Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX OTTHON 7
Copyright (C) HIX
1993-06-28
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 valasz Jozsinak (mind)  31 sor     (cikkei)
2 okok (mind)  32 sor     (cikkei)
3 - pisztrang (mind)  28 sor     (cikkei)

+ - valasz Jozsinak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Hollosi Jozsi, az alabbit irtad:

>Kedves Judit:
>Ez a cserenyaralas kituno otlet, de talan sikeresebb lenne a 822 olvasoval
>rendelkezo TIPP-en, mint a (valoban meg be nem jelentett) 30 olvasoju
>OTTHONKAn. Ha valami, akkor ez igazan TIPP-tema...
>Jozsi.

Egyreszt: ha az OTTHONKA (melynek letrehozasat koszonjuk Neked) be
lenne jelentve, akkor valoszinuleg nem 30 olvasoja lenne. Tenyleg,
miert ne  hirdetted meg az osszes HIX ujsagban az OTTHONKA
letrehozasat???

Masreszt: nem biztos, hogy Judit tevedesbol kuldte az OTTHONKA-ba a 
javaslatat. (Pl.: lehet, hogy nagycsalados inyencekkel szivesen
talalkozik, de agglegeny nyelveszektol borsodzik a hata;
vagy: az OTTHONKA csaladiasabb legkore ihlette javaslatat, melyet
a TIPP 800 fos tomegmegmozdulasan nem szivesen ismetelne meg; stb, stb)

Nekem nagyon tetszik az OTTHONKA. Mar a nevebol is kiderul, hogy
nyelveszkedes, faviccek, stb nem fernek bele. Sokaknak ez jelentheti
majd az igazi TIPP-et, ahol valoban az edeklodesi korenek megfelelo
otleteket talalhatja.

Judit otletet en is kivalonak tartom, es a jovo nyaron par hetre
fel tudom ajanlani Uppsala-i (Svedorszag, Stockholmtol 60 km)
lakasunkat. (Az iden nem megy a dolog, mert szabadsagunk idejen
nem lesz lakasunk, ugyanis lakast valtoztatunk).

Udv,
Laci
+ - okok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Avagy miert nincs meghirdetve az (egyebkent majus 29 ota letezo) OTTHONKA?
Azert, mert nem tudom hova tenni magamban.

Az eredeti otlet azt hiszem (azert irok batortalanul, mert a kerdeses
idoszakban nem volt idom az ujsagok olvasasara, es ezt a hatranyt nehez
behozni -- csak parhuzamkent, jelenleg 159 level all sorban megvalaszolasra
varva, amibol az elso meg aprilis 19-en erkezett) az volt, hogy a TIPP-en
megszolalni nem mero hazastarsak (talan expliciten felesegekrol volt
szo?) is megszolalhassanak egymas kozott.

Tobb dolog nem vilagos:
- a TIPP-en erzesem szerint bekes es segitokesz a hangulat; a banto 
  megjegyzesek szama elhanyagolhato (a SZALON - a FORUMrol nem is beszelve -
  persze mas, de az nem ide tartozik);
- a szeparacio szerintem nem segiti az integraciot, meg akkor sem, ha
  szeparaltan idealisabb korulmenyeket lehet teremteni (ld. Del-Afrika)
- ha meg lennenek is elonyei, a szeparaciot nem lehet "jol" megvalositani;
  az OTTHONKAra (plane, ha kiderulne, hogy TIPP-temakkal foglalkozik, ld.
  csere-udules) szepen minden TIPP-es elofizetne - lehetseges, hogy
  ezutan meg mindig lenne valami elteres a cikkek kozott a ket ujsagban,
  de vegulis nem mindegy, ha ugyis mindenki mindent olvas es ir?
  (egy picit tobb idot igenyelne az utanajaras, mint ami nekem van,
  de szerintem az OTTHONKAn mar most kisebbsegben vannak a
  haziasszonyok es haziemberek, es talan a csaladosok is)
  pontosan ezert, ha valaki csaladosokkal akar ismerkedni/csereudulni/stb.
  akkor mar ebben a pillanatban is ezt celszeru beleirnia a levelebe az
  OTTHONKAn -- pontosan ugy, ahogy a TIPP-en is lehetne...

Persze az is lehet, hogy nem jol latom a dolgokat. 
Ezert hoztam letre megis az OTTHONKAt.

Jozsi
+ - - pisztrang (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, 

     en nagyon sok halat eszem (nem is eszem mas hust), igy van meg
par otletem pisztrangsutesre.  Az egyik, ami a magyaros izeket
kedveloknek biztos tetszeni fog, ugy nez ki, hogy tegyel egy kis
vajat a hal tetejere (en belulre is szoktam ha nem filet sutsz) es
tegyel ra hagymakarikakat meg pirospaprikat (itt jegyeznem meg,
hogy a pirospaprika altalaban nem huzza fel evnel tovabb,  es en a
frigoban tartom alufoliaval becsavarva, mert feny es hoerzekeny -
mint a legtobb fuszer.  A regi pirospaprikatol eleg keseru meg
fureszporizu lesz a kaja.).  A sutesi ido attol fugg, hogy milyen
nagy a hal, de ha nagyobb akkor en letakarom alufoliaval egy ideig,
es csak a vegen sutom at, hogy ne szaradjon ki.  Ha melyhutott
halat hasznalsz, akkor nem nagyon kell letakarni mert valahogy
hiaba olvasztom ki akkor is eleg sok viz marad rajta.  Ha elofozod-
sutod akkor krumplit is tehetsz melle, ugyanugy megszorva
paprikaval meg hagymaval.
     A masik mod amit altalaban megszeretnek a magyarok is az egy
Teriyaki nevu szosszal tortenik (en a Kikkoman ceget szeretem a
legjobban, de vettem mar belole ehetetlent is az valami V&K cege
volt, de mar kidobtam).  Egyebkent ugyanugy keszul, csak a sutes
elejen is meg a vege fele is meg kell locsolni a szosszal.  Evvel
rizs is finom, aki szereti szoja szosszal.
     Mindket modon keszithettek lazacot is.
     Ha van erdeklodo akkor irhatok par vegetarianus receptet is.

     Jo fozest,
               Agi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS