Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 285
Copyright (C) HIX
1999-08-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: Citromos kave es romai komeny (mind)  34 sor     (cikkei)
2 VB: kaja + folytatas is (mind)  32 sor     (cikkei)

+ - Re: Citromos kave es romai komeny (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> ==============================================
> Felado :  [Japan]
> Temakor: Citromos kave ( 16 sor )

> Kovary Peter irta: Meg jo, hogy a feketekaveba nem tesznek
> citromkarikat.

:-) Most elarulok egy titkot. Eros fekete cukor nelkul es citromlevel
azonnal hato orvossag az ittassag altal okozott rosszulletre,
szedulesre. Komoly, vagy 3szor probaltam ki - na nem, nem sajat magamon
:-)))

Egyebkent az igazi olasz cappuccino lenyegeben eszpresszo tejjel, nem
tejszinnel es csokival.

> =============================================
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: Kedves Zita, ( 21 sor )

> Magyarorszagon) elkovetni a konhaban, ha az ember a hushoz un. romai
> komenyt
> hasznal. Ez a mag nagyon hasonlo a nalunk ismert komenyhez, talan egy
> kicsit
> nagyobb annal. Ize azonban egeszen mas; azaz mas aromaju. Kicsit
> megpiritva

Koszi az ismertetest, mar reg meg akartam kerdezni a rendes magyar
nevet! Ez az, amit Ny.Europaban mint kumint ismernek (nemetul
keresztkomenynek is hivjak, Kreuzku:mmel). Indiai etelekben nagyon
gyakori (Garam Masala meg hasonlok elengedhetetlen resze), a Chili con
carne-be is ez jar. Szerintem is nagyon etvagygerjeszto aromaja van.

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - VB: kaja + folytatas is (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves konyhasok!

Nem akaron hogy valaki felreertse.
En az eredeti hetkoznapi sved eteleket akartam kiemelni.
Termeszetesen ma mar sokat valtozott a svedek etkezesi szokasa is, reszben 
mert sokkal jobbak az anyagi körulmenyeik, van ra modjuk hogy utazzanak a 
vilagban, reszben mert itt is sok a bevandorlo. Igaz a svedek nagyon 
konservativak - azert nem annyira mint az angolok - eleg nehez megszokniuk az
 ujat. Egyebkent ugyanezt el lehet  mondani a magyarokrol is, sokan a jo 
magyar kajakat emlegetik. 
En szivesen fözök sved kajakat, reszben mert a gyerekeim megszoktak az 
iskolaban, amivel egyebkent szerencsejuk volt mert helyben keszítettek, 
reszben mert a munka mellett nekem is sokkal kenyelmesebb a sved kajat 
elkesziteni mint orak hosszat a tüzhely mellett allni. Reszben mert 
egeszsegesebb, sok zoldsegfelet esznek.

SAVANYU HERING
de inkabb neveznem rohadt heringnek
ugyanis hordoban rohasztjak es ilyentajban augusztusban "erik be"
Föleg E-Svedo-ban eszik, de sok sved se erti hogy lehet azt megenni?
Ugyanis budösebb mint a palpusztai ...

ennel sokkal finomabb a folyami rak amit szinten ilyenkor augusztusban 
kezdenek kifogni es ilyenkor van a premier. Lehetöleg - ha az idö engedi - a 
szabadban, holdvilagkepu lampionok alatt, mindenfele kis kalapokkal es 
partedlivel felszerelkezve eszik, elötte "tuzesvizet" ( = palinka) isznak, 
pedig kar mert azok a rakok kapros vizben megföve, nagyon finomak. 
es nagyon dragak. 
Lehet kapni Töröko-bol vagy USA-bol importaltakat is, sokkal olcsobban. 
 
joetvagyat
Agnes

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS