Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 124
Copyright (C) HIX
1999-02-25
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Szatmari burgonya...+ Sertesmaj szalonnas zoldbabbal... (mind)  45 sor     (cikkei)
2 Re: Husgomboc receptet keresek... (mind)  13 sor     (cikkei)
3 Dio toltelek (mind)  17 sor     (cikkei)

+ - Szatmari burgonya...+ Sertesmaj szalonnas zoldbabbal... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok !
Szatmari burgonya...
Hozzavalok:
4o dkg daralt serteshus
8o dkg burgonya
12-12 dkg zoldpaprika es paradicsom
8 dkg fustolt szalonna
3 fott tojas
2 dl tejfol
1 fej voroshagyma
2-3 ek. olaj
pirospaprika
orolt bors
so.
A finomra vagott hagymat az olajban aranysargara piritjuk, 
majd hozzaadjuk a daralt hust, soval, borssal izesitjuk es 
lepiritjuk. Megszorjuk pirospaprikaval, majd keves vizet 
alaontve puhara paroljuk. A szalonnat kis kockakra 
vagjuk, kisutjuk es osszekeverjuk a fott, felkarikazott 
burgonyaval. Kiolajozott tepsi aljara egy sor burgonyat 
teszunk, a daralt hust egyenletesen elosztjuk rajta, 
majd a tetejere rakjuk a tojas - paprika -, es 
paradicsomkarikakat. Enyhen sozott tejfollel leontjuk es 
sutoben megsutjuk. (ollozas)
> -----------------------------------------------------------------------------
-

Sertesmaj szalonnas zoldbabbal...
Hozzavalok:
6o dkg sertesmaj
4o dkg zoldbab
25 dkg baconszalonna
5 dkg liszt
2-3 ek. olaj
orolt bors
so.
A zoldbabot keves vizben megfozzuk, leszurjuk es keves 
borssal fuszerezzuk. A vekony szalonnaszeletekbe 8-1o 
zoldbabot beletekerunk, kiolajozott tepsibe egymas melle 
fektetjuk es forro sutoben megsutjuk. Kozben a majat 
felszeleteljuk, enyhen megborsozzuk, lisztbe forgatjuk es keves 
forro olajban megsutjuk. Talalaskor a frissen sutott majszeletek 
melle tesszuk a babos szalonnatekercseket. (ollozas)
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Re: Husgomboc receptet keresek... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Gabor,

en nagyon egyszeruen keszitek "meatballs"-t: 

kozonseges fasirtot gyurok ossze, majd kb. dionyi gombocokat formalok, es
tepsire rakva a sutoben megsutom oket (nem olajban!). Ezeket aztan lehet
tesztaval, szosszal, paradicsomszosszal, stb. talalni. Nem tudom, erre
gondolsz-e. 
Az etel nagyon kiados, mert egy fel kilo husbol harom-negy napra megvan a
vacsora, es mert remekul varialhato, csak kulonbozo koreteket kell kitalalni
hozza (szendvicsnek is kivalo!)

Udv, Roni Texasbol
+ - Dio toltelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyha's Ta'rsak!
Koszonom a listan es maganban kuldott segitseget pozsonyi kifli es
Vilma neni ugyben.
A keresett recept Iren leveleben, a " Pozsonyi kifli mas modon" cimu.
Ezt anyukammal nagyon sokszor sutottuk es tudom ajanlani.
A tolteleket azonban nem a konyv szerint keszitettuk.Ezt azota is,
mindenfele dioskiflinel igy csinalom:
Egy talban osszekeverem a szukseges diot, kristalycukrot es kb. 1 evokanal kajs
zilekvart.
Suru lekvarbol tobb, higabbol, vagy hore folyosodo (pl. ribizli) lekvarbol keve
sebb kell,
hogy eppen csak osszeallo massza legyen.Ezzel toltom a kifliket.
(Vigyazat, ha sok a lekvar, kirepednek)
Sules kozben a forro lekvartol olyan lesz a dio, mintha szirupban megfoztuk vol
na, de ez igy
egyszerubb es kap egy kis kulon zamatot is.
                                                          Udv: Sida

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS