1. |
Szatmari burgonya...+ Sertesmaj szalonnas zoldbabbal... (mind) |
45 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: Husgomboc receptet keresek... (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
3. |
Dio toltelek (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Szatmari burgonya...+ Sertesmaj szalonnas zoldbabbal... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok !
Szatmari burgonya...
Hozzavalok:
4o dkg daralt serteshus
8o dkg burgonya
12-12 dkg zoldpaprika es paradicsom
8 dkg fustolt szalonna
3 fott tojas
2 dl tejfol
1 fej voroshagyma
2-3 ek. olaj
pirospaprika
orolt bors
so.
A finomra vagott hagymat az olajban aranysargara piritjuk,
majd hozzaadjuk a daralt hust, soval, borssal izesitjuk es
lepiritjuk. Megszorjuk pirospaprikaval, majd keves vizet
alaontve puhara paroljuk. A szalonnat kis kockakra
vagjuk, kisutjuk es osszekeverjuk a fott, felkarikazott
burgonyaval. Kiolajozott tepsi aljara egy sor burgonyat
teszunk, a daralt hust egyenletesen elosztjuk rajta,
majd a tetejere rakjuk a tojas - paprika -, es
paradicsomkarikakat. Enyhen sozott tejfollel leontjuk es
sutoben megsutjuk. (ollozas)
> -----------------------------------------------------------------------------
-
Sertesmaj szalonnas zoldbabbal...
Hozzavalok:
6o dkg sertesmaj
4o dkg zoldbab
25 dkg baconszalonna
5 dkg liszt
2-3 ek. olaj
orolt bors
so.
A zoldbabot keves vizben megfozzuk, leszurjuk es keves
borssal fuszerezzuk. A vekony szalonnaszeletekbe 8-1o
zoldbabot beletekerunk, kiolajozott tepsibe egymas melle
fektetjuk es forro sutoben megsutjuk. Kozben a majat
felszeleteljuk, enyhen megborsozzuk, lisztbe forgatjuk es keves
forro olajban megsutjuk. Talalaskor a frissen sutott majszeletek
melle tesszuk a babos szalonnatekercseket. (ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | Re: Husgomboc receptet keresek... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Gabor,
en nagyon egyszeruen keszitek "meatballs"-t:
kozonseges fasirtot gyurok ossze, majd kb. dionyi gombocokat formalok, es
tepsire rakva a sutoben megsutom oket (nem olajban!). Ezeket aztan lehet
tesztaval, szosszal, paradicsomszosszal, stb. talalni. Nem tudom, erre
gondolsz-e.
Az etel nagyon kiados, mert egy fel kilo husbol harom-negy napra megvan a
vacsora, es mert remekul varialhato, csak kulonbozo koreteket kell kitalalni
hozza (szendvicsnek is kivalo!)
Udv, Roni Texasbol
|
+ - | Dio toltelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyha's Ta'rsak!
Koszonom a listan es maganban kuldott segitseget pozsonyi kifli es
Vilma neni ugyben.
A keresett recept Iren leveleben, a " Pozsonyi kifli mas modon" cimu.
Ezt anyukammal nagyon sokszor sutottuk es tudom ajanlani.
A tolteleket azonban nem a konyv szerint keszitettuk.Ezt azota is,
mindenfele dioskiflinel igy csinalom:
Egy talban osszekeverem a szukseges diot, kristalycukrot es kb. 1 evokanal kajs
zilekvart.
Suru lekvarbol tobb, higabbol, vagy hore folyosodo (pl. ribizli) lekvarbol keve
sebb kell,
hogy eppen csak osszeallo massza legyen.Ezzel toltom a kifliket.
(Vigyazat, ha sok a lekvar, kirepednek)
Sules kozben a forro lekvartol olyan lesz a dio, mintha szirupban megfoztuk vol
na, de ez igy
egyszerubb es kap egy kis kulon zamatot is.
Udv: Sida
|
|