Szasztok !
Brassoi csirkezuza...
Hozzavalok:
5o dkg csirkezuza
6o dkg fott burgonya
0,8 dl olaj,
12 dkg voroshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1/2 csokor petrezselyem,
torott bors, so.
A megtisztitott megmosott csirkezuzat sos vizben puhara
fozzuk, es leszurjuk. A burgonyat hejaban megfozzuk,
megtisztitjuk es karikara vagjuk. Serpenyoben felhevitjuk az
olajat, az aprora vagott voroshagymat uvegesre piritjuk,
hozzaadjuk a zuzott fokhagymat es a zuzat. Soval, torott
borssal, petrezselyemmel izesitjuk es 1-2 percig piritjuk. Ekkor
beletesszuk a burgonyat es ugyelve arra, hogy ne torjon.
pirosra piritjuk. Savanyusagot kinalunk melle. (ollozas)
> ------------------------------------------------------------------
Hagymas sertesborda...
Hozzavalok:
40 dkg sertesborda,
3 dkg liszt,
2,5 dl olaj,
80 dkg burgonya,
25 dkg voroshagyma,
1 dl husleves,
so.
A negy, egyenkent 1o dkg-os husszeletet enyhen kiveregetjuk
megsozzuk, lisztbe martjuk, keves forro olajban megsutjuk. A
burgonyat megtisztitjuk es karikara vagjuk. Bo olajba tesszuk,
de nem sutjuk meg, csupan annyira, hogy uveges maradjon. A
voroshagymat vekony karikara szeljuk es keves olajban
megfonnyasztjuk. A tepsit olajjal kikenjuk, szetteritjuk benne a
burgonya felet, majd a hagymakarikak felet, vegul a
husszeleteket. Betakarjuk a hagyma es a burgonya megmaradt
reszevel, raontjuk a huslevest es kozepmeleg sutoben
addig sutjuk, mig a leve elparolog. (ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
Sziasztok kedves konyhasok!
Mar egész gyujtemenyem van a receptjeitekbol, a ferjem pedig ennek
gyumolcset elvezi es ismeretlenul is nagyon dicser Titeket! A heten
peldaul majd a husgonboccal probalkozom, csak meg nem tudom
melyikotokevel kezdjem...
Most nagy feladvanyt adok: az "uram" kedvenc etele a halaszle, de
allítolag nehez jot csinalni, mert mindenfele fortelyai vannak.
Ki tud tehat nekem egy amolyan teljesen klasszikus, magyaros
halaszle-receptet irni. Ne csak a hozzavalokat irjatok meg, hanem az
elkeszites modjat is, mert meg eletemben semmit sem csinaltam meg
halbol, igy nem tudom mi is van a keseru csonttal, a borevel, a
paszirozassal es egyaltalan mennyit kell vasarolni es milyen fajtat.
Elore is halas koszonet, es bocs, hogy megint csak kerdezek, de majd
eljon az "en idom" is!!!
Noemi
|