Hat en Oliver modszerenel egyszerubben csinalom.
1 kg liszt, 1/2 liter tej, 2-3 tojas, cukor, so.
El kell aruljam, a tojas mennyisege egyenenkent valtozo... minel tobb
van benne, annal sargabb es izletesebb a teszta. De annyi csipet sot
szoktam hasznalni, ahany tojast utok bele. Cukor pedig annyi
evokanalnyi (csapott), ahany tojast hasznaltam.
Ezt az egeszet fakanallal osszekutyulom, osszedolgozom. Itt jon, hogy
mennyire suru, ill. hig.... ezt Oliver nagyon klasszul leirta. Valo
igaz, en itt eloveszem a turmixot, tuti, hogy csomomentes lesz a
teszta.
Teszek bele 1-2 evokanal olajat es tovabb turmixolom.
HAGYOM ALLNI 1 ORA HOSSZAT.
Es utana johet a sutes, Oli modszeret kovetve... Bar en dobalni
szoktam, meg egyszer sem akadt a plafonon... (Azert olyan magasra nem
dobom)
Ja, meg egy kis kulonbseg... Ugy tudom, hogy megsult az elso oldal
(ami alul van), hogy a teteje (amit latok), mar nem folyik sehol.
(kb egyenletes sarga szinu.)
Egyebkent en mar csinaltam csak vizzel, tejjel es vizzel, csak tejjel
is palacsintat... Legjobb persze (szerintem) csak tejjel, igazan
kellemes ize van. Ha csak vizzel csinalod, akkor a toltelekre kell
nagy hangsulyt fektetni, hogy az IZ meglegyen...
Na, bocsi, ha csak megkavartalak, de remelem, segitettem valamit..
Egy recept, ha mar a palacsintanal tartunk...
Elofordulhat, hogy nem fogy el minden palacsinta.... Toltsd meg oket
turoval, tekerd ossze, rakd be oket szorosan egymas mellet egy
tuzallo edenybe. Egy pohar tejfolbe tegyel nemi porcukrot, ontsd le
vele a palacsintakat es tedd elomelegitett sutobe 10-15 percre.
(Akkor a legjobb, amikor a tejfol mar kezd sargulni egy kicsit)
Szeleteld fel, mintha torta volna, nemcsak a szemnek kellemes
latvany, masfajta elvezeteket is okoz...
Jo falatozast!
A palacsintatorta erdekel valakit? Ha van jelentkezo, leirom!!!
KIT
|