1. |
Re: Citromos kave es romai komeny (mind) |
34 sor |
(cikkei) |
2. |
VB: kaja + folytatas is (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: Citromos kave es romai komeny (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> ==============================================
> Felado : [Japan]
> Temakor: Citromos kave ( 16 sor )
> Kovary Peter irta: Meg jo, hogy a feketekaveba nem tesznek
> citromkarikat.
:-) Most elarulok egy titkot. Eros fekete cukor nelkul es citromlevel
azonnal hato orvossag az ittassag altal okozott rosszulletre,
szedulesre. Komoly, vagy 3szor probaltam ki - na nem, nem sajat magamon
:-)))
Egyebkent az igazi olasz cappuccino lenyegeben eszpresszo tejjel, nem
tejszinnel es csokival.
> =============================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Kedves Zita, ( 21 sor )
> Magyarorszagon) elkovetni a konhaban, ha az ember a hushoz un. romai
> komenyt
> hasznal. Ez a mag nagyon hasonlo a nalunk ismert komenyhez, talan egy
> kicsit
> nagyobb annal. Ize azonban egeszen mas; azaz mas aromaju. Kicsit
> megpiritva
Koszi az ismertetest, mar reg meg akartam kerdezni a rendes magyar
nevet! Ez az, amit Ny.Europaban mint kumint ismernek (nemetul
keresztkomenynek is hivjak, Kreuzku:mmel). Indiai etelekben nagyon
gyakori (Garam Masala meg hasonlok elengedhetetlen resze), a Chili con
carne-be is ez jar. Szerintem is nagyon etvagygerjeszto aromaja van.
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | VB: kaja + folytatas is (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves konyhasok!
Nem akaron hogy valaki felreertse.
En az eredeti hetkoznapi sved eteleket akartam kiemelni.
Termeszetesen ma mar sokat valtozott a svedek etkezesi szokasa is, reszben
mert sokkal jobbak az anyagi körulmenyeik, van ra modjuk hogy utazzanak a
vilagban, reszben mert itt is sok a bevandorlo. Igaz a svedek nagyon
konservativak - azert nem annyira mint az angolok - eleg nehez megszokniuk az
ujat. Egyebkent ugyanezt el lehet mondani a magyarokrol is, sokan a jo
magyar kajakat emlegetik.
En szivesen fözök sved kajakat, reszben mert a gyerekeim megszoktak az
iskolaban, amivel egyebkent szerencsejuk volt mert helyben keszítettek,
reszben mert a munka mellett nekem is sokkal kenyelmesebb a sved kajat
elkesziteni mint orak hosszat a tüzhely mellett allni. Reszben mert
egeszsegesebb, sok zoldsegfelet esznek.
SAVANYU HERING
de inkabb neveznem rohadt heringnek
ugyanis hordoban rohasztjak es ilyentajban augusztusban "erik be"
Föleg E-Svedo-ban eszik, de sok sved se erti hogy lehet azt megenni?
Ugyanis budösebb mint a palpusztai ...
ennel sokkal finomabb a folyami rak amit szinten ilyenkor augusztusban
kezdenek kifogni es ilyenkor van a premier. Lehetöleg - ha az idö engedi - a
szabadban, holdvilagkepu lampionok alatt, mindenfele kis kalapokkal es
partedlivel felszerelkezve eszik, elötte "tuzesvizet" ( = palinka) isznak,
pedig kar mert azok a rakok kapros vizben megföve, nagyon finomak.
es nagyon dragak.
Lehet kapni Töröko-bol vagy USA-bol importaltakat is, sokkal olcsobban.
joetvagyat
Agnes
|
|