Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 141
Copyright (C) HIX
1999-03-14
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Keramia/porcellankes (mind)  36 sor     (cikkei)
2 Kaposztas sztrapacska...+ Konyaktorta... (mind)  54 sor     (cikkei)

+ - Keramia/porcellankes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Peter!

>Hat toredelmesen be kell vallanom, hogy en a markas rozsdamentes kesek
>"izet" nem erzem a vele szeletelt zoldsegeken.

Hogy bevalljam, en sem ereztem meg, az acelkesek izet sohasem.
>

>Mert nagyon konnyen amputalhatja vele az ember
>a sajat ujjat. Annyira eles, es annyira konnyen vag, hogy mire
>eszreveszi az ember, mar ott is lehet az ujja vege a szeletelt zoldsegek
>kozott. De ha ilyen nem
>tortenik, akkor kejmamor vele dolgozni. Hagymat, paradicsomot szeletelni
>hihetetlen konnyedseggel lehet. Nem csuszik le rola.

Valoban elvezet vele dolgozni, es mindent olyan konnyeden vag, hogy csak
csuda. Az ujjamat is olyan konnyeden bevagtam vel, hogy csak joval kesobb
vettem eszre. Szerencsere nem nagyon:))
>
>Magyarorszagon is lehet kapni a nemet Bo:ker gyartmanyait. Aki
>erdeklodik utana, most par nap mulva a FEHOVA [Fegyver-Horgasz-Vadasz]
>kiallitason talalkozhat vele, es meg is vasarolhatja. A mult evben, es
>azelott is lehetett kapni. Az arara pontosan nem emlekszem, de valoban
>nagyon draga.
>Udv, Peter.

Az uzletben, ahol vettuk tobb fele nagysagban lehetett kapni, a konyhakesek
mind feher porcellanbol keszulnek. Azonban vannak sport alkalmazasra, azok
sotet szurkek, mintha acelbol lennenek.

Koszi a reagalasod, igy tobb dolgot tudtam meg rola. Meg egyet: a szagokat
nem veszi be egyaltalan, fokhagyma utan -ha a kezed nem lenne budos- rogton
szamocat is lehet vele vagni. De erdekes modon a szineket "beissza" pl.
szamoca, articsoka, sargarepa stb.

Udvozlettel:. Izabella
+ - Kaposztas sztrapacska...+ Konyaktorta... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali !
Kaposztas sztrapacska...
Hozzavalok:
1 kg savanyu kaposzta
1o dkg fustolt szalonna
kb. 3o dkg liszt
75 dkg burgonya
1 tojas
so
bors
safrany
pirospaprika
A felkockazott szalonnat megpiritom, es pirospaprika 
hozzaadasa utan beleforgatom a kimosott savanyu kaposztat. 
Kevergetve parolom fedo nelkul szep szalkasra. A megtisztitott
burgonyat nyersen lereszelem, galuskatesztat keszitek annyi 
liszttel, amennyit felvesz, kozben hozzakeverem a tojast, es 
soval, safrannyal fuszerezem. Forro vizbe szaggatom, 
megfozom es leszurom. A ket etelt egy nagyobb talban 
osszeallitom. Kesobb, ha ujramelegites kozben atpiritom, meg 
finomabb.
Elkeszitesi ido kb. 45 perc.
A sarga szinu safrany azert kell, hogy a galuska szine 
ne barnuljon meg a nyers krumplitol.
> -----------------------------------------------------------------------------
-
Konyaktorta...
Hozzavalok:
12 tojasfeherje
2o dkg cukor
15 dkg daralt mak
5 dkg liszt
3 dkg reszelt citromhej
2o dkg vaj
15 dkg porcukor
15 dkg dio
2 dl konyak
25 dkg magozott meggy
1 mandarin
keves tejszinhab
A tojasfeherjet a kristalycukorral kemeny habba verem.
Hozzakeverem a makot, lisztet, reszelt citromhejat. Torta-
karikaba toltve kisutom, es ha kihul, harom lapba vagom.
A kremhez a vajat a porcukorral habosra keverem, hozza-
keverem a konyakot, 2o dkg darabolt, magozott meggyet,
1o dkg durvara tort diot, es habosra kikeverem. A tortat
megtoltom a kremmel, ugy, hogy a tetejere es az oldalara is
jusson a toltelekbol. Az oldalat bevonom daralt dioval, a 
tetejet tejszinhabbal, meggyszemekkel es mandaringerez-
dekkel diszitem.
Elkeszitesi ido 1,5 ora. Diszithetjuk konyakos meggyel is.
                               
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS