Hello Konyhamuveszek!!
Most megosztok veletek egy szuper gorog sajttorta receptet.Figyeljetek,mert
nagyon konnyu:
20 dkg feta sajt..(nem muszaj,lehet ementali,trapista)
20 dkg liszt
fel pohar tej
2 tojas
6 evokanal olivaolaj.
so,bors..es gorog fuszerkeverek
A lisztet 4 evokanal olajja,soval,borssal es a gorog
fuszerkeverekkel,valamint annyi vizzel osszekeverni,hogy lagy tesztat
kapjunk.Par percig gyurjuk,6 cipot formalunk.Majd vekony egyforma lapokat
nyujtunk.A sajtot lereszeljuk,belekeverjuk a felvert tojasokba,hozzaadjuk a
tejet,es addig keverjuk,mig lagy kremet kapunk.Ezt is 6 reszre osztjuk.
Egy olajjal kikent tepsibe tesszuk az elso tesztat,ra a
sajtkremet,teszta,sajtkrem...mig a tetejere sajtkrem kerul.
Tetejet olajjal meghintjuk es 50 percre forro sutobe rakjuk es aranyszinure
sutjuk.Hulni hagyjuk nehany percig es felszeletelve talaljuk.
Jo etvagyat!!!
____________________________________
Görög fank:
1/3 csesze vaj
1 csesze viz
fel teaskanal so,
2 evokanal cukor
fel teaskanal reszelt narancsle
1 csesze liszt
3 tojas
Vajat tegyuk a serpenyobe,keverjuk el vizzel,soval cukorral es a
naranccsal.forraljuk fel.Adjuk hozza a lisztet,keverjuk simara,es melegitsuk
addig allando keveres mellett,mig a teszta el nem valik az edeny falatol.
Levesszuk a tuzrol es langyosra hutjuk.
HOzzaadjuk a tojasokat,es simara keverjuk.
Bo forro olajban kisutjuk a fankot,amit elotte teaskanallal darabokra
szaggattunk.
Akkor kesz,ha felulete aranysarga.
Leonthetjuk sziruppal,ami egy csesze cukor,egy csesze viz,egy evokanal
citromle,fahej kevereke.
Ehhez is jo munkat es jo etvagyat
Vik anyo
|
Sziasztok!
Cindy
>Donuts sütőm van, csak receptem nincs hozzá.
Igazi donuts receptem nekem sincs, de mit szolnal a farsangi fank
tesztajahoz?
Hozzavalok:
1/2 kg liszt
1 cs (4 v. 5dkg) eleszto
5 dkg cukor
5 dkg vaj
2 tojassargaja
1/2 dl rum (mar nem lehet rossz! :))
pici so
kb. fel liter tej
Minden hozzavalot lehetoleg langyosan kell tartani (beleertve a lisztet is
- en mikrohullamu sutoben szoktam egy picit melegiteni)
A tej feleben feloldod a porcukrot es belemorzsolod az elesztot, hagyod,mig
felfut. A lisztbe melyedest csinalsz, beleontod ezt az elesztos
kulimaszt,sot, az olvasztott vajat, a tojassargakat meg a maradek tejet es
geppel jo sokaig dagasztod. Utana kb. 1/2 oraig keleszted.
Ha farsangi fankot csinalok, akkor poharral szaggatom ki es utana
megegyszer fel orat kelesztem es forro olajban sutom ki.
Szerintem ezt a tesztat valahogyan bele lehet ugyeskedni abba a donuts
sutobe is. (eleg ha feles vagy negyedes mennyiseggel probalkozol eloszorre
:))
Sziasztok,
Zita
|
Sziasztok!
Uj konyhaskent kerdezem, tud-e valaki igazan jo, bevalt
mezeskalacs-receptet (amibol figurakat is lehet csinalni pl. a
karacsonyfara). Amit eddig kiprobaltam, az vagy csunya volt, vagy
kemeny, vagy porladt, vagy nem volt mezeskalacs ize, stb.
Koszi,
Noemi
|