eteleket.
Sokfelet en is kiprobaltam a Testkontroll I-II konyvben leirt receptekbol
(ha erdekel valakit, szivesen irok nehany kiprobalt receptet), de nagyon
kivancsi vagyok a Te zoldseges eteleidre.
Kerlek, ha van idod, folytasd ezek leirasat.
Udvozlettel: Zsuzsi
|
Kedves Konyha!
>Felado : [Austria]
>Temakor: Elso bejelentkezes ( 72 sor )
>Idopont: Tue Nov 9 07:49:44 EST 1999 KONYHA #364
>Mar eleg regota olvasom az itt megjelent recepteket, de meg idaig nem
tudtam
>magam arra raszanni, hogy irjak is. Most ugy erzem eljot az ido.
Kedves Laszlo!
Jol tetted, hogy raszantad magad az irasra en nagyon szivesen olvasnek
toled vegetarius recepteket, ugyanis a ferjemnek minden honapban 3 napon
keresztul csak novenyi eredetu etelt szabad ennie. (Ez egy speci orvosi
vizsgalat miatt van, hogy ne talaljanak idegen eredetu alvadt vert nala.)
Ilyenkor mindent megprobalok bedobni, hogy valtozatos legyek. :-))
Egyszoval en nagyon orulnek a receptjeidnek, kulonben se legyen
kisebbrendusegi komplexusod!! :-))
Szia Agi!
>Felado : [International]
Orulok, hogy ujra jelentkeztel, legyszives kuldjel meg torok etelrecepteket!
Remelem nem esik nehezedre. :-)
>Felado : [United States]
Kedves Martha, ha megjelent volna a 359-es szam, akkor
bizonyara valaszoltal volna, ugyanis az volt a kerdesem, hogy a Juli
altal megkuldott angol karacsonyi pudding ugyanolyan-e Amerikaban is?
Egy kisse csalodtam benne, mert olyan sokszor megirtak mar az
angol irodalomban, mit megirtak megenekeltek!! Hat a leirtak szerint
nem dob fel a dolog, sot! :-)
>Felado : [Hungary]
>Temakor: Meleg fustoles ( 81 sor )
Kedves Peter!
Nagy erdeklodessel olvastam leirasod a fustolesrol, de tipikusan olyan
dolog, hogy a technologiai tanulmanyaimat juttatja eszembe, vagyis
ismeretterejeszto szinten marad nalam. Tenyleg nagyon hasznos, de
biztos vagyok benne, hogy en nem allok neki. Sajnos! :-((
>Leginkabb Stefaniabol keszitem. [jellegzetesssege, hogy a szep,
>szabalyos izomkoteg kozepen egy kb. 3-5mm szeles feher in huzodik szinte
>az izomkoteg teljes szelessegeben. Parolaskor ez elszintelenedik, puha
>lesz es nagyon zamatos>
Ehhez az a kerdesem, hogy milyen neve van meg maskeppen
ennek a husnak?
Szia Jozsef!
>Felado : [Hungary]
>Temakor: Almas csirkemell ( 30 sor )
Nagyon tetszik a megkuldott recepted. Mindig orulok, ha gyorsan keszitheto
receptek vannak a tarsolyomban. :-)) Nincs mindig eleg idom mindenre!
Szia Laci!
>Felado : Csavajda Laszlo
>E-mail : [Hungary]
>Temakor: Rakott burgonya... ( 22 sor )
Egyik kedvencem a rakott krumpli. Gyermekkorom ota! :-))) Azt hittem,
hogy valami speci ujitassal allsz elo, hat sajnos tevedtem. :-( Legfeljebb
annyi a kulonbseg ahogyan en keszitem, hogy nem szoktam kihinteni
a tepsit zsemlemorzsaval. Egyebkent a kezdoknek nem hivod fel a
figyelmet olyan fontos dologra, hogy a krumplit csak ugy tudjuk igazan
szepen felkarikazni, ha teljesen kihult. Tudom, hogy ezt a "ven rokak"
tudjak, de azt hiszem idonkent a kezdobbekre is figyelni kell. Bocsi! :-))
Mara ennyit sziasztok! J. Zsoka
|
Szasztok !
Hozzavalok:
20 dkg szolo
10 dkg alma
1 fejes salata
15-15 dkg paradicsompaprika es paradicsom
5 dkg zeller
12 dkg sonka
1-1 ek. borecet es olivaolaj
so.
A salatat apro darabokra tepkedjuk. A paprikat, paradicsomot es
a megtisztitott almat vekony csikokra vagjuk. A salataanyagokat
keverotalba tesszuk, megsozzuk es borecettel, olivaolajjal
meglocsoljuk, jol osszekeverjuk. Hozzaadjuk a szoloszemeket es
a nyersen lereszelt zellert, vegul a kisebb kockakra vagott sonkat.
Alaposan lehutve talaljuk.
--
OLLOZAS !
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|